Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli recept

Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli recept

Elkészítési idő 50 perc

A Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli hozzávalói:
4 nagyobb sárga burgonya
1 tojás
4-5 kanál liszt
3 kanál kemény szilvalekvár
1 kanál kacsazsír só, édesítő, vagy porcukor
3 kanál zsemlemorzsa, barack lekvár


Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli

A Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli elkészítési módja:
Az áttört főtt burgonyából, liszt só tojás keverékből elkészítem a gombóc, és nudli tésztát, darabolom, a gombócokat megtöltöm, és forrásban lévő vízben kifőzöm, külön, külön, óvatosan nehogy szét főzzük.
Közben megpirítjuk a zsíron a zsemlemorzsát, és amikor kifőttek a finomságok, rátesszük a megpirult morzsára, és óvatos
átforgatjuk. Porcukrozzuk, de aki szereti baracklekvárral is fogyaszthatja.
Jó étvágyat!


Frissen elkészítve a legfinomabb.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , febr. 8. 18:48
A szilvalekváros gombóc, krumplis nudli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook