Muffingalóca recept

Elkészítési idő 20 perc

A Muffingalóca hozzávalói:
200 g búzaliszt
2 teáskanál Sütőpor
75 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
1 narancs reszelt héja
125 g lágyvaj vagy margarin
3 közepes méretű tojás
50 g aprított mandula

Máz:

2 evőkanál eperbefőtt/eperlekvár
1 evőkanál víz
2 evőkanál porcukor
Kevés aprított mandula


A Muffingalóca elkészítési módja:
A hozzávalókat kimérjük, a sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük, a sütőt előmelegítjük. Egy keverőedényben a lisztet és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, majd konyhai robotgép segítségével kb. 2 percig sima masszává keverjük. A masszát 2 teáskanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőformában. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)

Sütés után a muffint még kg 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Az eperbefőttet egy szitán átpasszírozzuk. Némi vízzel és átszitált porcukorral összekeverjük, és kb. 5 percig főni hagyjuk. Egy ecset vagy kés segítségével a mázat a muffin tetejére kenjük, és aprított mandulával megszórjuk, majd hagyjuk a mázat száradni.


Amennyiben nem áll a rendelkezésre eperbefőtt, úgy használhatunk más piros befőttet vagy zselét. A zselét nem kell a szűrőn átpasszírozni.

Ha a máz megdermedne elegendő újramelegíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A muffingalóca elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook