Almaszalámi recept

Az Almaszalámi hozzávalói:
25 dkg megtisztított puha alma (tisztán mérve)
25 dkg kristálycukor
3 dkg vaj/margarin
5 dkg darált dió
5 dkg mazsola
1 púpozott evőkanál kakaópor
a külsejére kristálycukor


Az Almaszalámi elkészítési módja:
Az almát vékonyan felszeleteljük (uborkagyalun lereszeljük),a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk,amíg teljesen szétfő. Belekeverjük a diót,a mazsolát a kakaóport,és olyan sűrűre főzzük,hogy összetapadjon. Vigyázni kell,mert könnyen leég,állandóan kevergetni kell. Gyúródeszkára (sütőpapírra) cukrot hintünk,és egy csíkban ráhelyezzük az almát.Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt,vízes kézzel henger alakúra formáljuk,és meghempergetjük a kr.cukorban. Szellős,hűvös helyen pár napig állni hagyjuk,hogy szikkadjon. Vizes késsel szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almaszalámi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook