Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Titok ismerők, mit tegyek, ha nemkívánatos személyek akarnak a szomszédba költözni, hogy befolyásoljam a döntésüket?S.O.S. fórum

Titok ismerők, mit tegyek, ha nemkívánatos személyek akarnak a szomszédba költözni, hogy befolyásoljam a döntésüket?S.O.S. (tudásbázis kérdés)

1 2
42. 9cf0020815 (válaszként erre: 38. - Auróra2010)
2011. jún. 13. 06:41
És a szomszédok most segítenek neked a ház eladásában....?
41. Mari20
2011. jún. 13. 06:40

ho-ponopono c könyv.... olvasd el


(amitől féltél azt vonzottad be?)

addig amig a hoponopono c könyvet nem olvastam , azt mondtam volna, hogy küldj nekik AK-val üzenetet, hogy miért nem jó nekik ez a környék...


és hogy csak arra gondolj amit szeretnél , mert megvalósulde ma azt mondom ho-ponopono val gyógyitsd

2011. jún. 13. 05:07
ez kemeny !!!
39. klarici (válaszként erre: 38. - Auróra2010)
2010. szept. 29. 06:38
Köszi szépen, utánajárok! Ha közben megtalálod, írd meg. Hát nem tudom, ha normálisak voltak a vevőid talán eladhattad volna nekik, az én esetemben pénzt nem adtak a szomszéd házáért, kikényszerítették hízelgéssel, pálinkával, akármivel.
2010. szept. 28. 23:59

Ha romák a rossz szomszédok, van amitől babonásan félnek, hogy konkrétan mi ez, nézz utána a neten. Ha megtalálom, megírom a websitot.

Más :

Kb 2 év óta nagyon el szeretném adni a családi házunkat, hogy nagyobb másik városba költözzünk. Viszonylag jó helyen lakunk és az utolsó vevőim, még a válság előtt cigányok voltak, akik megfelelő vételárat tudtak volna fizetni. A szomszédokra tekintettel nem adtam el nekik. Hát ők voltak az én utolsó vevőim , most a 35000 lakosú városban a kertes házak ára a túlkinálat miatt a felére csökkent, - nem tudom, hogy annak idején 2 éve jól döndöttem-e. Csak vágyódom a kiválasztott nagyvárosba és már azt hiszem, hogy eladnám a házunkat a romáknak.

37. golfáramlat (válaszként erre: 33. - Beathryche)
2010. szept. 28. 18:15

Szia kedves Beathryche!

Ha már ennyire nem érdekel a szomszédság: Nem akarnád véletlenül megvenni az anyukám családi házát?

Elmondanám, hogy 120 m2-es, gáz- és vegyestüzelésű, 3 szobás, összkomfortos, dupla garázzsal az udvarán. Ennek ellenére féláron sem tudjuk eladni.

Jut eszembe, a kertet sem lehet beültetni, mert úgy is ellopják. A gyümölcsöt sem mi esszük le a fáról (én a piacon veszem), mert nekünk már nem jut. Stb, stb, stb.

2010. szept. 28. 12:34

Köszönök minden tanácsot és észrevételt, amit írtatok.

Mivel most is pakolnak, már csak abban reménykedem, hogy békésen tudunk majd egymás mellett élni. Ha nem, akkor legfeljebb tényleg én lépek majd le. Köszi mégegyszer!!

35. klarici (válaszként erre: 31. - Beathryche)
2010. szept. 28. 12:18
15. hozzászólásomban írom, hogy mi zavar bennük, mit féltek. Nem a kosszal van bajom,az csak egy sejtés a részemről, az előző tulaj sem volt patyolat. Mégegyszer leírom: értéket, tulajdont, nyugalmat féltek! Most már tiszta? De ne álltasd magad. Te sem lennél nyugodt.
34. Johannia (válaszként erre: 31. - Beathryche)
2010. szept. 28. 12:00
Ezzel mondjuk egyetértek. Egyből a lakásmaffiával kellett volna kezdeni.
33. Beathryche (válaszként erre: 29. - Johannia)
2010. szept. 28. 12:00
De számítanak a szomszédok, hogyne számítanának, de az, hogy valaki ciány/arab/kínai akármi baromira nem érdekelne. Hidd el tapasztalat, az először kedvesnek, jószándékúnak tűnő öreg szomszédnénik is ki tudnak csinálni egyik percről a másikra.
32. Johannia (válaszként erre: 30. - Klarici)
2010. szept. 28. 11:59

Nincs, csak hallottam róla, meg neten olvasgattam. Nekem csak megegyezéses tapasztalatom van (nagymamám háza).

Hát sajnálom, hogy így jártatok. Lehet egyszerűbb lenne elköltöznötök még most az elején, mert lehet, hogy titeket is fenyegetni fognak a lakásfoglalók.

Bár a lakásmaffiás szál bonyolítja ezerrel a helyzetet. Vannak ingyenes jogi tanácsadások (legalábbis a mi városunkban) - kiindulópontnak esetleg jó lehet, nem tudom egyébként.

Az önkormányzat, jegyző valószínűleg félti a bundáját, amit meg is értek. A rendőrségnek meg, amíg nincs tényleges bizonyíték a kezében, addig nem intézkedhet. Főleg, hogy egy olyan papírt írt alá az öreg, hogy önkéntesen mondott le :S:S :(:(


Tán a legegyszerűbb az elköltözés. :(:(

31. Beathryche (válaszként erre: 25. - Klarici)
2010. szept. 28. 11:58

Ismerek-e közelebbről cigányt? Szocmunkásként végeztem, hidd el a szociális helyzetből adódóan igen sok cigány családdal kerültem kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy nagyváros külső lakótelepén (igazi paneldzsungel) nőttem fel. Szerinted? Érdekes módon sosem volt téma bújúcskázás, pingpongozás, foci stb. közben, hogy kinek mi a vezetékneve, vagy milyen tónusú a bőre.

Amit pedig a konkrét helyzetről írtál. Úgy gondolod, hogy benne vannak a lakásmaffiában. De mégsem azt írtad, hogy nem szeretnéd ha mellédköltöznének, mert lakásmaffiózók, bűnözők stb, hanem koszos, büdös cigányok. Segítek. A kettő nem ugyanaz.

30. klarici (válaszként erre: 27. - Johannia)
2010. szept. 28. 11:51
Sajnos hiába fordult hozzá a fia is, ugyanis bement a rendőrségre az öreg, ahol aláírta, hogy önként mondott le a részéről. De tudni kell, hogy mióta elvitték a cigányok, azóta ember nem tudott vele négyszemközt beszélni. Azóta is náluk van valahol. Ennyit az önkéntességről. Engem az szomorít el, hogy tudja mindenki, rendőr, jegyző-nála is jártam, tehet-e valamit-, ép eszű ember, hogy mi folyik itt, mégsem tesz senki semmit, persze nekik mindent lehet, és még én kérjek elnézést, hogy tartok tőlük, és hogy normális családi életre vágyom. Ez az értékcsökkenés miatti feljelentés hogy működik, van erről valami tapasztalatod?
29. Johannia (válaszként erre: 24. - Beathryche)
2010. szept. 28. 11:50
Vagy te mikor házat veszel, nem számítanak a szomszédok és lazán beköltöznél egy cigánycsalád mellé? Nem számít a környék? Ugyan már!
28. Johannia (válaszként erre: 27. - Johannia)
2010. szept. 28. 11:46
Esetleg önkormányzattal beszélni? Nem tudom, mekkora településről van szó, de mielőbb lépni kell.
27. Johannia (válaszként erre: 22. - Klarici)
2010. szept. 28. 11:44
Akkor a rendőrséghez kell fordulni, hogy lakásmaffia gyanúját vélted felfedezni!
26. Johannia (válaszként erre: 24. - Beathryche)
2010. szept. 28. 11:42

Én csak azt írtam le, hogy mit tegyen (esetlegesen mit lehet tenni), ha ennyire nem kívánja a szomszédok jelenlétét, ismerkedni meg velük gondolom nem akar, ha annyira nem akarja őket. Nekem nincs bajom velük, mivel magyarok között több rosszat tudok és ismerek. A szüleim szomszédai úgy élnek, mint az állatok, pedig magyarok, nem kisebbségiek. Mi a cigányoknak ruhát viszünk és mindig jöttek segíteni füvet nyírni, fát vágni. Dolgozni nagyon dolgosan tudnak, ha érzik, hogy nem nézik le őket. A szüleim szomszédja meg lelopja a szüleim termését...

Bár nem tudom, mit szólnál hozzá, ha a te szomszédodba költözne egy nagyobb kisebbséghez tartozó család. Akkor is ilyen empatikus lennél-e, főleg, mikor el szeretnéd adni a házad és senkinek nem fog kelleni, miután kiderült, kik laknak eggyel odébb. És a házad 15 millió helyett 8-10ért sem kellene senkinek. A mi lakótömbünkben is van cigánycsalád: ők nagyon aranyosak és mindösszesen 2 gyerekük van. Ők teljesen integrálódtak a magyar kulturális és szociális életbe. Viszont Miskolcról biztos hallottál, mi történt az Avason. Nézd meg mennyit ér egy lakás most ott, feleáron se kell senkinek, ahová a cigányok lettek beköltöztetve!! Ez a magyar valóság. Nagymamám falujában meg nagyim házát megvette a polgármester, hogy nehogy abba az utcába beköltözzenek a cigányok, mert egyből értékcsökkenést jelentett volna a szomszédos házakra nézve.


"Ez ugye csak vicc? Azért megnézném az ügyvéd arcát, mikor közlöd vele, hogy perelni szeretnéd a volt szomszédodat, mert cigányoknak adta el a házát és az értékcsökkenés miatt kártérítést akarsz." Sajnos nem vicc. Kérdezz meg pár ezzel foglalkozó jogászt.

25. klarici (válaszként erre: 24. - Beathryche)
2010. szept. 28. 11:15
Eszükben sincs megvenni a házat. Elvitték a tulajt és aláirattatták vele, hogy lemond a javukra a részéről. Még aznap megkeresték az asszonyt is, hogy jobb belátásra késztessék. Több faluban is megcsinálták ezt. Nem kell pár hónap és halálhíre jön majd a régi tulajnak. Ahova vitték van már vagy 10 csicskásuk. Na ezek aztán szerinted nem önkényes lakásfoglalók? Ezek becsületes, munkában megfáradt emberek? Ismersz te közelebbről cigányt? Szívesen odaküldeném a szomszédodba őket,és az összes olyan ember szomszédjába, aki ennyire megértő velük szemben. Csak a tudatlanság számlájára írom, aki ismeri őket az nem védi becsületes, dolgozó magyar emberrel szemben.
24. Beathryche (válaszként erre: 21. - Johannia)
2010. szept. 28. 11:04

Ez ugye csak vicc? Azért megnézném az ügyvéd arcát, mikor közlöd vele, hogy perelni szeretnéd a volt szomszédodat, mert cigányoknak adta el a házát és az értékcsökkenés miatt kártérítést akarsz.


Olvasom a hozzászólásaitokat és nem is nagyon találom a szavakat. Térdig jártok a toleranciában, civilizáltságban, emberségben. Gratulálok. Az, hogy őket nem zavarja a kosz, a bűz. Miért? Mert cigányok? Nem önkényes lakásfoglalók, meg akarják venni a házat. Pénzért. Ergo eddig is laktak valahol, nem az erdő széléről jöttek, hogy ne zavarja őket a kosz. Erről mindig a 10 évvel ezelőtti görög nyaralások jutnak eszembe, ahol minden második boltban ki volt írva, hogy magyar ne lopj. Baromi jól esett az általánosítás.

23. klarici (válaszként erre: 20. - Johannia)
2010. szept. 28. 11:01
Az a baj, hogy nehéz nem beleélni magam a költözésükbe, hiszen látom a bútorokat, amiket már idehoztak:(
22. klarici (válaszként erre: 21. - Johannia)
2010. szept. 28. 10:58
Alkoholista barom a szomszéd, aki hogy éhen ne haljon a fél utca etette télen. Én is. Ő meg hálából meglopta a kerteket, mostmeg megtalálták a cigányok, elvitték, maguknál tartották, aláirattattak vele valami szerződést, ami szerint övék a fél ház. A másik fele a volt asszonyé, akinek szintén ajánlottak máshol valami lakhatást, ezt nem tudom pontosan. Hát ennyi. Lakásmaffia, állítólag máshol is csináltak már ilyet.
2010. szept. 28. 07:45

valamint az értékcsökkenés miatt esetleg lehet perelni a szomszédot kártérítésre, ha annyira nem voltatok jóban.


bár én mindig a békés megoldás híve voltam.

esetleg te is kereshetsz új szomszédokat. csak _kommunikálj_ a szomszédoddal vagy azon rokonokkal, akik el akarják adni a házat.

2010. szept. 28. 07:42

Kicsit reálisabban: nem lehet a szomszéddal beszélni, hogy ne adja el cigányoknak a házát? ha nagyon nem megy bele, akkor valamennyi lóvét ígérni kell neki.


a vonzás törvénye nálad nem fog működni, mert már túlontúl beleélted magad abba, hogy odaköltöznek.

inkább képzelj el oda egy fiatal párt két kisgyerekkel vagy valami. a lehetséges új szomszédot meg ki kell zárni a gondolatvilágodból.

de most szólok, hogy nem fog menni, mivel nagyobb a félelmed és állandóan rájuk gondolsz, ergo vonzod befelé őket. szóval marad a régi szomszéddal beszélés, esetlegesen pénzzel megfizetése a nyugalomnak.

2010. szept. 27. 21:48

Szegény:(

Ez tényleg elkeserítő, és tényleg fele annyit fog érni a ház..

Az ember élete munkája..:S

18. klarici (válaszként erre: 17. - Mikebubu)
2010. szept. 27. 21:41
Ebben bízom én is. Azt meg csak remélni tudom, hogy csendesen élik majd napjaikat, úgy értem, hogy én a halk, visszafogott, szomszédba át nem hallatszó mulatozást kedvelem...Mindazonáltal innentől kezdve a házam fele annyit fog érni:( Abban bíztam, hogy csak spekuláció miatt kell nekik a ház-lakásmaffia ezerrel- nem hittem, hogy idejönnek.
2010. szept. 27. 21:36
Komolyra fordítva: állítólag a szomszédot sosem zaklatják.
2010. szept. 27. 21:34
Nehéz..:S :(
15. klarici (válaszként erre: 13. - 5bfba16667)
2010. szept. 27. 21:32
Tetszik, de ez nem fog működni. Engem meg dobál az ideg, hogy az amúgy is stresszes napjaimat tovább stresszelik, nehezen megszerzett házamat, dolgaimat, nyugalmamat nem tudhatom biztonságban, mert ide akarnak költözni.
2010. szept. 27. 21:29
áhh most olvastam a lényeget. Kár hogy a telepátiában csak akkor hiszek, ha a férjem belémszugerálja...:S
2010. szept. 27. 21:28

Na, ez nem működik, hidd el..

Valamilyen módon, indirekt, de fizikai módon muszáj leszel kapcsolatba lépni velük..

Szórj szét esetleg szöget, vagy gombostűt, hátha belemennek..

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook