TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Szia Hexike!
Tudnál kicsit bővebben írni a vizsgádról? Én március elején megyek német középre, és minden infonak örülnék.
Köszi előre is
az angol telc középfok rásbeli része megegyezik az akadémia kiadó álltal kiadott könyvben szereplő feladatok tipusaival?
köszi
én áprilisban megyek.
ez az előre megadott 15 téma a szóbelin odd derül ki ugye?
Szia Viki.
Németből voltam. :)
szia, válaszolok én is ha nem baj. angol középszinten szóbelinél meg van szabva h mik közül lehet választani. van kb 15 előre megadott téma h nagyjából mik is lehetnek, pl kedvenc könyv v film, de ezen felül is kaphatsz bármit. én januárban voltam, és teljesen más témát kaptam prezentációnál, mint amik fel vannak sorolva a telc honlapján. de nem volt nehéz, sztem jobban is jártam így, mert a szóbeli tételek egyáltalán nem dolgoztam ki itthon.
A nyelvtani rész nem volt nagyon nehéz, kicsivel talán nehezebb mint ami a telc könyvben van, de megoldható. a nagy szókincs azért nem jött rosszul.
Szia
Olvastam hogy most januárban voltál
ez angol középfok volt?
A nyelvtani része nehéz volt írásbelin?
Köszi előre is
Viki
szija!
Köszi a választ :) A prezentáció megnyugtató, mert olvastam más verziókat is....
zaj ártalmai? hm... érdekesen hangzik..
Mindenesetre tényleg köszi.
Szia.
Jól olvastad vissza, januárban voltam.
Az egyik levél panaszlevél volt, a másik információkérő.
Szóbeli prezentáció: Otthon kiválasztottam az öt téma közül egyet, és azt mondtam el. Szóval nem kötik meg, hogy melyiket mondd el, azt te döntöd el. :)
Az egyik szóbeli téma a zaj ártalmai voltak...sztem nem volt könnyű...de azért annyira nehéz sem.
A másik pedig egy két hetes kiálítást kellett szervezni Bécsbe egy iskolába. -Nem nehéz, nyugi. :)
Ha van szókincsed, menni fog. :) :) :)
Akkor ez még régebbre vonattkozott ???
A vizsga részei
A nyelvvizsga írásbeli és szóbeli részből áll, C típusú (komplex) bizonyítványt ad. A teljes vizsgát korlátlan alkalommal meg lehet ismételni. A vizsga egy napos, azaz az írásbeli és szóbeli részvizsga is egy napon – általában szombati napokon – kerül megrendezésre. A vizsgarendszer nem ad ki részvizsga (A vagy B) bizonyítványt. A vizsga sikeres letételéhez az írásbeli és szóbeli részvizsgán egyaránt el kell érni a 60%-os minimum teljesítményt! Részvizsgát kiegészíteni a következő naptári év végéig lehet. Amennyiben a részvizsgán elért teljesítmény eléri a minimális 60%-ot, a két részvizsga eredményt összesítik és kiadják a megfelelő szintű, C típusú bizonyítványt.
Kösziiiii
szia
Én úgy mentem oda hogy már kb 6 -8 éve tanultam az angolt és akikhez csatlakoztam 1 hónapja tanulták a nulláról és olyan szinten voltak mint én a 8 évemmel vicces volt:D középhaladóba kerültem de nagyon jó volt a tanár is nagyon jó volt elv 12 en voltunk a csoportba de nagyon sokan nem jártak be nem is értem miért na mindegy. így kb 8an voltunk fixen. januárba lett vége a 4 hónapnak csak mivel márc 5én megyek középfokra angolból így még megbeszéltük a tanárral hogy heti 3alkalommal megyünk hozzá és szinten tart. 3hónapra fizettem be úgy gondolom hogy megérte.
Mellette sajnos nem sokat tanultam mert és 8:30-12:30 ig angoloztam mindennap (h-p)utánna meg dolgoztam meg dolgozom is 13:00-19:00ig tehát így nem nagyon volt mellette időm jah és persze szombatonként fősuli.
Üdv,
Viki
Sziasztok!
Ha esetleg van valakinek használt és felesleges New Cutting Edge Intermediate nyelvkönyve, reális áron megvenném tőle.
Lehet mailben is keresni: hegyirablo@t-online.hu
Köszönettel!
Amíg nem módosítanak a vizsga feladatain, azok nehézségi szintjén, addig bármikor megcsinálhatod a másik felét is. Azonban ha megreformálják a feladatokat és a nehézséget, mint ahogyan azt pár éve is, akkor már nem fogadják el a korábbi sikeres fél bizonyítványt.
(Nekem is van ismerősöm, aki 2005-2006 előtt tett sikeres szóbelit. Jött a reform, és ha nyelvvizsgát akar, újra kell szóbeliznie.)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?