Ti szeretitek a Valentin napot? (beszélgetés)
én még akkor sem hallottam róla..:))
nagyon sokáig nem foglalkoztunk mi magyarok ezzel...
1x angliában voltam pont valentin napon,hogy ott mekkora feneket kerítettek ennek a napnak..
Egy baromságnak tartom!
Nem egyszer és nem kétszer (pl. tegnap) vittem váratlanul virágot a nejemnek.
Nem kell ehhez semmiféle nap!
A szerelmem pedig naponta jelzem felé.
Minek ehhez körítés? Csak azért, hogy a virágüzletek és bóvli bazárok forgalmát növelje?
Miért kell lelkiismeret furdalást okozni bárkinek, aki ezt nem kívánja az ünnepek közé emelni?
Én azt gondolom nem csak a jeles napokon lehet valamivel meglepni egymást.
A spontán apró ajándékok sokkal jobbak.
A Valentin nap egyébként is számomra túl giccses.
Ebben van valami.
Férjem pár éve kocsival jött haza 02. 14-én, az alkalmazottja kérte, hogy álljon meg a bevásárlóközpontnál, mert be kell mennie venni valamit Valentin napra. Aztán jött ki a csávó, mutatja a férjemnek, hogy aranygyűrűt vett a csajának, merthogy Valentin nap. (Közben tudjuk, hogy nem veti fel őket a pénz, tele vannak hitellel, adóssággal.) Aztán hazafelé a kocsiban mondta a srác, hogy így már nem fog hisztizni a csaj. Nem semmi:(
nem tudom, lehet én élek csak pink vattacukorban, de egy-egy helyre beülés, apró ajándék, egyéb élmény lazán belefér nálunk bármelyik hétköznapba, mint szerintem ez bármelyik jól működő kapcsolatba bele kéne hogy férjen; és nem hatalmas anyagi kiadással járó dolgokra gondolok, hanem apró gesztusokra.
Nekem ez a febr. 14-én aztán kötelező és ha nem akkor a hiszti a baromi visszás, aztán hiszti után ha "enged" a szerencsétlen, akkor meg hűde szeretlek. Aha
Csak egy pl; van Amway-s ismerősünk, aki már 2hete bombázza páromat a Valentin-nappal, hogy csak 9ezerért megkapja az én álmaim amway-csomagját... majd kissé félszegen párom azért megkérdezett engem, hogy erre igényt tartok-e, mert ha igen akkor megkapom... basszus meg vannak félemlítve a férfiak, hogy ilyenkor aztán domborítani kell
Ez annyira rossz duma. Azt sem tudják, hogy honnan ered, de valakire mutogatni kell, hogy ő a "hibás".
Különben szerintem aranyos szokás, csak nekem Magyarországon idegen, mert viszonylag új.
Meg kéne már keresni benne a LEHETŐSÉGET AZ EGYÜTT ÖRÜLÉSRE,és nem azon filózni,hogy amerikás,vagy nem..vagy nyálas-e a pirosszív,vagy nem..hanem azon gondolkozni,hogy 2 embernek mi okoz örömet.
Persze akinek minden napja szivárványosnapsütés,az ne ünnepeljen..a többiek helyében én megragadnám az alkalmat.
ha ember így várna én biztosan röhögőgörcsöt kapnék...de gondolom nem a vidámság a cél.
:)