Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel recept

Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel recept

A Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel hozzávalói:
1 zöldcitrom,
2 friss chilipaprika,
3 szál újhagyma,
1 négycentis friss gyömbérdarab,
20 deka kókusztejpor,
1 liter víz,
fél tyúkleveskocka,
2 teáskanál szójaszósz,
fél teáskanál barnacukor,
1 nagy csirkecomb,
1 maroknyi friss korianderzöld.


A Thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel elkészítési módja:
A zöldcitromot megreszelem, félbevágom, és az egyik félnek szúrőn át kifacsarok a levét. A méregerős chilipaprikát kimagozom, aztán ezt és az újhagyma fehér szárát vékonyam felkarikázom. Ezek után meghámozom a gyömbért, felkarikázom félcentis korongokká és következik a levesfőzés. A kókusztejport közepes méretű fazékba szórom és kézi habverővel kevergetve hozzáöntöm a vizet. Ha már csomómentes, belemorzsolom a leveskocka-felét, és belelötykölöm a szójaszószt. Jöhet a fazékba a többi hozzávaló: beleteszem a barnacukrot, a megreszelt zöldcitromhéjat, az átszúrt zöldcitromlevet, és a felkarikázott chilipaprikát, újhagymát meg gyömbért. Miután ezek belekerültek, fakanállal kevergetve erős lángon felforralom az egészet és amikor bugyogni kezd, lejjebb veszem a tűzet. A levesalapot 15 percig csendes forrásban tartom. Miközben az illatos egyveleg elrotyog magában – igen, a savanykás zöldcitromlé miatt a kókusztej kicsit kicsapodik, de sebaj, igy is nagyon finom lesz – jut időm a korianderzöldre és a csirkecombra. A füszernövényt apróra vágom, a csirkecombot pedig „megműtőm”. Ez annyit jelent, hogy leszedem róla a bőrt, aztán éles késsel leoperálom a csontról a húst, és a szintiszta végeredményt felszeletelem egycentis kockákra. Amikor letelt a negyedórás forralás, belekeverem a fazékba a csirkehúskockákat, és kb. 5 perc alatt puhára főzőm. Végül belevegyitem a korianderzöldpöttyöket is, aztán megkóstolom a végeredményt. Ha kell, további zöldcitromlével, szójaszüsszal, chilivel vagy barna cukorral beállitom a savnykás, a sós, az erős és az édes izek meglepően harmonikus összhatását, és ehetünk. 2 adag lesz belőle.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A thai csirkeleves kókusztejjel és chilivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook