Terhességi cukorbetegség tapasztalatok (beszélgetés)
Szerintem ez teljesen jó már!! :)
Várom a 2 órás értékedet! Reméljük még lejjebb megy!
Szerintem ilyesmikben gondolkodjál, mert egyrészt két fogásos ebédet ettél, jól laktál, egészséges fehérjét és zöldséget, rostot juttattál be, adtál a szervezetednek és a babának elég energiát, megfelelő ch mennyiség, és a jó cukor érték!!!! :)
Kifőzés előtti 70 g tészta??? Az viszont lehet sok!! Mert az kifőzve vagy 140 g, ami 43 ch! És akkor azon még nincs semmi! Tejföl, sajt, hús, paradicsom, vagy amivel éppen eszed! Kijöhet mondjuk egy 50 ch-ra így! Laktató volt ekkora adag??
Én a tésztát kerültem.
Ebéd:
előtte most nem mértem, mert most 2 étkezés között nem volt sok idő, és előtte mértem a 7-et, reggeli után kb. 2 és 3/4 óra múlva ettem.
húsleves, párolt zöldség, nehány szem petrezselymes krumpli, natúr szelet lapockából
1 órával evés után: 6,8
Szia! Igen mértem, mondjuk későn keltem, és 10kor ettem:
Éhgyomri: 3,6
Reggeli: 2 szelet teljes kiörlésű toast kenyér, vaj, szalámi, lapka sajt, retek
1 órával evés után: 6,9
2 órával evés után: 7
Na ehhez mit szóltok? :D
Mert ugye azt írta mindenki, hogy 1 órával evés után tetőzik a cukor.. hát nekem később több lett, nem kevesebb.. SZTEM ÉN EGY KIVÉTELES ESET VOK :DD
Ma egész nap így fogok mérni (1 óra, és 2 óra)... kíváncsi vok az eredményekre...
Ezért javasoltam ZumbaHajnak még a legelején a szakembert, mert mi itt "csak okoskodni" tudunk, ami nem biztos, hogy neki jó!!! Mindenki megosztja, hogy neki mi vált be, mit lehetett mit nem!
Ebből is látszik, hogy más szervezet, más terhesség mindenki!!
Amit Neked tiltott a doki nekem azt kifejezettem javasolta! :)
Én is először a terhesség alatt próbáltam, és a rántotta ment úgy, de akkor azért jól megsütöttem, mert lágyabb formában nekem is kellene hozzá a kenyér.
A virslit meg egy kis majonézzel ettem!
És azóta is eszem a tojást, most már nem terhességi hanem egyéb diéta miatt! iszonyat sok a fehérje és a kcal tartalma! Kolbásszal vagy császárszalonnával szoktam csinálni, olyan 5 felé megeszem, és 7 körül simán lefutok 6-8 km-t, annyi energiát ad!! :) A tojás egy nagyon jó étel!!!
ZumbaHajni próbáld ki az update péksütiket, kenyeret!! Sokkal kevesebb benne a ch!!! És akkor még is ettél kenyeret is!! Szerintem egész ehetőek!! Én ezt megint csak a diéta miatt próbáltam ki, mert péksüti függő vagyok! És potyogtak le a kilók rólam (persze ez is volt a cél már nem terhesen)
Ugy ertettem, h a ch marad ki egy evesnel. A tojassal semmi gondom nincs, felteve, ha megeszi az ember a megfelelo ch-t hozza. Ugyanis a babanak nemcsak kaloria kell, de ch is, mert az adja az energiat a novekedeshez. Nekem az orvosom SZIGORUAN megtiltotta, h egyetlen alkalom is kimaradjon CH tekinteteben a kajak kozul! Gondolom, nem veletlenul.
Utovacsirara pedig csak es kizarolag lassu ch-t szabad enni, ebbe nekem a turotudi nem illik bele.
Nem vitatkozni szeretnek, csak azert az itt leirtaknal van felelossege, lasd Zumbahajnit nem tsjekoztattak megfeleloen, nehogy olyat kezdjen el csinalni, ami nem biztos, h jo neki! :)
Ez nem CSAK nálam működött, hanem nálam is!!!! Többen tanácsolták ezt nekem akik csinálták, és nem túlsúlyosak voltak. És annyiban nem értek egyet, hogy ettől nem hagytam ki a vacsit!! Sőt több kcal-t juttattam a szervezetembe mint egy nem túl laktató, de ch-ban gazdagabb étellel. Utóvacsorám nekem is volt, 15 g ch-val, ami általában egy túrórúdi vagy tejszelet volt nekem.
Itt is írta már valaki (sajnos nem tudom ki volt), hogy ő is sokszor bevetette a tojást!! Azt nem tudom milyen súlya volt.
Nem tudom milyen ez a behipózás de gondolom ez már az elején kiderül, hogy túlságosan is leesik a cukor, akkor meg felteszem az orvos elmondja, hogy az előírtál miért ne egyen kevesebbet a kismama!
Nem hinném, hogy én lennék az egyetlen akinek ez megfelelt! :)
Akkor eleve kicsit magasról indultál! Kár hogy nem próbáltad meg kenyér nélkül! :(
De ha azt nézzük, hogy 1 értéket ment fel az viszont nagyon jó! Csak kajcsi előtt 6 lenne a maximum, ami inkább jó lenne ha 5,5-ig megállna! És akkor tökéletes lenne az ehhez adandó 1 érték! Simán meglenne a 6,5- max 7!
Jó lesz ez!!!
Biztos ez is szervezet függő. Nekem nem ingadozott a cukrom a 0 ch-s vacsitól! Mivel ez volt a legkritikusabb időszakom, így ezt vacsorára játszottam el leginkább! Így én a 175 g ch helyett általában 140 körül ettem egy nap, és teljesen jól voltam (én fogytam 3 hónap alatt 10 kilót, de nagy súlyból, 108 kg-val lettem terhes), a babám tökéletesen fejlődött, gyarapodott, mind a kétszer normál súlyú babát szültem, és a cukorszintem is tökéletes volt itthon mérve is és laborban is! Nálam ez bevált. De ez csak a vacsorára volt igaz nálam, nyilván nem napi 5 étkezésből napi ösztőr kell 0 ch-t enni! A többinél az előírat ettem, szinte g-ra pontosan! Inzulint nem akartam, így ott szigorítottam ahol kellett!
A dokitól többször is kérdeztem, hogy nem e gond, hogy fogyok (a terhesség alatt -2 kg, tehát nem sok, szülés után -10 lett), de azt mondta nagy túlsúlyom van, van miből táplálkoznia a babának, ezt mondta a diaetológus és a nőgyógyász is (aki amúgy cukorbeteg volt)!
elkészítettem 2 db tojásból a rántottát ettem mellé 2db koktél paradicsomot + 1 szelet rozs kenyeret. evés előtt 6,2 volt és 1,5 óra múlva 7,3
mondjuk uzsi és vacsi között most kevesebb idő telt el mint lenni szokott.
Hat az akkor pont rossz meres, nem? Ha kifove volt kb 70g, akkor fozes elott lehetett kb 140. Az nagyon sok! Az ugye a teljes nspi 175g-bol mar 140! :)
Jaj, ugy sajnalom! Ha vki foglslkozott volna Veled es rendesen mindent elmond, Te mindent szigoruan betartottal volna.
De ne csuggedj, mostantol meg jobban gigyelsz majd es nem kesz baj, hidd el! Szerintem azert komolyabb gond csak akkor lehet, ha 9-10 felett van huzamosabb ideig.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség 45 év felett! - Próbálkozóknak és tapasztaltaknak
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség