Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirkegombócleves recept

Csirkegombócleves recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirkegombócleves hozzávalói:
70 dkg csirkeaprólék,
30 dkg mirelit vegyes leveszöldség,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 db tojás,
1 csokor kapor,
fél biocitrom reszelt héja és leve,
1 kk. őrölt gyömbér,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél


A Csirkegombócleves elkészítési módja:
A megtisztított és feldarabolt csirkeaprólékot másfél liter sózott vízben, puhára kuktáztam, majd a levétől leszűrve kicsontoztam. A húst aprítógépbe téve összeaprítottam. Ha kihűlt, összekevertem a felvert nyers tojással, a fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formáltam a lágy masszából. Az leszűrt csirkelébe tettem a vegyes zöldségeket, a finomra vagdalt kaprot, a gyömbért, a reszelt citromhéjat és fűszereztem. Kb. 20 perc főzés után beletettem a gombócokat is. Kis lángon addig forraltam, amíg a gombóc a leves tetejére nem jött. Izének kellemesen savanykásnak kell lennie, ha nem elég pikáns, még egy kevés citromlével lehet ízesíteni. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csirkegombócleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook