TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a bizonyítványt meddig lehet még átvenni?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Hasznos tippek
-megérteni a feladatot!Ha nem érted akkor lőttek az egésznek
- kidolgozni a szempontokat 2-3 mondat/db
-betartani a formaságokat címzés, refline,stb...
- gyakorolni, gyakorolni...
-és nem bemagolni leveleket,mert annak semmi értelme
Sziasztok!
Levélíráshoz (angolból) tudnátok adni hasznos tippeket? Jó lenne egy 39 pont körüli levelet írni vizsgán. A tapasztaltaktól kérdezem, hogy lehet-e így nekiindulni? (bizonyos pontszámot kiszemelve)
Köszönöm szépen előre is!
Sziasztok!
Augusztusban szeretnék menni német B2 Telc (írásbeli) nyelvvizsgára, van már elég sok anyagom, de mindig lehet jó tippeket hallani, olvasni...
Tudnátok nekem levélhez küldeni kifejezéseket, sablonokat?(liv87@citromail.hu)
Előre is köszönöm!
Szia!
Ezekre a levéltípusokra lehet számítani a vizsgán. A május 26-ain az egyik infókérő volt, a másik pedig félhivatalos stílusú (meghívást kellett visszautasítani talán). A három hivatalos levélen kívül még a félhivatalos stílusra is lehet készülni.
Sok sikert!
Sziasztok!
Elsősorban azokat kérdezem, akik már sajnos(!!!) többször is voltak angol középfokon TELC-en, hogy milyen típusú levélírás feladat szokott lenni. A 2008-as felkészítő könyv szerint 3 típus lehet, pályázati, információkérő vagy panaszlevél. Kérlek segítsetek, mert ha nem muszály nem pazarlom az energiáimat más típusú levelek megszülésével, hanem csak ezekre koncentrálok.
Tudna valaki segíteni abba, hogy az írásbelinél az szövegértési feladatokat hol lehet gyakorolni. Van tesztkönyvem. Úgy értem milyen típusú szövegek, meg szerintetek honnan szedik a vizsgafeladatokat Esetleg valami weboldal ahol hasonlók vannak?
Meg a szókincs ezekhez a feladatokhoz milyen témából legyen főként. köszi
hú mindenki dícséri a Cosmopolitant,meg a Telcet is :) akkor azt hiszem nem lövök mellé,ha oda fogok járni :) 30.-án induló intenzív angolra megyek,8 évet tanultam már angolul,de kb 7 éve nem használom,viszont kellenének a többletpontok az egyetemhez :) szóval teljesen kezdőről fogom csinálni..
akkor a cosmo nyelvsuliban nincs vizsgáztatási lehetőség,hanem máshova kell menni vizsgázni?
jólvan, köszi :)
Mondjuk annyira nem értem minek ez a hajcihő. A személyimről ugyis kiderülne ha csalnék...:S mindegy..
most megyek telc német B2-re.
Angolból 2009-ben voltam,szintén telcen.
Egy-két jó dolgot szeretnék megosztani veletek, tanárral és tanfolyamon készülök. A tanfolyamon azt mondták a levél attól B2, hogy kötőszavak (nem und), szenvedő, passzív van benne- nem habe hanem ich verfüge über (rendelkezem) a schon helyett bereits, minél több jelzős szerkezet-nem sehr, hanem ennél emeltebb legyen.
ha ismeretlen szavak vannak keressük a szótőt.
a szóbelihez vannak nagyon jó kezdőmondatok a Péntek bernadatték-féle Mittelstufe zöld könyvben-írhatok ide is párat ha gondoljátok.
a leseverstehen második feladatánál én azt a jó tippet kaptam, hogy először mindig a kérdéseket olvassuk és utána ha haladunk az olvasással, akkor jelöljük be a szövegben a helyét, hogy ne kelljen keresgetni utána.
A lese. 1 feladatnál és mindig párba állítom a szövegcímeket-(ha nem egyforma szövegek vannak-mert ha az van akkor az nagyon gáz).így már kettőből könnyebb...
a hármas feladatnál mindig végig az összes szöveget el kell olvasni mert nagyon kis apró mozzanatokon múlik (pl. valakinek részmunkaidő, saját autóval dolgozna...)
A sprachbausteine-knál a vonzatok nagyon fontosak!
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy mi van akkor ha csak személyim van, mint fényképes igazolvány?
Mert sulival végeztem már jogsim nincs, szerintetek attól függetlenül levizsgázhatok? :S
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?