TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Hát attól függ nyelvtan vagy szókincs terén :) Nyelvtanra tudom ajánlani a Padlás nyelviskola sorozatait
Horváthné Lovas Márta-Német nyelvtan elmélet és gyakorlat, szerintem nagyon jól összefoglalja, és vannak benne gyakorlómondatok is megoldással.
Szókincsre meg így alapoknál szerintem a Start, meg az Unterwegs is jó :)
szia!
nekem az vált be, hogy először elolvasom a kérdéseket, amikor olvasom a szöveget bejelölöm,hogy hol van, így avval már nem megy az idő, hogy keresgessem utána.ha nem megy elsőre a válasz, próbálj meg kizárni
Illetve akar e valaki üzletelni a
telc angol b2 2011 es könyvre cd melléklettel, illetve megvan a többi könyv is de az cd-n,emellett megvannak a leveleim,szógyüjtemény,minta szóbelik,próbasorok jó sok nyelvtan, könyvek stb...szóval sokminden...
Ajánlatokat priviben várok,étkezési jegyet is elfogadok :)
Elhatároztam, azaz elhatároztuk otthon párommal, hogy a németnek is nekiindulnánk.
Valamennyi alapunk már van, inkább volt mert felejtettünk :)
Kérdésem az lenne, mit érdemes nyelvkönyvként használni?
Én is ezt csináltam,de csak a feléig jutottam :)
Úgylátszik elég is volt...
Szia!
Szerintem is a szókincs a legfontosabb az írásbelinél.
Én pl. úgy készültem erre, hogy a feladatkönyv 12 feladatsorának szavait kiszótáraztam (sorban, ahogy haladtam a feladatokkal), ezeket tanultam. Sok a szinoníma is benne, van egy pár kifejezés is. Plusz amit neten olvastam (bbc, különböző angol szövegek), azokat is szótáraztam, és tanultam. Nagyon sok volt (3 szótár füzet), de megérte. :)
Sziasztok!
Lenne valaki közületek aki begyakorolná velem az angol szituációkat, párbeszédeket? Én Bp-i vagyok és a novemberi angol középfokú nyelvvizsgára készülök..
ha valakinek van valami jó anyaga angolból levélíráshoz, légyszi küldje el az emailemre.
irenkebadics@gmail.com
hálás köszönet
Én ajánlom neked, hogy nézz sok feliratos filmet..
Amúgy ha végigtippeled az se biztos, hogy jó, mert nemtudhatod, hogy miylen a szöveg és lehet h belenyúlsz..:/
Nekem ez a tippem, remélem sikerül :))
Egyébként...Ugye németből 20 állítás van. Egyenlőre konkrétan a 40%-ra hajtok, hogy meglegyen. Ha mindenhova CSAK plusszt, vagy CSAK mínuszt írok, mennyi az esélye, hogy meg lesz a 40%? :$:S:S
(Tehát 8-nak kell jónak lennie.)
Német...
Már szó szerint a ****-om ki van a magnóhallgatással. Itthon gyakorlom a telc-es gyakorlókönyvből a dolgokat. A feladat simán: vagy igaz, vagy hamis. Vagy a leírt szöveget nem értem, vagy amit mond.Ha meg tippelek, tuti rossz. Eddig a legjobb teljesítményem két találat...tippel. :((
Könyörgöm..segítsetek.:(
:)
Szia Davaid12345!
Ez angol vagy német volt? Ha német, nem tudnád nekem elküldeni ezeket a leveleket??Nagy segítség lenne...beliv@citromail.hu
Köszi
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?