Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves recept

Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves hozzávalói:
0.5 kg filézett csirkemell
0.5 kg mirelit zöldség keverék ( répa, borsó )
4 húsleves kocka
1 teás kanál tárkony
pici olaj
2 dl tejföl


A Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves elkészítési módja:
Pici olajon megpirítom a felkockázott csirkemellet. Ezután hozzá öntöm a zöldségeket ( felengedés nélkül ), felengedem annyi vízzel hogy ellepje. Hozzá teszem a húsleves kockát, sózom, borsozom. Mikor megfőt a hús és a zöldség is akkor a tejfölt bele keverem, és végül jöhet a tárkony.

Tejföl helyett lehet főzőtejszínt is használni.

Bármilyen zöldséget lehet bele tenni, én is szoktam többféléből is.
Általában mirelitből csinálom az idő hiány miatt, de természetesen friss zöldségből még finomabb. :-)

Ha nem diétásan csinálom akkor szoktam bele főzni két marék csigatésztát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös tárkonyos csirkeragú leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook