Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós pogácsa recept

Túrós pogácsa recept

Elkészítési idő 70 perc

A Túrós pogácsa hozzávalói:
3 dkg élesztő
0,5 dl tej, pici cukor
30 dkg s. liszt
8 dkg vaj
2 e.k olíva olaj
15 dkg túró
0,5 dl tejföl
2 tojás sárgája
1 tk só
1 mokkás kanál köménymag/ elmaradhat/
10 dkg ementáli sajt

Tetejére 5 dkg ementáli sajt 1 tojás sárgája


Túrós pogácsa

A Túrós pogácsa elkészítési módja:
A cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt! A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, vajat, olajat, a tojások sárgáját, a túrót, melyet áttörtünk, a felfutott élesztőt, és a tejfölt, jó állagú tésztát kapunk, ha túl kemény pár kanál tejet tehetünk hozzá, duplájára kelesztjük. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd ráreszeljük a sajtot, és feltekerjük, mint a kalácsot, és újra kelesszük. Ha megkelt 1 cm vastagságúra nyújtjuk, közben a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. a tésztát pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük a tojás sárgával, papírral bélelt sütőlemezre tesszük, és reszelt sajttal megszórjuk, alsó felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat!

A kétszeri kelesztés időigényes, de finom pogácsát kapunk.
Stanglinak is kitűnő.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook