Terheléses cukorvizsgálat eredménye.. (beszélgetés)
Sziasztok! Ezt mar en is fel szerettem volna tenni,mint kerdes, kisse más ertekekkel ugyan.
0' 4,88 mmol
30' 4,63
60' 3,73
120' 2,56
Vajon ez milyen?
Már lassan nem tudom mit egyek.
Kicsit jobban figyelek az étkezésre, de ha pl tésztát eszem, kb fél óra múlva még éhesebb vagyok mint előtte..És nagyon sokszor vagyok farkaséhes, meg szédelgek.Néha olyan érzésem van mintha már egyfolytában ennék..persze csak kicsi adagokat.
Hát én ehhez mit sem értek..
Csak már jópárszor megszúrtak, de még nem lettem koosabb semmivel..bár inzulint nem mértek..Az egyik doki szerint kéne, a másik szerint meg az hülyeség..
Óra*
Lehet elhamarkodott volt az elso kijelentesem es megis megnyered a dietat az ehgyomri miatt.
Ezt találtam neked:
Az éhgyomri vércukorértéknek 6 mmol/ l alatt, a 2 órás értéknek 7,8 mmol/l alatt kell lennie ahhoz, hogy a cukorbetegséget kizárják. Illetve, ha a 2 órás érték 11,1 mmol/l nél nagyobb, valószínű a cukorbetegség
Ha a vizsgálat előtti, (éhomi) vércukor 7 mmol/l-nél magasabb, önmagában is felveti a cukorbetegség lehetőségét.
Dr. Jóna Angelika
Nem, semmit nem ettem és ittam!
Már előtte is voltam vizsgálaton, többször is..
Elsőre 6,8 volt az éhhomi, aztán pedig egymásik vizsgálatnál 6,3 és 90 percre terhelték csak ami 3,6 lett..Arra azt mondta a doki, hogy biztos elrontották, meg nem jól csinálták és erre elküldtek egy újabb terhelésre amire a lenti eredmények jöttek ki.
Tenyleg, az eggyomrit nem is neztem. Az tenyleg magas picit.
Nem ettel, ittal valamit reggel?
Az 1 oras 11 alatt, a 2 oras 7alatt jo (de kirhazankent/laboronkent elterhet).
Szerintem jo, nem kell dietaznod, max onszorgalombol.
Sziasztok!
Most voltam terheléses cukormérésen és az alábbi értékek jöttek ki:
0 perc: 6,3
60 perc: 10,0
90 perc: 7,3
120 perc: 6,0
Ezek normális értékek?Csak jövőhéten megyek vissza az orvoshoz, de érdekelne..Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Ha a terheléses cukor eredményem és minden inzulinos eredményem rendben van akkor is írhat fel a doki Metformint?
- Segítene valaki a terheléses cukor és inzulin vizsgálatom eredményének értékelésében?
- Amikor a terheléses cukorvizsgálat egy szendvics es egy pohár tej, akkor hány óra múlva veszik le a második vért?
- Hogyan zajlik a terheléses vércukor és inzulin vizsgálat? Mikorra van meg az eredménye?
- IR-es kismama vagyok, terheléses cukorvizsgálatot kell csináltatnom. Mikor kell ezt?
- Ezek jó terheléses cukor eredmények?