Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Ez a recept, amiről szó volt, egy gyors kenyérpótló, itt nem baj, ha a sütőpor a nedves anyagokba kerül bele.
Úgyis rögtön sül, amint a liszt belegyúródott.
De mintha olvastam is volna valahol, hogy a sütőport a nedves alkotóelemek közé teszik.
Igazad van. Ha van valamennyi tapasztalat, akkor összejönnek a dolgok méricsgélés és recept nélkül is.
A csomósodó sütőport én se szeretem, s ezért azt úgy adom hozzá a többi hozzávalóhoz, hogy egy igen sűrű lyukú teaszűrőn keresztül "szitálom" bele.
Nem tudok semmit kipróbálni, mert ami a városban kapható, az esetleg nem tetszik...
De a típust meg tudom határozni így, köszönöm az ötletet!
Köszönöm, ezeket is nézegettem már, és fogom is még, de lehet, hogy nem használnám ki.
A fiam a hasábkrumplit kifejezetten ropogósan szereti. Ez a multi úgy is tudja, nem csak párol?
A mikrót nem fogom megúszni, azt a fiam is kezeli, és ő gyakran szeretne egy adagot melegíteni. Ő enne meleg szendvicset is. Köret nem kell neki, azt én főzök általában lábasban, ha mégis...
Eleve csak az ő szobájában lehet, a konyha már megtelt, és amit én nem használok, azt nem is tárolom.
Mindenkinek szép hetet kívánok!
Sziasztok!
De jó!
Köszönöm!
Csak óvatosan!
Lehet, hogy lakkozva van és ha lecsiszolod róla, akkor gyakori feladatot veszel a nyakadba!
Annyira azért nem kényes az anyaga!
Vizes szivacs és nagyon finom szemcséjű súrolópor.
Néhány húzás és kész!
Mindenkinek elferdül valahogy a keze..
Ahogy az írásnál, aláírásnál elfordítja az ember a papírt, hogy egyenes legyen a sor, úgy érdemes a tésztát is elfordítani a vágáshoz! :)
Szerintem Guruljkának van kis méretű sütője, amit szívesen használ!
Viszont nekem (nem is nekem, hanem a férjemnek, mert ő vágyott rá már jó sok éve) van olyanom amiről írtál. A lassan sütött husikhoz nagyon jó! Meg pl csirkét sütni!
És a legnagyobb erénye, hogy mobilis : A nyári nagy melegben ki lehet tenni az udvarra, hogy ne melegítse a lakást! :)))
Nekem sem!!!
De házi használatra jó nekem a szemmértékem is! :)))
Nem kell kurblival tekerni, de digitális helyett egy egyszerű manuális főzőóra van benne-rajta. Hangosan csilingel és kikapcsol a felhúzott/beállított idő után!
Egy másik manuális beállító gomb pedig a programválasztó...
És kész. Ennyi. De nem is kell több!
Van olyan ami digitális és intelligens : kiválaszthatod, hogy milyen ételt teszel bele, ő megméri és eldönti mennyi ideig kell melegítenie, hányas fokozaton.
No én ezért nem adnék egy fillért sem!
De én régimódi vagyok!!!! :((
Viszont egy ötlet:
Persze csak akkor tudod előre kipróbálni, ha nem online rendeled meg!
Akkor jó egy mikró árnyékolása (szigetelése) ha beteszed a mobiltelefonodat és nem tudod felhívni!
Nálunk az itthoni 100 évesnél megfelelően működik, a cégnél levőben simán csörög a telefon...
Nálam most is rézküszöbök vannak, és fazettás tükörfalak, aminek rézszalag a szegése :D
Szidol egy ideje már nem kapható, netről rendeltem hasonló felhasználású terméket.
Jó hogy mondod!
Egy időben rászoktunk a grízgaluskára - akkor gyakran kellett vennem búzadarát!
De a tejbegríz helyett nálunk tejbe rizsdara van! Ez pont olyan gyorsan megfő, mint a gríz, de jobb az íze. Legalábbis a gyerekek szerint!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?