Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel (2 adag) recept

Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel (2 adag) recept

A Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel (2 adag) hozzávalói:
1 zöldcitrom
1-2 friss chilipaprika (ízlés szerint)
3 szál újhagyma
1 kb négycentis friss gyömbérdarab
10 deka kókusztejpor vagy kókusztej - ízlés szerint
1 liter víz
fél tyúkleveskocka (vagy húsleves alaplé)
2 teáskanál szójaszósz
fél teáskanál barnacukor
1 nagy csirkecomb vagy csirkemell-filé
1 maroknyi friss korianderzöld.


A Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel (2 adag) elkészítési módja:
A zöldcitromot megreszelem, félbevágom, és az egyik félnek szűrőn át kifacsarok a levét. A méregerős chilipaprikát kimagozom, aztán ezt és az újhagyma fehér szárát vékony szeletekre felkarikázom. Meghámozom a gyömbért, felkarikázom félcentis korongokká.
A kókusztejport közepes méretű fazékba szórom és kézi habverővel kevergetve hozzáöntöm a vizet. Ha már csomómentes, belemorzsolom a leveskocka-felét, és belelötykölöm a szójaszószt. Jöhet a fazékba a többi hozzávaló: beleteszem a barnacukrot, a megreszelt zöldcitromhéjat, az átszúrt zöldcitromlevet, és a felkarikázott chilipaprikát, újhagymát meg gyömbért. Miután ezek belekerültek, fakanállal kevergetve erős lángon felforralom az egészet, és amikor bugyogni kezd, lejjebb veszem a tűzet.
A levesalapot 15 percig csendes forrásban tartom. Miközben az illatos egyveleg elrotyog magában.
A savanykás zöldcitromlé miatt a kókusztej kicsit kicsapódik, de sebaj, így is nagyon finom lesz; jut időm a korianderzöldre és a csirkecombra. A fűszernövényt apróra vágom, a csirkecombot lebőrözöm, kicsontozom, és a húst egy centis kockákra. Amikor letelt a negyedórás forralás, belekeverem a fazékba a csirkehús-kockákat, és kb. 5 perc alatt puhára főzőm. Végül belevegyítem a korianderzöld-pöttyöket is, aztán megkóstolom a végeredményt.
Ízlés szerint még további zöldcitromlével, szójaszósszal, chilivel vagy barna cukorral korrigálható a savanykás, a sós, az erős és az édes ízek meglepően harmonikus összhatása.


A chilit én kimagozom, úgy kevésbé intenzív az "ereje".

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. dec. 22. 06:50

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook