TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Infó!
Németesek ki mennyi igaz/hamis állítást tett a hallgatásinál?
Én már totál elbizonytalanodtam:(
Köszi ha valaki segíteni tudna:)
Szia:)
én nem jelentkeztem még az áprilisira..majd ha kiderül pénteken az eredmény...remélem nekem is legalább a szóbeli sikerül...:)de már semmit sem tudok biztosan:(
Ki jelentkezett a márciusi vizsgázók közül az áprilisira is ?:D én jelentkeztem az írásbelire és most remélem, h a szóbeli meglesz... de ha az sem mit csináljak (mivel csak az írásbelire jelentkeztem) ???
azt szokták mondani,hogy az álmoknak a fordítottját kell nézni:) ezekszerint a tied 72 pontos lesz xD xD:)
Azt álmodtam, hogy 27 pontot kaptam, de az álmaim nem szoktak valóra válni. :)
Köszönjük szépen:) emlékszem anno májusban,amikor csináltam ,rögtön meg lett a szóbeli és a panaszlevelem 27 pontos lett pedig semmilyen szabályt nem tartottam be, ezért ha most nem adnak legalább 33 pontot,akkor nagyon igazságtalanok:) nekem is van ismerősöm,akik 45pontot meg 39pontot is kaptam,viszont itt a fórumon egy srác azt írta,hogy ő mindent elkövetett és mégis csak 27pontot kapott:) de persze ahány ház,annyi szokás... ahány levéljavító.. Köszönöm Eszter nevében is a bíztató sorokat:)
sziasztok!
csak, h biztassalak bennetek. én nem jártam telces felkészítőre,nem tettem sablonos mondatokat levélbe, és 39 pontot kaptam. ugyhogy ne izguljatok!
Szia Dorka:)
Én is úgy számoltam,hogy akkor lenne meg ha 33 pontot kapnék...de ezek szerint ez nagyon ritka:(
Így nagyon félek,hogy a diplomámat nem mostanában fogom kézhez venni:(
Hát én csak azóta izgulok,hogy itt elhangzott egy olyan szöveg,hogy mindent megtanult az illető, telc tanfolyamra is járt,minden panelmondatot bele vertek és csak 27pontot kapott... nekem meg csak akkor lenne meg,ha 33pontot kapok úgy,hogy most ez a nagy dilemmám:)
Szia:)
Én is így vagyok:)
Már most rosszul vagyok,hogy egyik sem lesz meg nekem:(
Rémálmaim vannak ezzel kapcsolatban:(
Nem tudom,hogy ti hogy vagytok vele,de... mikor megírtuk alig vártam,hogy teljenek a hetek,most,hogy közeledik a végeredmény.. egyre inkább nem akarom tudni xD
Nekem a Szabó nyelvsulis könyv olyan 75-80%-os lett. A Klett vmivel gyengébb, de én azzal kezdtem a gyakorlást, és az a legnehezebb könyv szerintem. Az akadémia kiadós viszonylag jól ment.
Nálunk semmi esély nem volt a beszélgetésre a partneremmel a vizsga előtt. Egyébként úgyis adja majd magát a szituáció. Szerintem akkor vagy könnyebb helyzetben, ha kicsit élénkebb vagy a társadnál, mert akkor te kérdezel többet, és kérdezni könnyebb, mint válaszolni kérdésre. :)
Gabi, ne félj a szóbelitől! Hipp-hopp elrepül az idő, észre sem fogod venni. Olyan mintha csak ketten lennétek a társaddal, annyira nem szólnak bele a vizsgáztatók semmibe. Annyit csinálnak csak, hogy mondják, hogy a következő feladatra térjünk át.
Leggyakrabban előforduló levéltémák:
1. pályázó cucc
...application for job/position
...requesting a work experience position
2. panasz cucc
...letter of complaint
3. információkérő
...E-mail requesting further information
asking for information / letter of enquiry
(4.)esetleg félhivatalos levél, na itt bármi lehet :D pl. giving recommendations/ summarising a concert review...
Remélem ennyi. AKi esetleg tudna további témát írja már le, engem is érdekelne...
szia!
igen, van felkészülési idő, de inkább 15-20 percre számíts, az is simán elég. A felkészülés alatt nem beszélhetsz a partnereddel, viszont van 1-2 perc időtartam akár több is, amikor kint várakoztok a folyosón ott lehet beszélni valamennyire...
A felkészítő könyvekkel kapcsolatban: vizsgán biztos valamennyivel nehezebbet kapsz, ezt számítsd bele. Ha megoldod azokat a mintabigyulákat 70-80%ra akkor sztem elég esélyes a vizsga.
sziasztok,
angol szóbeli az hogyan zajlik. egyszerre odaadják a 3 feladatot és 30 perc alatt átézni? ahol közös programot kell szervezni azt meg lhet beszélni a partnerrel?
ti milyen eredményekkel oldottátok meg otthon az akadémia kiadós,klett és a szabó nyelvsulis feladatokat?
köszi
nem ide való téma,majd elmesélem,ha online leszel ott...
Azt honnan tudod, hogy így történt? Ki mondta?
Szia!
Ez nagyon durva,hogy így osztályozzák ezeket a leveleket:(
Már teljesen elbizonytalanodtam,hogy valaha lesz-e nyelvvizsgám:(
Akkor ez most a nagy TELCES LUXOR... a piros színüek 27 pontot kapnak, a sárga megy a levesbe, a kék meg talán átmegy:) na bravo... de akkor is kiváncsi vagyok... még mindig jobb a 27 pont ,mint amikor nekem le nullázták másodjára..
nem engem választott... karöltve a havernője beprotezsálta,vitte családon belül a puját oda:) ennyi...
Én is jártam telces felkészítőre belémverték a panel mondatokat címzést mire kell figyelni stb stb 27 pont ... indokot a mai napig nem adtak nincs jegzyőkönyv nincs bizonyíték hogy 2 ember javította nincs bizonyíték arra hogy kint járt volna Frankfurtban... egy pont ráírva és ennyi, nem tudják megmondani mért.. ( és 1 pont kellett volna a 60%hoz teljesen véletlenül ) ... és nem lehet velük mit csinálni hiába megyek be személyesen, írom a panaszlevelet semmi, ( a számlát is csak akkor adták ki amikor mondtam, hogy az apehhel jövök vissza ... ) a Magyar akkreditációs bizottság meg tipikus magyar hivatal (ero mindegy mi van a lényeg , hogy semmit ne kelljen dolgozni csak a fizu jöjjön meg ).
Dorka!
Van már eredményed az állásinterjúval kapcsolatban?
Ecl-el meg megszívod,sokan panaszkodtak,hogy ott két levél is van és nincsenek ilyen részpontok,hogy el kell érned,viszont ott jóval hamarabb buktatnak.. mivel nyelvtani rész nincs benne,de azért kapásból két levelet én nem írnék:)de,ha neked az megy jobban:) én anno maga az Euro nyelvvizsgán gondolkodtam,mert sokban hasonlít a Telc-re,de lényegében ez jön be nekem,erre áll rá az agyam:) ja és ne úgy állj hozzá,hogy megbuksz..
Morden! azért figyi én láttam már 45pontra értékelt,meg 39 pontra értékelt levelet,ha mindenkit meghúznának gyanús lenne. mondom a neve nincs kis panaszlevelemre anno adtak 27 pontot,akkor nehogy már erre,amire tanultam valóban készültem,elsajátítottam mindent,amire azt mondták,hogy hmmm a telces ezt imádják, akkor nehogy már egy szaros 33pontos legalább ne legyen... ez már nonszensz
Én ha megbukok az írásbelin így első nekifutásra, az ECL-re megyek át.
Nagyon sok embert meghúztak a januári szeánszon ( hibás javítókulcs??) aztán most megint csomó ember alapból ment + az újak. Ismét csak felmerül bennem hogy már alapból a magyar vizsgázók számá is nagyon sok + a többi európai országból is egy 6 fős bizottságnak küldik ki a leveleket ( hogy egységes legyen az elbírálás, ne legyen országonként eltérés ) nu hogy ez a 6 fős bizottság hogy bírja a levelek 10ezreinek szakszerű hitelérdemlő és adminisztrált javításást? Egyre jobban úgy érzem, hogy random pontgenerátorral dolgozik a telc a levél javításoknál, és bármit kérdezek ezzel kapcsolatban nem tudnak válaszolni semmire, csak a PR szöveget nyomni, de jegyzőkönyvet azt már nem tudnak adni...
később leesett, tényleg túl feszültek vagyunk :)
További ajánlott fórumok: