Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejszínes mézes minikrémes recept

Tejszínes mézes minikrémes recept

A Tejszínes mézes minikrémes hozzávalói:
Tészta: 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2 ek. méz, 2 ek. rum, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 30 dkg liszt, 1 kk. szódabikarbóna

Krém (alsó): 1 l tej, 2 cs, vaníliás pudingpor, 2 ek. rétesliszt, 3 tojássárga, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 dl rum

Krém (felső): 3 dl tej, 2 cs. habpor, 2 cs. vaníliás cukor


A Tejszínes mézes minikrémes elkészítési módja:
Tészta: A hozzávalókat a liszt és szódabikarbóna kivételével gőz fölött felfőzzük és, ha langyos, akkor adjuk hozzá a lisztet és és szódabikarbónát. Alaposan összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle. Alsó krém: A hozzávalókat felfőzzük, és hűlni hagyjuk. Ezt követően 15 dkg vajat, 12 dkg porcukrot kikeverünk, és a kihűlt krémhez keverjük. Felső krém: A hozzávalókat habosra felverjük. 1/2 dl vízben 1 csapott ek. zselatint feloldunk és a tejszínhez adva tovább verjük vele. Az egyik lapra az alsó krém, erre a felső krém kerül, végül ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét csokival öntjük le.

Tudom, hogy nem egyszerű és nem is olcsó, de valami hihetetlenül finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejszínes mézes minikrémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook