Terhesség elfogadása (beszélgetés)
Azért vannak nagyon is szép dolgok. Mindenki kedvesen szól hozzád, sok nő lenne a helyedben, akiknek nem lehet babájuk, és a férjek is rendszerint oltalmazóbbak:)
A hivatalokban terhes nőknek elsőbbségük van, kórházban szintén, nem kell a soromra várnom, nálunk vannak terhes parkolók is (bár eddig még csak 1x találtam üresen), és ragyogsz, bőröd ránctalan, és úton útfélen kérdezgetik, hogy hányadik hónapban vagy:)
Én ilyenkor őszintén szólva illúziórombolónak is tartom, hogy derékfájásról, vagy hányásról beszéljek nekik. Meghagyom őket ebben a tudatban, hogy ez egy különleges állapot és kész:)
Más és más. Az elsőnél csak pár hétig hánytam, a másodiknál 5 hónapon keresztül, most várom a harmadikat, és már kezdődik, szerintem végigkíséri az egészet:)))))) Szóval nálam már valóság, itt nem nagyon lehet szépítgetni
de pont a kórházban tegnap hallottam 2 kismama beszélgetését, már csak pár nap volt hátra. Végig arról beszéltek, hogy szülés után rögtön egy nyerskolbis szendzsóra vágynak, mert a toxo miatt terhesség alatt nem ajánlott.
Gondoltam, más bajuk nincs is, látszik, hogy az egyetlen dolog ez a nyerskolbi ami aggasztja őket, pedig én már gondolatban a kakis pelusokon és a köldökcsonkon izélek, meg, hogy hogy oldom meg a szoptatást a napi teendők mellett...
De szép is az első terhesség, mert a vegyes félelmeken kívül, úgymond az ártatlanság kora:DDDD
Hát az biztos, az ember az elején azt hiszi, hogy mennyire szép is az, mikor valaki babát vár. Bár vannak sokan-ismerőseim között is-akiknek semmi kínjuk nem volt, végig rohangálták és dolgozták az egész terhességet.
Bár miért is lennék pont én ilyen szerencsés...
Látod,másoknak is voltak nem túl pozitív gondolatai.
Én is zizis voltam sokszor,de sajnos ez megmaradt mostanra is.
Volt itt a portálon egy csaj..Biztos fenn van még,nem tudom..
Olyan nyíltan leírta minden nyűgét a terhességével kapcsolatban,h hihetetlen.
Kapott is érte hideget-meleget.
..pedig tényleg nem egy felhőn járás a "másállapot".
Szerintem a csodat arra illik erteni, hogy bar fizikailag termeszetesen egy eroltetett menetrol van szo de mi is csodalatos lenyek vagyunk mert mindezt felvallaljuk egy kis eletert:)
Persze ki jobban eltulozza, ki kevesbe, ezek a tunetek mindenkinel jelen vannak, mentalitas kerdese hogy utolag megprobalunk csak a szepre gondolni
Tok normalis:)
Egy nagy fordulorol van szo az eletedben
Szia!
Sajnos egy csomóan elfolytják az érzéseiket a terhesség alatt, mert az megy mindenhol, hogy ez milyen csodálatos állapot...hát elmondom Neked, hogy az enyém borzalmas volt...szeretem, imádom a gyerekemet, de az a 8 hónap borzasztó volt, mindig volt valami rossz (elején hányás 18 hétig, aranyér, derékfájás, dagadás, fertőzés, kórház, stb...) :-D
Máskülönben meg ez egy teljesen más állapot amit meg kell élnie az embernek, ne érezd magad rosszul, ha valami negatív jut eszedbe a gyerekről, ettől még nem vagy rossz anya. A gyerek bizony sok lemondással jár, akárki akármit mondd, lezárult egy szakasz az életedben, ami természetes h furcsa.
:)
Pl mire vagy kivancsi?
Neked mik kavarognak a buksidban?:)
Szia!
Úgy érzem nagyon nehéz eset vagyok így terhesen. Mostanában elég szorongós, pánikolós lettem. Magam sem tudom miért, párom szerint generálom magamnak. De szerintem félek kicsit a terhességemtől, az állapotomtól, és lehet hülyén hangzik, de néha a babától is. Pedig szeretem, meg akarom őt már rég óta, csak kicsit beziziztem szerintem :-))
Szia!
Mesélj!
Bánt valami?
..milyen gondolatok kavarognak benned?