Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli recept

Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli recept

Elkészítési idő 50 perc

A Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli hozzávalói:
4 nagyobb sárga burgonya
1 tojás
4-5 kanál liszt
3 kanál kemény szilvalekvár
1 kanál kacsazsír só, édesítő, vagy porcukor
3 kanál zsemlemorzsa, barack lekvár


Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli

A Szilvalekváros gombóc, krumplis nudli elkészítési módja:
Az áttört főtt burgonyából, liszt só tojás keverékből elkészítem a gombóc, és nudli tésztát, darabolom, a gombócokat megtöltöm, és forrásban lévő vízben kifőzöm, külön, külön, óvatosan nehogy szét főzzük. Közben megpirítjuk a zsíron a zsemlemorzsát, és amikor kifőttek a finomságok, rátesszük a megpirult morzsára, és óvatos átforgatjuk. Porcukrozzuk, de aki szereti baracklekvárral is fogyaszthatja. Jó étvágyat!

Frissen elkészítve a legfinomabb.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szilvalekváros gombóc, krumplis nudli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook