TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
De az információs levél az milyen?Az,ami az októberin volt,hogy egy fitness centrumnak írsz,hogy le szeretnél fogyni és érdeklődsz,hogy milyen szolgáltatásaik vannak?
Én szavakkal nem bajlódom,max megtanulok olyan 500 szót,ami az időmbe még belefér.Több már nem telik tőlem,elfáradtam :(
Hát én abból a javasolt öt témából négyet tanultam,mert sportesemény,amin részt vettem olyan nincs :) De azt mondják,hogy kettőből kell választani,így ha az egyik a sport,evidens hogy a másikat választom.
Viszont hallottam másoktól,hogy több prezentációs téma is lehet,pl:lakóhely(vidék,város,pro-kontra),közlekedés és még sok ilyen!Szóval megpróbálok minden lehetséges kidolgozott tételemet megtanulni,meg amit innen-onnan összeszedek.Hátha ezeket a többi szóbeli résznél vagy épp a levélnél fel tudok használni!
Én meg közben elolvastam a levelemet, nem vagyok átirányítva... :-)
Ne is mondd... A nyelvtanból én is elég xar vagyok, s augusztushoz képest már a szókincsem sem az igazi, hiába tanulom a szavakat... :-(
Én a pályázatra és az információs levélre fogok gyúrni, a panasz megy a legkevésbé...
Hallás utánit szerencsére meg már nem kell csinálnom, ahogy szóbelit sem... :-)
Hát remélem,hogy ez az átirányítás nem egy rossz ómen :S
Én nagyon gyúrok a panaszlevélre,hátha!
A nyelvtani rész teljes káosz,kivéve a vonzatos igéket,a hallás az ugye tipp-mix,és a szóbeli meg teljes improvizáció :P Tudom,reménytelen. :(
Ezek a variációk lehetségesek:
pályázat - panasz
panasz - információkérő
Aztán hogy van-e pályázat - információkérő, azt nem tudom, elvileg a TELC úgy "hirdette", hogy csak a felső két kombináció lehetséges...
Én már kifogtam mindkettőt, márhogy mindkét variációt... :-)
Akivel én voltam vizsgázni, pont így járt, mint Te.
Ő beadta, nem adták meg neki.
Volt újra, megint ugyanannyi hiányzott, de már nem adta be.
Inkább vizsgát vált.
Persze.
SOK SIKERT!!! :-)
Értem. :-(
De szerintem a TIT-nél még próbálkozz!
Először én is a Katedrához akartam menni, nem tudtam ugye, mert nem volt elég ember. Ők automatikusan odacsaptak minket a TIT-be (vagy átirányítottak volna Dombóvárra, megkérdezték, mit szeretnék). Másodjára is a Katedrához akartam menni, akkor össze is jött. A szervezés szerintem viszont vacak volt, így a harmadik vizsga díját a TIT-nél fizettem be...
Szerintem a Katedrát nagyon-nagyon szépen meg kell kérni, hogy tegyenek be a TIT-hez...
Nálunk is két vizsgahely van.Az egyik a Katedra,a másik a Tit.Én a Katedránál fizettem be a pénzt,aztán érdeklődtem,hogy van-e lehetősége a Titben vizsgázni,lévén hogy az is Telc,de se kép,se hang :S
De megadhatok más városokat is,amik közel vannak hozzám.Hát Eger,Gyöngyös majd olyan távolságra van,mint Pest,csak annyi különbséggel,hogy ezekre a helyekre még sz*rabb a közlekedés :S
Szerintem az angollal nincs gond!Mert nekem azt írták,hogy Salgótarjánban német B2 egyáltalán nem lesz,mivel nem jött össze a létszám.Írták mindezt november 27-én négy óra után,amikor már sehogy nem tudtam halasztást kérni!
Szóval,most a boldogságom határtalan.Majd kelhetek hajnalban,hogy odaérjek.De az sem biztos,hogy időben meg tudok jelenni és így automatikusan ugrik a 30 E ft.Persze,ez is az én hibám...Soha többet nem jelentkezek Telcre,az tuti!
Hajaj, most kicsit elbizonytalanítottál. Én pont tegnap kaptam egy levelet a TIT-től, de csak kinyitottam és ennyi, el sem olvastam, csak ránéztem, láttam, hogy nyelvvizsga-értesítés. De ha hazamegyek, el is fogom olvasni... Bár szerintem itt lesz elég ember... :-D
Amúgy amikor először akartam vizsgázni, akkor a mi vizsgahelyünk sem tudott vizsgát szervezni, mondván, nincs elég ember. Viszont ebben a városban volt még egy vizsgahely, oda tudtunk menni, nem kellett elutazni Dombóvárra... (az lett volna a másik lehetséges helyszín)
Hello,
Én is salgótarjáni vagyok, de nekem még nem közöltek semmi ilyesmit eddig. Én a TIT-be jelentkeztem és angol B2-re. Szerinted?
itt mindenki kiöltözött.
Szerintem egy fekete nadrágot vegyél fel,meg vmi fehér ,vajszinü felsöt,pulcsit :D
itt a fiuk mind öltönybe voltak..
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?