Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tíz másodperc! fórum

Tíz másodperc! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tíz másodperc!

1 2 3
54. bionet58 (válaszként erre: 25. - 6b006fc769)
2015. febr. 12. 16:15
Hát mik?
53. bionet58 (válaszként erre: 22. - 96c7e4d0bf)
2015. febr. 12. 16:13

Tökéletesen látod a cikk lényegét.

Igen ezért írtam. Ha ide áll elém, és azt mondja, sajnálom ne haragudj, segítek amiben tudok. És be is tartja. Nem nagy dolgokat kellett volna tenni. Ezt elismerték. Továbbá vállalja a felelősséget, nem csak a helyszínen, akkor simán meg tudunk állapodni. Fizet a biztosító és kész.

Nem értem, mire jó ez a fele más jegyzőkönyv és a pereskedés.

Azt nem a biztosító állja, hanem az már az ő költségük. Olyan felesleges.

52. 6b006fc769 (válaszként erre: 51. - Bionet58)
2015. febr. 12. 16:08

Mi van a jegyzőkönyvben, ami annyira gyanús? Semmi konkrétumot nem mondasz, csak célozgatsz.

Egyáltalán mi történt eddig? Téged kihallgattak egyáltalán és a lányodat?

51. bionet58 (válaszként erre: 48. - 6b006fc769)
2015. febr. 12. 16:06

Még nem volt bírósági tárgyalás. Amit a rendőrségi jegyzőkönyv tartalmaz, az eddig még bárki közlekedési joghoz értő ember számára abszurd. Lesz légyen az rendőr, ügyvéd, igazságügyi orvosszakértő. Egyébként a család egyik tagja hangoztatja, hogy sikerült újra lefizetni az illetékest, mint amikor a kutyájuk majdnem szétmarcangolt az utcára kiszabadulva egy gyereket.

Én nem rágalmazok, ki fog derülni, ha igazat beszélnek a szomszédok. Ha a családtag hazudik, akkor a szomszédok is.

A jegyzőkönyv attól még felettébb gyanús.

50. bionet58 (válaszként erre: 21. - Legnano)
2015. febr. 12. 15:57

Köszönjük, aranyos vagy.

A kórházba mi nem engedtük be, mert akkor még úgy tűnt, hogy lelkiismeretes, és idegileg ki van akadva. Egyszer itthon meglátogatott, és akkor kiderült, hogy az idegi kiborulás, anyagi természetű. Mellesleg 10.percre lakunk egymástól. A szomszédoktól tudom, hogy letudtak fizetni rendőrt, vagy rendőröket, hogy minket hozzanak ki hibásnak. Minek álltunk mi pont ott akkor a szántóföldön?! Ez van. Per lesz az már biztos.

2015. febr. 12. 15:55

Egyébként a rendőrség szerint ki okozta a balesetet?

Ha kivilágítva ott álltatok, akkor nyilvánvalóan nem lehettek ti az okozók.

Van határozatod? Mi áll benne?

48. 6b006fc769 (válaszként erre: 42. - Bionet58)
2015. febr. 12. 15:51

Ezt honnan veszed? Az ügyészséget is lefizették?

Ezt a lefizetést tudod bizonyítani?

Nagy szavakkal dobálózol, nehogy megüsd a bokád egy rágalmazási és/vagy hamis vádas ügy gyanúsítottjaként...

47. bionet58 (válaszként erre: 19. - 6b006fc769)
2015. febr. 12. 15:51

Mi nem tudjuk fölpakolni a bringát semmire, mert nem jár semmi. Itt a bringa a közlekedési eszköz. Mellesleg a balesetkor álltunk, és úgy volt a bringa, és mi is karácsonyfa. És még csak nem is az úton, sőt nem is a padkán, hanem a szántóföldön. Nos ott mi keresni valója van egy autónak?

Megjegyzem, hogy én magam pár tíz ezer km.er híján egy millió kilométert vezettem Magyarország, és Európa útjain balesetmentesen.

Azt is megjegyzem, hogy minden útviszonyt igyekeztem biztonságos helyen begyakorolni.

Evvel együtt nem szállok el magamtól, és nem mondom azt, hogy én tökéletesen tudok vezetni.

46. 6b006fc769 (válaszként erre: 39. - 99279bb06f)
2015. febr. 12. 15:48

Nem, nem így működik.

Egyébként hogyan gondolod?

Van egy baleset és aki többet fizet, az nyer? És a másik oldal beletörődik? Gondolod, hogy az ügyészség meg rábólint? Hát barmira nem.

Jó páran nem érzik azt, hogy a baleset az ő hibás döntésük következménye, de ettől még az úgy van. Egy baleset kivizsgálása, főleg ha nem egyértelmű a szituáció szakértő(k) bevonásával történik.

