Ti hogyan kezelitek gyermeketek hisztijét? (beszélgetés)
Sziasztok!!
Mikor a fiam hisztizik akkor megpróbálom elterelni a figyelmét bármi mással vagy berakom az ágyába és csak akkor jöhet ki ha befejezte!!
Mondjuk amikor az apukájával szét mentünk, volt amikor én mondtam neki, hogy ha akar, akkor velem aludhat. Olyan jó volt érezni, hogy ott van mellettem, érezni a kis illatát...
Szerintem aki átment ezen, az tudja milyen...
Mi megbeszéltük, hogy akkor inkább anya fekszik mellé, és akkor ő nem jön.
Éjszaka hallottam, hogy ajaaaa! ajaaaa! Akkor fogtam magam, mellébújtam, megvártam míg elalszik és kijöttem tőle. Aztán pár hét alatt elhagyta.
Persze néha úgy bealudtam, hogy reggel arra keltem, hogy mászik át rajtam. :D
Hello csajok....
Angik pontosan ugyanigy vagyunk....
Nehéz időszak:(
Várom én is a válaszokat:DD
én nagyon egyszerüen kezelem a hisztit három éves kisfiamnál. igazábol soha nem volt hisztis.. egyszer amikor hisztizni probált megkérdeztem töle hogy abbahagyja vagytegyek rola hogy sirjon.. nem hagyta abba megcsapkodtam.. na mondom mostmár van okod sirni.. ezt nem kellett eljátszani még1*. nem mondom hogy nem probálkozik be s persze nem a veréssel oldom meg.. egyszerüen anynit mondok hoghy menjél keressél magadnak másik anyukát ha nekem nemfogadol szot.. és elindulok tőle. mondanom se kell hogy kotor utánam.. én mindig határozott voltam vele.. és nem tudom tolerálni a hisztit.. ezt tudja ö is.. mindent meg lehet vele beszélni. ha kell 500*elmondom neki hogy anya jot akar.. nincs el nyomva az ő akarata de van egy határ...és nagyon johogy bárhova el tudunk menni ugy hogy nem pakol a kosárba megérti hogy egy vmit kap és kész..
nálunk müködik...
Lara is vándorlós volt éjszaka, de ő közénk bújt, énekelt kicsit, és elaludt!
Az ugrálás kicsit keményebb dió! :D
2,5 évig így gondoltam én is!de ott tartottam hogy ki tudnék szökni a világból csak ne kelljen újra végig csinálni 1 napot!megszületett a lányom és még nehezebb lett minden!(hasfájós volt)Nem mertem kimozdulni otthonról mert valamit mindig csinált vagy megjegyzések hada!hogy anyuka ha valamit összetör ki kell fizetni stb Hipermarketben ordítás kisautóért stb !De amikor az életével játszott meg változott a hozzáállásom és én nevelem nem ő engem!
ha érted mire gondolok!
Teljesen más amikor célzás értékkel bír az "ütés", meg teljesen más amikor box zsáknak nézve a gyereket, az összes feszültséget rajta vezeted le!
Engem sem ütöttek meg a szüleim, én sem fogom ütni verni a gyerekem. Évek óta nem kapott. Azóta, amióta felfogja, hogy mi az a büntetés, tehát van más módja annak, hogy megértessem vele, hogy nem minden jó úgy, ahogy azt ő gondolja! De próbálj megbüntetni egy 1-2 éves gyereket!
Jó a kérdés.
Én sem tudok mindig türelmes maradni, az én kisfiam most 20hós. Durva, pofozkodik, minden játékát dobálja, van amit hozzám illetve az Apjához vág, de szó szerint:( A legújabb, hogy nem akar aludni! 5hetes kora óta végigaludta az éjszakákat(1-1kivétel volt természetesen, mikor a foga jött, vagy beteg volt), úgy másfél-2hónapja viszont könyörögni kell neki hogy egyáltalán lefeküdjön, ha sikerül is elaltatni hajnali 1 és kettő között megébred, és átlag 4-fél5ig szabályosan rajtunk ugrál:( Próbálkoztam már mindennel, de minden éjszaka felébred, ha mellettünk van, ha a saját szobájában és ágyában. Tanácstalan vagyok!:( Valakinek van/volt hasonló problémája a gyerekével? Ha igen nem tudnátok ötletet adni esetleg, hogy mit csináljak?
Egyébként ha már eljutsz odáig, hogy megütöd a kezét, vagy rácsapsz a seggére, pont az a legrosszabb amit tehetsz, hogy utána átöleled, vagy még Te vigasztalod! Nem szabad. Nem buták és tudják, hogy mi mit von maga után.. Előbb utóbb vissza fog élni vele!Nem fog komolyan venni!
A pelusát én is megpacskoltam egyszer kétszer, szerintem nincs olyan anya, akinél előbb utóbb nem szakad a cérna. Mondjuk a kezére csak egyetlen egyszer, de akkor akkorát, hogy még nekem is fájt. A konnektor tipikus esete. Pedig 2 méterre ültem tőle. Az egyik pillanatban csak áll, a másikban már nyúl a konnektor felé, amit valahogy kipiszkált a falból!Nem tudom hogy csinálta, de megcsinálta. Ahogy megláttam sikítottam, Ő megijedt és leült. Odamentem, és akkorát ráhúztam a kis kezére, hogy bedagadt. Utána órákig bőgtem, mert sajnáltam, meg mert belegondoltam, hogy mi lett volna ha...
De soha többet nem nyúlt konnektorhoz. Meg szerintem még egy jó darabig nem is fog!
hát az én fiamtól nem lehetett nyugisan beszélgetni!
egyszer jöttünk haza toltam a húgát és jött mellettem el engedtünk egy nénit a járdán meg unta a várakozást a drágám és elindult az út felé autó 80al ment el én úgy megijedtem hogy akkorát csaptam a fenekére hogy azóta is bánom és hazáig nem engedtem el a kezét hiába ígérgetett és ordított!azóta meg gondolta magát szól hogy fogjam meg a kezét mert zebra jön!
Na azt nem! Mellőlem egy tapodtat sem mehet. Ezt nagyon jól tudja.
Mondjuk szerencsémre lusta típus, így nem hajlandó gyalogolni, babakocsizunk. Onnan meg még nem tud meglépni.
További ajánlott fórumok:
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Ti hogyan kezelitek az írígységet?
- Akik 40-esen, 50-esen vállalnak gyermeket-hogyan képzelitek el a jövőt?
- Vega szülőként hogyan etetitek a gyermeket? Esznek húst?
- Hogyan neveljünk öntudatos, de szófogadó gyermeket?
- Szülőként hogyan kezelitek, ha az egyik gyerek sikeresebb, mint a másik?