TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Én kezdek összeomlani! :-) Nem aludtam. Amúgy sem alszok jól a gyerek miatt, de ilyenkor, ha stressz van, akkor aztán teljes álmatlanság...
Drukkolok mindenkinek!
Sziasztok:)
Én már a nyelvvizsga eredményekkel álmodtam:)
Remélem nem rémálmok lesznek a valóságban...hanem kellemes idilli végeredmény:)
Szorítok mindenkiért:)
Többször is utaltam rá ,hogy a diplomához kell és tavaly már felvettek volna MA-ra 97-ből 95 pontos felvételivel. A következtetést rádbízom, bízom benne, hogy eltalálod.
(Ahogy előttem is mondták, az iskolázottság vajmi keveset számít...)
Én nem izgulok, valahogy hidegen hagy az eredmény.
Lesz, ami lesz.
DE! Szerintem itt ne szívjuk egymás vérét, hanem támogassuk egymást.
Szerintem egyáltalán nem függ az iskolai végzettségtől hogy ki mennyire hamar tudja letenni a nyelvvizsgát...én is főiskolát végeztem....de ettől függetlenül szóban egész jól beszélek évek óta...sőt lehet hogy akik külföldön végeznek szakmunkát elsősorban a vendéglátósok milyen jó aktív beszédkészséggel rendelkeznek...
Nem szabad senkit sem lenézni attól függően,hogy mit végzett....több a primitív ember az elvileg "végzett" emberek között...tapasztalat...:(
Ahogy írtam, nekem azt mondták a telc-től, hogy 1.-én lesznek majd fenn.
Várni tényleg rossz, 1 hónap nem tudom mire megy el...
Középfokú nyelvvizsga sosem feltételezett folyékony tárgyalóképes nyelvtudást. A középfokú nyelvvizsga leírásában is egyértelműen van fogalmazva, hogy akinek középfokúja van, az egy számára ismerős témáról, alap hétköznapban előforduló témákról, folyamatosan, kisebb megszakításokkal tud beszélni, levélben pedig összetettebb érdeklődő, jelentkező stb leveleket tud, röviden tömören írni.
Sosem jelentette azt, hogy az a személy tárgyalni is fog tudni.
Én örültem volna ha megkapom a levél javításást ahol leírák, hogy x nyelvtani hiba x szóhasználat, ez és ez a dolog kimaradt itt rosszul használtam a kifejezést és ezért ennyi pont. Elfogadom és így van okés ez egy javítás.
De azt nem fogadom el hogy öhh nem adhatjuk ki a leveled bocs, jah és 6 pontonként nő vagy csökken a pontod 8 ember javította a leveled, de öhh senkin nem írt egy sort se semmiről.
Sziasztok:)
Szerintem feleslegesen ne veszekedjünk...
Mindenki feszült mert szeretné azt a "fránya" nyelvvizsgát ki elhelyezkedés más továbbtanulás miatt...:)
Szerintem mindenhez szerencse is kell....így a nyelvvizsgához is:)
Én bízom hogy 2 nap múlva jó eredményeket kapunk:)
Puszi
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?