Ennél a balesetnél, ami bionettel történt nem tudom, hogy vége lett-e a nyomozásnak, de tippem szerint még sehol nincs a nyomozás vége. Lehet, hogy az a vétkes, aki konkrétan elütötte őket, de az is lehet, hogy a szemből érkező, mert pl. elfoglalta a másik sávot,ezzel ő alakította ki a veszélyeztet. Ha egy más által létrehozott veszélyeztet nem jól reagálsz le, attól még nem te okozod balesetet. Pl. megyek az úton, a "STOP" tábla ellenére elém hajt féktávolságon belül valaki, én félrerántom a kormányt és összeütközöm veled, akkor nem én leszek a felelős a balesetért, hanem aki elém kanyarodott, hiába velem ütköztél.

45. bionet58 (válaszként erre: 16. - 96c7e4d0bf)
2015. febr. 12. 15:43
Köszönöm szépen.
44. bionet58 (válaszként erre: 15. - Fincsi5)
2015. febr. 12. 15:41

Egy ideig én is sokszor szóltam hozzá egészségügyi témákhoz. Nos orvosfeleségek eléggé lehurrogtak, amikor is a juttatásokat feszegettem, meg azt a bizonyos esküt, amit tesznek. Aztán inkább leléceltem, mert szinte fájó, ahogyan nagyon sok esetben hozzá állnak az igazsághoz.

Egyébként sajnos egyre kevesebb becsületes, korrekt,lelkiismeretes orvos van hazánkban, különösen olyan aki tud is.

Annak a kevésnek pedig annyi a dolga, hogy beleszakad.

43. bionet58 (válaszként erre: 12. - 6b006fc769)
2015. febr. 12. 15:31
Nekik egyértelműen nem lett bajuk. Az autó elég keményen összetört. A baleset után világosan megmondta a helyszínelő rendőrnek, meg a helyszínen megálló kisbusz vezetőjének, hogy ő folyamatosan baloldalra nézett, a mezőgazdasági járművet figyelte, mert félt az összeütközéstől. Közben úgy húzódott lefelé jobbra, hogy nem is pillantott jobb felé. Így nem is láthatott bennünket. Végül is ha valaki nem néz arra amerre halad, akkor hogyan láthatná, hogy van -e ott valaki, vagy valakik. Azonkívül a sűrű ködben nemhogy lassított volna ha már megijedt a mezőgazdasági járműtől, hanem azonos sebességgel húzódott jobbra úgy, hogy folyamatosan balra nézett. Még csak nem is az utat.
42. bionet58 (válaszként erre: 4. - 99279bb06f)
2015. febr. 12. 15:18
Nem volt ittas, és drogozni sem drogozott. Viszont utólag lefizették a rendőrséget, úgyhogy tényleg per lesz a dologból.
41. bionet58 (válaszként erre: 3. - 6b006fc769)
2015. febr. 12. 15:16
Én megbocsátottam magának az embernek, a tettet nem tudtam. Köszönöm a jókívánságot, igyekszem gyógyulni. 18. án derül ki mikor lesz a térszalag műtétem. Egyébként aki elütött, és a párja is tudja, miben tudtak volna segíteni, úgy kerülnek mintha leprás lennék.
40. bionet58 (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2015. febr. 12. 15:11
Köszönöm szépen. Ritkán és keveset vagyok még a gépen.
39. 99279bb06f (válaszként erre: 38. - 6b006fc769)
2015. febr. 7. 11:52
Panna33, lehet hogy ahol te élsz ott nem így működik, de itthon Magyarországon sajnos ÍGY működik. :(
38. 6b006fc769 (válaszként erre: 34. - Syria)
2015. febr. 4. 14:10

Milyen és?

Ismerjük a részleteket? Nem. Ismerjük a másik oldal álláspontját? Nem. Ismerjük a harmadik oldalét, vagy a hatóságokét? Nem.

Érdekes szavazást indított a cikkíró, [link]

Roppant érdekes a negyedik válasz: Elintézem a rendőrséggel, hogy ne én legyek a hibás.

Ez baromira nem így működik egy büntető ügynél, hogy csak úgy "elintézi" valaki. Más ügynél sem, mellesleg.

37. 6b006fc769 (válaszként erre: 36. - Globus)
2015. febr. 4. 14:06
Ez is szép:S
36. globus (válaszként erre: 23. - 6b006fc769)
2015. jan. 12. 09:53

Off, de kicsit hasonló:

Ismerősöm munkahelyi bohóckodás közben megsérült, röhögtek, telefonáltak, fényképeztek, és rátolatott lábára az a szerencsétlen, aki éppen munkaidőben a munkáját végezte. Utóbbinak olyan meghurcolásban lett része, hogy végül ő került betegállományba, mert kicsinálták. Még azt terjesztik fennhangon, hogy úgy ráhúzzák a vizes lepedőt, hogy attól koldul.

35. mamma2 (válaszként erre: 23. - 6b006fc769)
2015. jan. 12. 09:47
Nagyon igazad van!- lásd Stohl András példáját : a balesetben sérült bácsika, már több milliót kapott a baleset okozójától, de egyre többet akar... 12millára pereli ismét Stholt, maradandó egészségkárosodás miatt, holott Ő vidáman kaszál-kapál a kertecskéjében, piacozik, úgy mint régen! Természetesen a jogos kártérítést kapja meg mindenki akit megillet,és tanusítson emberséget is a balesetet okozó. Viselkedjen EMBER módjára... de bizony vannak csavaros eszű parasztbácsik, nagyobb hasznot húznának a károkozóból ki, mint amennyi érte őket....kapzsiság jellemzi az ilyen embereket.
34. syria (válaszként erre: 31. - 6b006fc769)
2015. jan. 7. 18:31

Ééééés?

Miután megmentette a saját életét, toronymagasan leszarta, hogy a helyszíni pánik alatt tett ígéretnek megfelelően segítséget nyújtson a kárvallott nőknek.

33. 6b006fc769 (válaszként erre: 32. - Leoborta)
2015. jan. 7. 12:02

Attól, hogy te nem hiszed el, hogy nem látta, simán létezik olyan, hogy éjszaka, erős ködben egy másik balesetet elkerülve nem látta.

Ettől még nem mentesül a felelősség alól, mert helytelenül választotta meg a sebességét. Illetve az is lehet, hogy nem az felelős a baleset miatt, aki elütötte a fórumtársunkat, hanem valami miatt az, aki miatt az elkerülő manővert végre kellett hajtania.

2015. jan. 7. 11:24

Azt nem hiszem el, hogy nem látta! Olyan nincs! Ülök nyeregben sokszor, de ülök autóban is, így mindkét csoportot elfogultság nélkül meg tudom ítélni, ki a hülye bringás, ki a hülye autós. Bicajra elég pár villogó, láthatósági mellény, és mindig látom autóból, mert figyelek embertársaimra. Már az is jó, ha legalább mellény van rajta, és nem sötét ruhában teker világítás nélkül. Baleset esetén mindig a bicajos húzza a rövidebbet, ezért még a hülyékre is figyelek, mert hiába lenne ő a hibás, akkor sem gázolnám el könnyű szívvel, lelkiismeretfurdalás nélkül.

Soha balesetet nem okoztam, viszont számtalan balesetnek lehettem volna részese, amit mások készültek okozni nekem, ha nem figyelek rájuk.

Csak figyelni kellen egymásra! Csak ennyi.

Valahogy így:

[link]

31. 6b006fc769 (válaszként erre: 30. - Syria)
2015. jan. 6. 17:59

Én a másik oldalt így képzelem el:

"Szemből érkezett egy baromi nagy traktor ami elől menekülnöm kellett és nem vettem észre szerencsétlen bringásokat, akik az út széle mellett álltak."

30. syria (válaszként erre: 9. - Andi6020)
2015. jan. 6. 17:28

Elképzeltem a másik oldalt: szerintük a két nő, ahelyett, hogy a szántó felé húzódott volna, inkább az autójuk elé vetette magát.

De még ha így lenne is (amit kötve hiszek), akkor is kötelessége lett volna a balesetet egészségesen túlélő(k)nek a helyszínen állítólag megtörtént ígérgetés beváltására legalább próbát tenni. Ha az megtörtént volna, valószínűleg nem lenne miről beszélni, mert a cikk nem íródik meg.

Amúgy nem törtem pálcát, csak annyit írtam: az okozó magatartása „elítélhető”; nem pedig azt, hogy elítélendő. :)

Szomorú valóság: ebben az országban nagyon régen nincs egészségügy Csak betegségügy. Az meg halálosan beteg.

S fincsi5 mindezekhez képes egészen jól járt. :(

29. 96c7e4d0bf (válaszként erre: 27. - 6b006fc769)
2015. jan. 6. 16:49
sok mindentől és embertől is függ az biztos.
28. 6b006fc769 (válaszként erre: 26. - 96c7e4d0bf)
2015. jan. 6. 16:45
Amúgy jobban haragszom az ittas/drogos elkövetőkre, mint azokra, akik "cserbenhagyók", ez utóbbiak között van, aki nem rohadékságból hagyja el a helyszínt.
27. 6b006fc769 (válaszként erre: 26. - 96c7e4d0bf)
2015. jan. 6. 16:43

Sok mindentől függ. Nyilvánvaló, hogy amennyiben érintett az ember, akkor sokkal inkább vért kíván, mint kívülállóként. Nem véletlen, hogy pl. bíró sem ítélkezhet olyan ügyben, ahol ő, vagy hozzátartozója érintett.

Gondolom, ha visszafordíthatatlan nem történne, akkor azért nem akarnám akasztani a balesetet okozót.

26. 96c7e4d0bf (válaszként erre: 25. - 6b006fc769)
2015. jan. 6. 16:40

ha egy családtagoddal tennék meg, milyen jelzőt használnál rájuk?

persze lehet mondani, hogy befolyásolás alatt áltak meg minden, de a döntést meghozták és autóba ültek.

25. 6b006fc769 (válaszként erre: 24. - 96c7e4d0bf)
2015. jan. 6. 16:33
Még azok sem mind szemetek...
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook