Ti támogatnátok a párotokat abban, hogy minden hétvégén 1 napot a hobbyának szenteljen miközen a 3 gyerek rád marad? (beszélgetés)
Bocsi de a fórumindítónak válaszoltam,nálatok nem tudom mi a helyzet, de szerintem a pecázás nem szórakozás, inkább pihenés és kikapcsolódás a természetben. A szórakozás az más téma. A fórumindító férje is horgászni szeretne....szerintem ne keverjük össze a két dolgot mert nem ugyanaz.
Bár ha már szórakozásról beszélünk, mikor volt a Metallica koncert aztán 2 hónap múlva a Megadeth koncert,mindkettőre én vettem meg a jegyet a páromnak,hogy húzzon el,mert tudom,hogy imádja. Nyílván ez nem minden hétvégés dolog, de miért ne mehetne a haverjaival? Bulizni csak azért nem megy mert eszébe se jut szerintem. Eddig legalábbis nem mondta soha,hogy menni akar.
Nem csak az a lényeg,hogy mi lenne normális,hanem mire van lehetőség.Gyerekeket felelősséggel kell vállalni.Nem lehet félre dobni a sufniba ha nekem szórakozni támad kedvem nélkülük.Vagy ha korlátolt a pénz amit elkölthetünk,akkor Ők vannak előtérbe helyezve,és nem a mi igényeink,pláne nem hobbi.Ha megoldható,hogy vigyáz valaki rájuk néha,annak örülni kell,és ki lehet használni.És persze néha a párunk nélkül is el lehet menni szórakozni,nem is ezzel van a baj.Csakhogy a kérdező férje egy kissé önzőnek tűnik e téren,és sokat akar.Olvass vissza,ez nem egészen fair amit el akar fogadtatni a párjával.Lerázni magáról a családot csak akkor részt venni az életükben amikor kedve tartja,anyagilag a gyerekek a család elé helyezi.Az ilyen gondolkodású embernek nem kell család,és akkor azt csinál amit akar.
Akinek nincs lehetősége a gyerekeket lepasszolni néha,az a pár gondolkodjon annak megfelelően.Mi nem érezzük úgy,hogy megőrjítenének a gyerekeink,sőt kifejezetten szeretünk velük lenni,nem érezzük tehernek sem Őket,sem egymás társaságát.És szerintem meg ez a normális!
Nekem még nincs gyerekem, de szerintem normális, ha vki legalább pár órát két hetente külön akar lenni tőlük, akár magában, akár a párjával.
A lényeg, hogy minkét félnek meglegyen erre a lehetősége.
A kedves hozzászóló nem említette, hány évesek a gyerekek, miközben hárman vannak. Attól is függ, megtudjátok beszélni ezeket, hogy rátok áldozza az idejét, de korlátozni sem lehet a végtelenségig, akkor annál rosszabb, mert úgyis elfog menni, ha tetszik, hanem. Ha van a férjednek sütnivalója, akkor el is viheti magával őket ő is foglalkozzon velük ne csak te, mint feleség. Meg kell beszélni egymással nyugodt körülmények között és tisztázni kinek mi a feladata és mit vállal belőle. Ha az a hobby hasznos akkor a csemetéit is megtanítja vele.
Elosztani igazságosan és elsimítani a nézeteltérést. Kívánok sok sikert üdv.Ágnes
Igen,erről beszélek.Aki elkötelezte magát már,felelősséget vállalt,családot házasságot,az ne akarjon már ilyen életmódot élni!Ezt előbb kellett volna meggondolni.
És igazad van,jó nagy kicseszés ez,pláne a nőnek.
Mert a férfi akkor is megteheti,ha "nem teheti meg" amit akar.De egy nő,akinek ott vannak a gyerekek,Ő nem élheti már a "lányéletét"tovább mint anno,csak mert meggondolta magát,hogy az jobban tetszene.Az ilyen pasasok azt érdemelnék,hogy a nyakukba tenni a 3 gyereket,dolgozzon mellettük,lássa el őket normálisan maximálisan,az otthon is rendbe legyen,aztán bulizzon mellette,ha marad rá energiája!
Pff....
Sajnálatos,hogy így gondolkoznak felnőtt férfiak,akiknek családjuk van...
Semmivel nem tesz többet mint a felesége,sőt.....
Nem mellesleg a feleség is dolgozik.
A gyerekek meg közös felelősség,közösen kellene megoldani az ellátásukat felnevelésüket is.
Kikapcsolódás pedig minkét félne "jár"(na).
De mégis milyen kapcsolat az,amelyikben nem lehet együtt kikapcsolódni?Nem érzik jól magukat együtt?
Persze ha van rá lehetőség a gyerekektől.Ha nincs,akkor meg egyiknek sincs.Vagy meg kell beszélni,hogy egyszer Te mész,egyszer én,ha ez mindenkinek jó.De ez az egyoldalúság szerintem nem normális dolog,hogy a férj úgy gondolja csak neki jár a kikapcsolódás.
Egyébként mi a 3 gyerekünkkel is megtaláljuk a módját annak,hogy ki tudjunk kapcsolódni.Ugyanis imádunk velük lenni.Ez egy ilyen időszak,szerintem nem kellene feltétlen lerázni Őket ahhoz,hogy szórakozni lehessen.Akinek meg van valaki aki néha vigyáz rájuk,az használja ki,és menjenek kettesben.Amúgy sem töltenek el együtt szinte semennyi időt.De a férj azt a keveset is csak a felesége nélkül szeretné.Én ezt nem nagyon értem....
Nálunk is hasonló a helyzet.7napból 6ot meózik(16órát van távol),ha itthon van a számítógép előtt ül,erre tegnap még bejelenti,hogy elmenne a munkatársaival bulizni.Mondom neki én is mennék,mert már rég nem voltam sehol,meg amúgy sem ismerem a munkatársait,erre azt mondja,hogy de te nem tudnál hol aludni.Mér' mondom te hol alszol,erre:"Inkább hagyjuk!".
Annyira örülök,hogy 7együtt töltött év után és 1gyerek után 30évesen kell megbolondulnia!!
Allok elebe:)
Mellesleg en is megertem, neha ki kellene engedni a gözt.
További ajánlott fórumok:
- Te mennyivel támogatnál egy rászorúló családot?
- Ti milyen gyakran "engeditek el" egyedül bulizni a párotokat?
- Pár hölggyel arra gondoltunk, benyújtanánk egy petíciót, miszerint legyen legális a béranyaság ill. a dajkaanyaság. Te támogatnád?
- Ti hogyan szólítjátok a párotokat?
- Betiltanád vagy támogatnád?
- Ti megbántátok, hogy elhagytátok a párotokat?