Tejmentes étrend 100%-os (beszélgetés)
pl: Nagyon szereti a tejeskávét, cikóriából, azt hogy tudom neki helyetesíteni?
Lehet a szója, vagy zabtejjel pótolni?
Mikor én vegán lettem én is agyaltam ezen.
De ha kiszámolod a tejet, sajtolt, tejfölt, túrót, bááármit, amiben tej van és behelyettesíted növényi alapanyagokkal, hidd el ugyanott leszel, ha nem olcsóbb.
Köszönöm a biztató soraid!
és a többieknek is a sok biztatást...
anyagi okok miatt is aggódom kicsit, de hát eddig is volt valahogy,
eztán is lesz
remélem csak jobb lesz...
Abba gondolj bele, hogy most sokkal egészségesebben fogtok étkezni, egy új világ nyílik meg, egy egészségesebb.
Rengeteg ember van a világon, aki vegán módon étkezik, pusztán eltökéltségből vagy bármi más miatt....és mégis pompás ételeket esznek (és ők még húst sem fogyasztanak, nem csak tejet nem)
tejfölt? hogyan?
nekünk nem csak a tejet kell elhagyni...
kész listát kaptunk, még írót sem lehet, semmit amiben laktóz és még egyet írtak, hogy mi nem lehet benne...
ezáltal a vajféleségek is kimaradnak...
Eddig is igyekeztem figyelni dolgokra, de most aztán már kész vagyok...
Az E jelzésű adalékanyagokról ne is beszéljünk...
Tényleg lassan ott tartunk, hogy nincs egy normális étel amit nyugodt szívvel meg lehet enni, de enni azért mégiscsak kell valamit..
Még jó hogy vannak ismerősök háznál akikről tudom, hogy még mindig "csalánnal" permeteznek, stb... legalább zöldségünk van mindig ...
Sziasztok! Mi is tejmentesek vagyunk, a fenti linken gyártók szerint vannak a tejmentes élelmiszerek!
kapható zabtejszín, (bio), én pl. ezzel sűrítek, ha valamibe tejszín kell
bio tofu is kapható, ezt szeletelem , szójaszószban pácolom, majd kirántom, vagy csak szezámmagba forgatom és átpirítom
szerintem nem nagy dolog a tejet és tejféléket kihagyni, nem lemondásként kell értelmezni
fehérjének a babféléket, hüvelyeseket javaslom
(én sem eszem tejtermékeket, bár én saját döntés alapján)
a tescoban és a legtöbb helyen kapható bio zabtej, rizstej, szójatej
szerintem felesleges otthon készíteni
Hidd el nem lesz nehéz. Ugyanolyan finoman és változatosan (egészségesebben) lehet étkezni így.
Sajtot, tejszínt, tejfölt is tudsz készíteni.
Egyébként pedig csak gondolj arra, hogy semmilyen más élőlény a földön nem issza felnőttként más állat (szoptatásra szánt) tejét. :P
Köszönöm, mindenkép megteszem, mert nem maradhatunmk megoldás nélkül.
Saját életünket kell átalakítanunk, és ha az egészségesebb lesz mindkettőnknek már megérte!
Akármennyire nehéz lesz
Én vegán vagyok, rengeteg növényi tej, tejpótló, tejszín, tejföl kapható, a legtöbbet te is el tudod készíteni otthon.
Rizstej, kókusztej, mogyorótej, zabtej....
Keress rá vegán blogokra, annak az alapelve a teljesen állati eredetű alapanyagoktól mentes étrend.
Szia!
Egy férfinek sem jó, sok ösztrogén van benne. Azonkívül génkezelt.
aranyos vagy, köszönöm a bíztatást,
volt már tejallergiás és visszajött ezért nekünk ez már egy életre szól...
Ezért nem mindegy mit ehet majd...
Hazudnék, ha azt mondanám, nem vagyok kétségbe esve... de igyekszem megoldani, főleg, hogy tudjuk a gyártóknak sem kell feltüntetni mindent.
Amit sikerült kiderítenem, van egy pékség, ahol minden termékről megvan miért gyártják, így külön sütődéket (részlegeket) is fenntartanak az allergiások számára.
Így azóta náluk vásárolunk...
Hozzáteszem az eladónak listája van róla, mi mit tartalmaz...
nem csak tej, de gluténmenteseknek is tudnak segíteni.
Ez a pékség a Lipóti pékség
de még nyomozom az egyéb élelmiszereket is
pl. felvágottak, stb
kekszek,
és mindenféle földi jó...
sajnos mi már voltunk tejérzékenyek... azt mondták vége...
aztán most kiderült, hogy a sok betegségnek ez lehet a háttere..
és a döbbenet csak az volt amikor a doktornő azt mondta, hogy az allergia tesztek csak a heves reakciót mutatják ki.
2 hete próbálunk diétázni, és jelentem jobb a helyzet, de így az eredmények tudatában szeretném ha neki jó lenne. és egészségesebben élhetne.
Mert nagyon magas az allergén szintje és megbetegedéseket okoz nála.
Teljes tej és származékmentes étrenden van.
Én sem fogyaszthatom a tejtermékeket.
A szója termékekkel pótolom.Van vaj,tej és desszert is.
Önszántamból nem eszem tejterméket. Sokféle magból csinálhatsz tejet, könnyen, olcsón, pl. mandulából, kókuszból - bár ezeket meg is veheted bioboltokban.
A kávémat kókuszejszínnel iszom, cocomas a neve, 250 ft-ért veszem a negyed litert. Ezt hígíthatod is vízzel egy literre.
Miért van tejmentes étrenden? Laktózintolerancia? Mert ha az, nagyon sokféle laktózmentes termék kapható.
Nem tudom, akad-e köztetek olyan aki hasonló étrenden van.
Mi most kerültünk bele ebbe a helyzetbe és a segítségeteket szeretném kérni.
100% tejmentességet kapott gyermekem, így semmi olyat nem ehetünk amiben minimális tejféleség is előfordulhat.
Szeretném tudni...
ki mit eszik, hogyan helyettesíti a tejet, vajat, tejfölt, joghurtot, túrót, stb...
További ajánlott fórumok:
- Tejallergiának lehet tünete makacs székszorulás?Másnál volt ilyen?Most erre gyanakszanak a dokik, tejmentes diétával teszteljük.
- Hulala tejszín, növényi? Tejfehérjével? Tudja valaki, hogy akkor tejmentes vagy nem?
- A tejmentes gyümölcsfagyi hogyan készül? Ami krémes és nem vizesnek tűnő
- Milumil Pepti tápszeres babák szülei? Tejmentesen étkeztetek 1 éves korig?
- Tudtok olyan tortareceptet, ami liszt, tojás és tejmentes?
- Írnátok nekem, tuti KIPRÓBÁLT és bevált tojásmentes piskóta tészta receptet, illetve tejmentes torta tölteléket és bevonatot?