Tiszta szívvel, ésszel és érzésekkel! (beszélgetés)
De jó!
Imádom a havat, a természet legnagyobb varázslata.
Hát ez sajnos így van, mert a szabad akaratába senkinek sem mászhatunk bele....
Apám is sok éven ált ölte magát alkohollal, ott voltunk mellette, de nem tudtuk jó útra téríteni, ehhez neki is akarnia kellett volna...kicsit....
Hm. Vannak, akiken nem lehet segíteni. Mindenkinek magának kell megkűzdenie a kihívásaival. Erről szól az életünk.
Ha belegabajodunk, akkor van, hogy elképzelni sem tudjuk, hogy van megoldás. Pedig mindig van.
Ez a srác már több mint egy éve mondogatta,hogy megteszi, de rajta senki nem tudott segíteni, hiába próbálkoztak többen is. Nagyon elszánt volt és közel engedte a démonokat a negatív gondolkozdásával...egyszóval hagyta magát sodródni....
A szabad akarat az övé volt, élt vele...illetve halt...
Igen és talán ezen a ponton válik a legfontosabbá, hogy az ember miben hisz. Ha azt gondolja, hogy csak ez az egy életem van, akkor könnyen feladhatja, hiszen utánam az özönvíz.
Aki abban hisz, ami azt mondja, hogy mindent meg tudsz most oldani és ha nem teszed, akkor újra jössz vele, mármint újraszületsz, számukra felesleges ez a megoldási verzió.
Kezdhetném előről és lehet, hogy ugyanezen a ponton megint ugyanígy elakadnék.
Ilyenkor nehéz megtalálni az erőt, kell a segítség.
Utána már egyedül is menni fog.
Mivel a családunkban történt öngyilkosság, most úgy érzem bárkit meg tudnék győzni arról, hogy ne tegye meg. Persze csak, ha időben tudnék beszélni az illetővel...
Van aki mondogatja, hogy megteszi és van aki nem szól egy szót sem, csak elintézi magát....
Ez minden krízisben felmerül, nem?
Abban az élethelyzetben talán ez az egyetlen józan gondolata. Hogy a gyerek miatt marad.
Ma az öngyilkossági témán gondolkoztam, mert ahol ma voltam, ott egy emberben felmerült, hogy már csak a gyereke miatt "marad".
Igaziból mindenki képes mindent megoldani az életében, mert minden képesség és erő meg van bennünk, ami ahhoz kell.
A vesémbe látsz:))
De ahogy ezektől megszabadulsz, minden kitisztul.
Már nem is érted, miért volt ezekre szükséged.
A makacsság jelei :O)
Ha már más nem hatott :O))))
További ajánlott fórumok:
- Mikor, hány éves korban és milyen érzésekkel kezdődik a klimax?
- Van-e szomorú karácsonyi élményed, amire fájó szívvel gondolsz vissza?
- Így fogyok én. Őszinte szívvel ezt nem ajánlom senkinek...
- Fájó szívvel olvasom, hogy a portálon szinte mindenkinek...
- Fájó szívvel, de arra nevelem a lányom, hogy bárhol állja...
- Ésszel vagy szivvel? -avagy jól csak a szívével lát az ember