TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
te melyik levelet irtad,nupi?
információkérő költöztetőset?vagy panaszt?angolból irtál ugye?
Sziasztok!
Én majd az októberire szeretnék menni angolból. Össze szeretném gyűjteni, hogy eddig mik voltak szóbelin illetve írásbelin.
Tudtok nekem ebben segíteni?
Sziasztok! Én is voltam most nyelvizsgázni, olasz középfok. Sajnos csak az írásbeli sikerült. Lenne pár kérdésem, hátha ti tudtok válaszolni:
A jelentkezési lapon csak az írásbelire jelentkezzek? Kell valahol leirnom vagy megjegyeznem a jelentkezési lapon, hogy sikeres volt a szóbelim vagy ezt ők tudni fogják?
és Ha nem egy időpontben teszem le a két vizsgarészt, akkor is megkapom a komplex nemzetközi honosítható nyelvvizsgát?
Előre is köszi a választ! Nagy szükségem van a segítségre. Egébként ha valakinek olaszból vannak jó feladatai írásbelire, az nagyon szuper lenne,mert sajnos nagyon keveset találni...
sikerült elérnem a Telcet 5 után. azt mondták, hogy vszinű az összes sikeres vizsga meg lesz júl 1 környékén, de azért nem árt egy emailt küldeni a neveddel, hogy hol vizsgáztál, miből és milyen szinten és, hogy lemondasz a felülvizsgálat és megtekintés jogáról. a telc@telc.hu-ra kell küldeni.
remélem tudtam segíteni...
Telc honlap/bal oldali oszlopban a hogyan készülj kifejezésre kell rákattintani és ott megtalálod az ajánlott könyveket
Egyébként:
Angol B2:
a) Telc angol vizsgafeladatok a középfokú nyelvvizsgához
Szerző: Nagy Zsuzsanna, Tóth László
Kiadó: Klett Kiadó, Budapest 2007.
Tartalom: 4 db feladatsor (írásbeli, szóbeli) megoldókulccsal – CD melléklettel
b) telc Angol nyelvvizsga gyakorlófeladatok
Szerző: Magistratum, Csikós, Kuthy, Nagy, Pallaginé, Pásztor, Vidó, Zank (szerk.)
Kiadó: Akadémiai Kiadó, Budapest 2008.
Tartalom: 4 db B1-es és 8 db B2-es feladatsor (írásbeli, szóbeli) megoldókulccsal – CD melléklettel
Sziasztok!
Májusban voltam én is vizsgázni. Sajnos csak a szóbelim lett meg. Az írásbelin a levelemet nagyon lepontozták és amiatt nem sikerült. Lehet olyan hogy a külalak miatt pontozzák le? Mert ismerőseimnek se adtak rá sokkal több pontot volt akinek 0 pontja lett. Augusztusban szeretném megpróbálni még egyszer és tanácsot szeretnék kérni hogy milyen könyvből készüljek fel. Lehet-e szerezni ilyet valahol v. esetleg netről letölteni anyagot? Mi a véleményetek?
nem a panaszkodósat , de az összes ismerősöm 33, 39 pontot kapott.
A nemzeti tankönyvkiadós a 8 feladatsorosat ,meg a 4-et. az a durva ,hogy panaszkodósat egyet írtam egész életemben. : D. rámentem a pályázósra.
Roli189, te melyik levelet irtad az információkérőset?
Milyen könyvekből tanultál angoltanulmányaid során?
0 pontot akkor kapsz, amennyiben lerontottad a témát (én németet tettem, ott: Themaverfehlt-nek hívják).
Tévhit az, hogy, ha a dátumot, vagy a címet eltéveszted 0-át kapsz...nem. Csak a téma eltévesztéséért jár nulla. Ez pl. megnyilvánulhat a leveled címénél(=témaadásnál), amikor is leírod a cím alá, hogy miről is fog szólni a leveled. Ebben az esetben...hááááát...necces a dolog. Ha pesti vagy, érdemes megnézni mit rontottál.
Egyébként egy jó tanács: ha azt írod le a leveledben, szó szerint, ami a feladatban meg van fogalmazva, akkor is soksoksok pontot kapsz ;)
De inkább ne kockáztassatok... :D (ez csak az én egyéni felfedezésem)
Nos...elvileg a bizonyítványt abban az időpontban veheted át, ami a tájékoztatóban le van írva (ez a honlapon ki lesz írva, kb. 1 hónap mire elkészül).
Ahol átveheted: ott van erre lehetőség, ahol befizetted a vizsgát, amennyiben neten jelentkeztél, és nem vizsgaközpontnál, úgy ez is le lesz írva a honlapon.
Ha már most tudni akarod a helyszínt, akkor is a honlapot javaslom, ugyanis ott megtalálod a lakóhelyedhez legközelebbi központot...
Remélem nem voltam túl zagyva :S
Sziasztok!
Ha netán valakinek már nincsen szüksége német írásbeli anyagra. Tudna nekem küldeni valami hasznos anyagot, anyagokat akár scannel-ve is jó lesz.Az email címem: vikcr7@gmail.com .Vagy netán tudna nekem könyvet ajánlani ami tuti, hogy jó.Meg ha netán van információ kérős levele minta olyan is jó lenne.Meg minden ami jó és hasznos :)
Sziasztok,
Én a felülvizsgálati jogomról ott helyben mondtam le, a vizsga "alatt".
Azt viszont még én sem tudom, hol lehet átvenni, mert én is online jelentkeztem, és kötve hiszem, hogy a gimi, ahol csináltam, ott van erre mód...
Azt hiszem, pár napig TELC-éket nem is fogom hívni, mert tegnap 11 percen keresztül muzsikát hallgattam.
Azért most bejelentkeztem még egyszer megnézni hogy biztosan jó eredményt láttam tegnap :-) És még mindig megvan :-) De ha júli 1-ig elkészülne, azon csodálkoznék.
Gratulálok mindenkinek akinek sikerült:-)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?