Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tejfölben párolt hagyma recept

Tejfölben párolt hagyma recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tejfölben párolt hagyma hozzávalói:
1 kg vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál törött fehér bors, csapott mokkáskanálnyi õrölt szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vegeta, kevés só.


A Tejfölben párolt hagyma elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és tepsin elhelyezzük - lehetõleg egymás mellé, nem egymásra! A tojást habosra verjük, majd összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával és az összes fûszerrel. Az öntetet rálocsoljuk a hagymára, és a nagyon vékonyra szeletelt szalonnával megszórjuk. Ezután a tepsit alufóliával befedjük, és az elõmelegített forró sütõben 25 percig pároljuk. Végül levesszük a fóliát, és csak annyi ideig pirítjuk tovább, amíg a teteje kissé színesedni kezd. Pirított kenyérszeletkékkel kitûnõ vacsora.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 18:32
A tejfölben párolt hagyma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook