Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-barackos lepény recept

Túrós-barackos lepény recept

A Túrós-barackos lepény hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg liszt

12 dkg sütőmargarin

6 dkg porcukor

1 tojássárgája

csipet só

A krémhez:

6 dkg sütőmargarin

5 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojássárgája

50 dkg túró

3 evőkanál búzadara

1 citrom lereszelt héja

4 db tojásfehérje

6 dkg porcukor

4-5 evőkanál baracklekvár

1 üveg barackbefőtt

sütőmargarin a tepsi kikenéséhez

porcukor a tetejére


A Túrós-barackos lepény elkészítési módja:
A krém elkészítésével kezdem. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot a 3 tojássárgájával kikeverem. Belerakom a túrót, a búzadarát és a citromhéjat, majd berakom a hűtőbe. A tepsit (20×30 cm) kikenem margarinnal. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A barackkonzervet kinyitom, a barackkokat felszeletetem, és szűrőbe rakom, hogy lecsöpögjön a leve. A tésztához valókból tésztát gyúrok gyorsan, kinyújtom, és a tepsibe rakom. A tésztát berakom sülni, de csak 6-8 percre. Addig a tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verek, és a túrós masszámhoz keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, és baracklekvárral megkenem. Rárakom a barackszeleteket, és rásimítom a túrós masszát. Visszarakom a sütőbe, de a hőt leveszem 170 fokra. Így sütöm kb. 50 percig, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy kész van-e. Kihűlve lehet szépen szeletelni, és másnap az igazi, bár mi nem bírjuk ki másnapig! Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós-barackos lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook