Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ti mit tettetek volna? fórum

Ti mit tettetek volna? (beszélgetés)

1 2 3 4
2011. jún. 13. 16:12

Nem a gyereket kell hibáztatni.

Hogy ezek a mai... ez már régi szöveg.

Megfelelően kell nevelni, megfelelő környezetet

kell neki biztosítani, nem csak ráhagyni a dolgokat.

És akkor ha úgy kezd viselkedni, amit épp nem

várunk akkor kit hibáztatunk? A gyereket.

Lehet ez Alaptermészet.

Van aki felnőtten válik Sötét Lelkűvé.

Van aki kiskorában, van aki kedves lesz,

van aki manipuláló és kihasználja a kedvességet.

Nálunk is volt egy kislány, aki csak kihasználta

a nevelőszüleit. Nem láthatunk bele senki lelkébe.

13. martini64 (válaszként erre: 8. - EsztyMorgan)
2011. jún. 13. 16:12
Sziasztok. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon honnan szedi a gyerek ezeket, mert biztos nem magától találta ki, hogy a keresztapja b.f.sz, a nagyanyja meg K. Talán azokkal kellene beszélni, akiknek a véleményét nyíltan hangoztatja a gyerek. Persze a gyerekkel is kellene beszélni, de úgy gondolom, hogy nem igazán ő a hibás, hanem a felnőttek körülötte, akik hagyták idáig fajulni a dolgokat.
12. EsztyMorgan (válaszként erre: 10. - Szilvaaa)
2011. jún. 13. 16:11
A kislánynak még nem szóltam.. viszont az anyjának már igen. Lightosan, de megmondtam: mostantól nem fog a párom ugrani, ha A. azt mondja. Egyelőre még nem lettem gonosz mostoha...
11. EsztyMorgan (válaszként erre: 9. - Salomon Rozen)
2011. jún. 13. 16:10

Ebben tuti van valami, mert a kislány apja elég otromba módon tud beszélni..

Alaptermészet.. talán. De egy gyereknek - az én véleményem szerint - tisztelnie kell egy felnőttet. Én legalábbis így lettem nevelve.

2011. jún. 13. 16:10
Sajnos a mai gyerekek nagyon el vannak kapatva, de ez a szülők, keresztszülők hibája is... A kislánnyal, aki már nem is olyan kicsi közölni kell, hogy nem csak akkor van keresztapja ha kell valami... Sajnos ismerős a szitu a családból, és most én vagyok a gonosz mostoha:(((
2011. jún. 13. 16:08
A nevelés, a környezet amiben felnő valaki, határozza meg azt, hogy hogyan beszél az illető az emberekkel, mit enged meg vagy mit nem enged meg magának. A gyerek olyan kis túlzással mint egy majom; amit mástól lát azt csinálja. De az is lehet, hogy ilyen az Alaptermészete.
8. EsztyMorgan (válaszként erre: 5. - 1dd0e5152d)
2011. jún. 13. 16:07
Nem túl jól.. ezt is mondtam neki. Babát akarunk, magunknak spóroljunk. Jó, most az a havi x kis ezer ft. nem vág a földhöz bennünket, nem erről van szó. De persze amikor kell valami, akkor szereti a keresztapját, ha meg csak sima hétköznap van, akkor a párom a balf...sz, utolsó ge....ci és hasonlók..
7. EsztyMorgan (válaszként erre: 3. - 9536810fa1)
2011. jún. 13. 16:05
Igen, igen.. kb. ezt mondtam a páromnak :):) mert tényleg nekem fáj, ahogy a kislány beszél vele. Én is voltam 13 éves, de ilyen hangnemet nem engedhettem meg magamnak...
2011. jún. 13. 16:05
Szerintem ha egy gyerek azt látja, hogy ugráltathat valakit fogja is. De ha a párod úgy viselkedik, akire egy gyerek felnézhet akkor máshogy fog viszonyulni hozzá.
2011. jún. 13. 16:04
AZ ilyet én se bírnám szó nélkül.. Ugyanazt tettem volna a helyedben, amit te. Valahol korlátozni kellene szerintem, hogy mit meg hogy.. Amugy párod pénztárcája hogy bírja a költekezést?
4. EsztyMorgan (válaszként erre: 2. - Kevian)
2011. jún. 13. 16:04

Lehet..

De már jó ideje hallgatom azt, ahogy beszél vele. Pl. a nagyanyját is szimplán lekur....vázza a kislány, és még jót is mulat rajta. Ezt persze a nagyanyja szemébe.. ő meg csak pislog.

Mert tényleg nem sajnálom tőle azt az akármit, amit kap.. ha olyanom van, én is megveszem neki.

3. 9536810fa1 (válaszként erre: 1. - EsztyMorgan)
2011. jún. 13. 16:02

Le kell vele ülni megbeszélni ezeket a dolgokat, mindazzal együtt, hogy tudjátok, hogy nem ez a legjobb kor, és nagyon szeretitek, éppen ezért ültök le vele megbeszélni a zavaró dolgokat... de a tisztelet megjár, akár felnőttnek, akár gyereknek... nem bánthat meg ok nélkül senkit, és senkivel nem beszélhet tiszteletlenül. Amennyiben ezt nem tudja betartani, a kommunikáció megszűnik. És ezt nagyon határozottan, és nagyon kedvesen, hogy érezze, hogy "érted haragszom, nem ellened!".

... szerintem... :)

2011. jún. 13. 16:02
Azt hiszem elefántot csináltál az elefántból!
2011. jún. 13. 15:58

Párom keresztlánya 13 éves. A legnehezebb kor kezdetén van, tudom.

Viszont ennek ellenére vannak dolgok, amik nem tetszenek. A "kislány" állandóan úgy beszél a párommal, mintha a fenekéből húzta volna elő. Ami eleinte jó poénnak tűnt, mára már nem az.

Mert ha kell valami, és A. kitalálja, hogy neki bizony kéne egy újság, vagy süti.. akkor a párom rögtön ugrik. Nem sajnálom a kislánytól ezeket, félre értés ne essék. De pár napja összeszólalkoztunk ezen a párommal. Megmondtam, hogy kezd kicsit elegem lenni a keresztlányából.. mert amikor kell neki valami, akkor jó a keresztapja, de sima hétköznap meg kb. úgy szól hozzá, mint ha a kapcarongya lenne. A párom meg azzal védekezett, hogy "de hát ő a keresztlányom". Ami igaz, de szerintem egy 13 éves kislány tudja már, hogy hol a helye. Ő még gyerek, a párom pedig már 33 éves. Néha fel tudnék robbanni a méregtől, amikor A. jön, hogy kellene ez meg az, párom rohan.. és amint megkapja amit akar, utána mindenféle balf.....sznak, és még rondább módon hívja a páromat, mindehhez pedig tele pofával röhög.

Megbeszéltük, párom azt mondta: igazam van, és ő is tudja, hogy A.-nak a kelleténél nagyobb a szája és el is van kényeztetve. Én pedig megkértem, hogy ezentúl figyeljen oda, hogy milyen hangnemet enged meg a keresztlánya, és nyugodtan szóljon rá, és ne ugorjon neki azonnal.

Szerintem igazam volt.. és nem is ebben kételkedem.. hanem kicsit lelkiismeret furdalásom van, mert néha úgy érzem, talán a bolhából csináltam elefántot.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook