TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
hát sajnos én a végén, nagyon a végén V betűs vok.
én is félek 1 picit, diplomához kell ez a vizsga, muszáj h sikeres legyek március 5én.
te hogy állsz?
nekem ami mumus az a nyelvtani rész az írásbelin, a többi sztem megoldható. legutóbb októberben voltam, akkor 5 pont hiányzott a szóbelihez,13 pont az írásbelihez.sok pontot buktam a nyelvtani részen.
szia.
én is akkor és oda megyek, én is a Katedrába jelentkeztem, de az e-mailben a gimit írták helyszinül.
Attól függ, hogy hol jelentkeztél. Ha a TITnél, akkor a TIT ossza be, hogy hova kerülsz. Ha a Katedránál jelentkeztél, akkor a Reáltanoda utcában található Eötvös Gimibe osztanak be.
Az Anker közben nem volt TELC nyelvvizsga, az a Katedra központja csupán.
sziasztok!
ki jön márc 5-én Pestre a Szent István Gimibe középfokúzni angolból?? Az hogy lehet, hogy én direkt bejelöltem, hogy az Anker-közi Katedrában szeretnék nyelvvizsgázni, és nem oda osztottak be? :(
Sziasztok:)
Jön valaki Keszthelyre vizsgázni március 5-én?
Köszi előre is:)
Esztike
Emailben érkezett kérdésekre itt válaszolnék:
"kb hányan voltatok bennt vizsgán?"
Mint korábban írtam, az írásbelin az ültetési rend és a hely függvényében változik a létszám, de kb 20-25 ember lehetett. A vizsgafelügyelő tanár mondja meg, hogy kinek hova kell ülnie, így a vizsga előtt felesleges a padot preparálni :) :(
"Mindenki más tipusu feladatsort kap, vagy mindenkié ugyan az?"
Mindenki ugyanazt a tesztverziót írja az adott teremben. Előfordulhat, hogy más teremben elvileg mást iratnak. Ezt arra alapozom, hogy egyik alkalommal beszélgetés közben az derült ki, hogy a levéltémák teljesen mások voltak, vagy én értettem félre mind a két szitut, és azért buktam meg :) De alapvetően szerintem mindenki ugyanazt írja.
Ha megbuksz, az nem a szóbeli rész lesz, nyugi ;)
Tudni kell beszélni, halandzsázni, de a vizsga nyelvén! És arra figyelni, hogy a beszélgetőpartnered ne legyen lényegesen jobb, mint Te. Ezt a folyamatos beszéddel, és a közbekérdezésekkel tudod kivédeni, illetve, mielőtt bementek a bizottság elé, meg lehet beszélni a taktikát a pároddal. Mi is ezt csináltuk.
Ez mindig attól függ, mennyien jelentkeznek az aznapi vizsgára. Tehát tudja a manó.
Egy páros általában 15 percet szokott bent lenni körülbelül a szóbelin.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?