Pár hölggyel arra gondoltunk, benyújtanánk egy petíciót, miszerint legyen legális a béranyaság ill. a dajkaanyaság. Te támogatnád? (beszélgetős fórum)
Jó régi téma, de igen, támogatnám. Bár jó pár kérdés tisztázást igényel: pl. a béranya csak kihordja, vagy petesejtet is ad? Kaphat anyagi ellenszolgáltatást? Mennyit? A meddő nő / pár fizeti, vagy OEP támogatja? (Azért 9 hónap terhesség, esetleges kiesés a munkából, a felelősség stb, ezt nyilván kompenzálni kell.)
Amúgy a bér- illetve a dajkaanyaság kb a legnehezebb téma a 3. sezmélyt igénylő meddőségi kezelések terén. Ennél jóval könnyebb a petesejt adományozás, illetve az embrió adományozás, még könnyebb a spermaadományozás, és ezek is komoly korlátok között vannak Magyarországon...
Nem támogatnám. Erkölcsi okokból. Mondom ezt úgy, hogy nincs gyerekem, mert nem lehet, pedig nagyon szerettem volna. A gyerek nem jog, hanem ajándék. Sok mindent meg lehet tenni érte, de nem mindent. Mint ahogy a jobb megélhetésért is vállal az ember plusz munkát, plusz tanulmányokat, de nem rabol bankot vagy nem öl meg érte más embert. A lelki oldaláról nem is beszélve, a béranya, akinek a testében fejlődik a gyerek - ha megszereti, olyan, mintha a saját gyerekét szednék el tőle. Ha meg nem érdekli, akkor a gyerek máris 9 hónap hátránnyal indul, addig sem érezte, hogy szeretik és elfogadják.
Van egy csomó gyermekotthonos gyerek, akik család nélkül vannak. Miért nem őket neveli az, aki igazán szeretetet akar adni egy gyereknek, miért veri magát őrületes költségekbe helyette? Mert aki mindenáron akar gyereket, az saját magát szereti, és a gyerek csak egy megszerzendő "dolog". El kell fogadni olyat is, hogy "nem lehet", és olyan mód után nézni, ami reális és erkölcsileg is elfogadható.
majdnem egyből beírtam, h igen.
de utána elolvastalak téged és egyetértek!!!
így támogatnám én is, vagyis nagoyn örülnék, ha így lehetséges lenne!!!!!
Igen, maximalisan!
:-)
csak akkor támogatnám, ha orvosi papírral igazolja az illető anya és apa, hogy képtelenek ilyen-olyan utonmodon összehozni gyereket és ez jelenthetne megoldást!
Azért mondom ezt, mert az, aki fosik a terhességi csikoktol, az nem való anyának, annak nem engedélyezném. az, akinek fontosabb a sima bőr mint egy baba, akit ő is kihordhat (mások talán sose tudnák) az tinikislány, aki a tükör előtt lengeti magát. mást mit nem adna pár terhességi csíkért...nem igaz?
támogatom ezzel a kitétellel!
Nagyon nagyon szurkolok NEKED!!!!!!
Végre valaki, aki LÉP!!!!!!!!!!Jó döntés:-))))))
Sziasztok én örülnék ha lenne legálisan Magyarországon is én szívesen részt vennék rajta mivel lehet nem lehet majd gyerekem(3 terhességem volt mind 3 szor elvetéltem)
Orvosi papír nélkül is belemehetnénk ilyenbe vagy csak ha az orvos indokolja?
Kedves Gyermektelen Párok!
Szívesen lennék bérmami.Ha érdekel,vedd fel velem a kapcsolatot!Én felkészültem.Vannak lehetőségek. Nem mindenkinek,de hát ilyen az élet.
Keressetek bátran.
További ajánlott fórumok:
- Egy dajkaanyaság története az életadó szempontjából
- Mi a helyzet a béranyasággal?
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Keresetlevelet szeretnék benyújtani a volt munkáltatóm ellen. Tud valaki segíteni, hogyan kell megfogalmazni? 112 ezer Ft-al tartozik.
- Vélemények a Béranyaságról!
- Fiatalon méheltávolítás után babát szeretnék. Béranyaság?