Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tojással töltött káposzta recept

Tojással töltött káposzta recept

A Tojással töltött káposzta hozzávalói:
4 személy részére

40 dkg savanyúkáposzta-levél
6 tojás
10 dkg búzakorpa
2 dl kefír
1 evőkanál margarin light (én kókuszzsírt használ)
1 kávéskanál ételízesítő
1 késhegynyi őrölt köménymag

őrölt bors


A Tojással töltött káposzta elkészítési módja:
1. A káposztaleveleket kevés, az ételizesítővel (vagy egy erőleves kockával) felforralt vízben félpuhára pároljuk. Négy tojást keményre főzünk, folyó hideg vízben jól lehűtjük, majd megpucoljuk. 2. A kemény tojásokat lereszeljük, elkeverjük a búzakorpával, a nyers tojásokkal és az őrölt köménymaggal,sóval, borssal fűszerezzük. 3. A jól elkevert masszát a káposztalevelekbe töltjük, majd felgöngyöljük. Margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük a tekercseket, és a kefirrel meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk

Búzakorpa helyett lehet kukoricadarát használni


Kategória: Egytálételek receptjei


A tojással töltött káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook