Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen! fórum

Több gyermek esetén egész életre szja-mentesség, mit gondolsz? - Csak politikamentesen! (beszélgetés)

1 2 3 4 5
febr. 27. 10:38
De azért, hogy a még idénre beígért változást végrehajthassák meghiteleztetik Kínával.
febr. 27. 10:37
Én el tudom képzelni. Lesz még ebből hadd el had.
27. Enissa
febr. 27. 10:35

Az SZJA-kedvezmény csökkenti az állami bevételeket, amit máshonnan kellene pótolni (pl. magasabb adók vagy csökkentett közkiadások révén).

Kijelenthetem, hogy a diszkrimináció is benézhet.

Az adókedvezmény csak azokra a nőkre vonatkozna, akik biológiailag képesek, és hajlandók több gyermeket szülni, miközben mások (pl. gyermektelen nők, férfiak) kimaradnának belőle. Vagy szerintem jogosan mondhatnák azok a nyugdíjas nők, akik már felneveltek szintén munka mellett 2-3-4-5 gyereket, hogy miért annyi a nyugdíja, amennyi?

Az ilyen típusú támogatások azt sugallja számomra, hogy a nők elsődleges szerepe a gyermekvállalás.

26. Amaunet (válaszként erre: 24. - 55Judit)
febr. 27. 10:34
Képzeld el ezt a feszültséget egy kollektívában, munkahelyen. Ahol a gyermekes anyuka pl. pluszként minden hónapban táppénzre megy valamelyik gyermekével.
25. levarosbukta (válaszként erre: 17. - Babyapocakban)
febr. 27. 10:32
Hagyjátok már ezt a sületlen dumát! Tudod mennyi a családi pótlék három vagy több gyerek esetén? 17.000.- Ft/gyerek. Szerinted ezért a nyomorult kis pénzért szülnek? Megsúgom nem ezért, hanem azért mert annyira műveletlenek és buták, hogy nem ismerik a fogamzásgátlást vagy egyszerűen nincs pénz a fogamzásgátlóra. Amikor meg megesik a baj arra nincs pénze hogy abortuszra menjen. Ezért szülik a nyomorba a szerencsétlenek a gyerekeket, nem a családi pótlékért. Gondolod szerencsétlen akar állandóan terhes lenni? Akar a fenét, csak az ugyanolyan bárdolatlan pasasa rámászik ha tetszik neki hanem akinek még annyi esze sincs hogy ha már nincs gumi se semmi hogy félúton kiszálljon.Aki ilyen hülyeséget leír hogy családi pótlékért halmozzák a nők a gyereket az ugyanolyan sötét mint azok.
24. 55Judit (válaszként erre: 14. - PöttyösPanka)
febr. 27. 10:29
Ha csökkennének a szakadékok minden juttatás terén nem pedig nőnének, azzal a feszültségek is csökkennének az emberek között.
febr. 27. 10:28
Azokat fogja megbántani, akik hiába próbálkoznak teherbe esni. Több ilyen hölgyet/párt ismerek. Mintha nem lenne elég bajuk így is. A "tudatos gyerekmentesek" meg majd szépen elhagyják az országot és röhögnek a markukba. Újabb öngól...
febr. 27. 10:27

Olvastam, hogy milyen jó lesz ez a családoknak, mert 50 millió helyett már 60 milliót vehetnek fel otthonteremtésre.

Rabszolgaság jut eszembe erről.

21. Enissa (válaszként erre: 17. - Babyapocakban)
febr. 27. 10:25
Mert a csp, akkora összeg. :D
20. semleges (válaszként erre: 16. - Kacsahercegno)
febr. 27. 10:22
Húh, erre nem gondoltam, de simán lehet.
febr. 27. 10:20
Nekem is ez a véleményem hogy így hátrányba szorulnak megint azok a nők, akiknek egyáltalán nincs, vagy csak egy gyermeke van. Ők nem számítanak családnak? És azok az anyák akik 1!! beteg gyermeket ápolnak otthon?
18. babyapocakban (válaszként erre: 16. - Kacsahercegno)
febr. 27. 10:15
Szerintem is ez lesz.
17. babyapocakban (válaszként erre: 9. - Bnedora)
febr. 27. 10:14
Ezzel a DOLGOZÓ anyák járnak jól, nem a családi pótlékért gyerekeket halmozó nők.
16. Kacsahercegno (válaszként erre: 13. - Semleges)
febr. 27. 10:14

Áhh majd a gyerekeseket alacsonyabb fizetéssel veszik fel, mint a 25 év alattiakat, mert úgyis kapja az adókedvezményt.

A hitelt majd fizetik a következő generációk, teljesen jó.

febr. 27. 10:13
Verseny képes bérek, nyugdíjak, egészségügy, oktatás. Azért ez nem atomfizika.
14. PöttyösPanka (válaszként erre: 5. - Enissa)
febr. 27. 10:12
Normális fizetés, és megfelelő feltételek, pl. egészségügy, oktatás, stb.
febr. 27. 10:10

Nem tartom igazságosnak. Tényleg a gyerek nélküliek és az egy gyerekesek fognak adózni? Annak akinek felnőtt önállóan dolgozó gyerekei vannak és most mondjuk 50+ és van még 10-15 éve a munka világában az miért is nem? Főleg úgy ha a 2-3 gyerekéből már kettő külföldön van és esze ágában sincs haza jönni? Ő nem fog soha ideadózni, de az anyja sem ezek után?

Más: ezért tényleg felvettek külföldi hiteleket, hogy finanszírozni tudják? Ki fogja visszafizetni? A fent említettek? Megéri?!

12. Enissa (válaszként erre: 7. - 55Judit)
febr. 27. 10:09

Mindenki örül általában, de mi lesz, ha azért szüli meg a csóró a második, harmadik gyermeket, hogy ehhez a segítséghez jusson, de jön a forgószél és romba dönti, ki jár jól? Kinek kell viselni a terheket, amivel segítik a felelőtlen családokat?

Akinek önhibáján kívül nem lehet gyereke, hogy fog annak fájni?

Vagy aki biztosra akar menni, nem segélyen élni, az nem tud spórolni, hogy biztonságos állapotot teremtsen, a majdan megszületett gyermeknek, gyermekeinek.

Ki fogja ezeket megtermelni?

11. Amaunet (válaszként erre: 4. - 55Judit)
febr. 27. 10:09

Talán azok, akik nemkapnak ilyen kedvezményeket egy olyan helyzetben, mikor az államadósság az egeket veri az inflációval egyetemben. Ez hiányozni fog a kasszából.

Ez tk. gyermektelenek adója, csak fordítva. Nem vesz el közvetlenül a gyermektelenektől, de nagy kedvezményeket ad a gyermekeseknek.

febr. 27. 10:07
Engem jobban zavar, hogy minek a terhére osztják majd ezt ki. Hatalmas összegről van szó, amit valahonnan el kell venni.(2 gyermekes anya)
9. bnedora (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 27. 10:06
Nem tartom jónak, mivel más gyerekes anyákat kirekesztenek ebből. A családi pótlékot kellene megemelni és egyéb szociális juttatásokat adni a többgyerekeseknek, rászorultaknak. Ezzel a sokat kereső anyák járnak jól.
febr. 27. 10:03
fogy a pénz
7. 55Judit (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 27. 10:01
Nekem az a véleményem, bármit is kapnak a gyerekesek, örüli fognak neki.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Amaunet)
febr. 27. 09:59
Úgy hogy nem szidod egyik párt tagját sem. Hanem csak elmondod a véleményed hogy ezt jó ötletnek tartod vagy sem. Illetve nem kezded el pocskondiázni azt aki más nézetet vall. Szimplán leírod hogy neked mi a meglatasod és senkit és semmit nem sértettel meg.
5. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 27. 09:58

Hülyeség attól is aki adja, attól is aki ezért fog szülni.

Normális fizetések kellenének, nem ilyen-olyan adományok.

4. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
Erről nem lehet politikamentesen beszélni. De ki nem fog örülni ennek?
Hogyan lehet erről politikamentesen beszélni, ha ez egy kampány ígéret?
febr. 27. 09:51
Kamu!
febr. 27. 09:37
Mit gondoltok??
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook