Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Konyakos szűzérmék recept

Konyakos szűzérmék recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Konyakos szűzérmék hozzávalói:
60 dkg szűzpecsenye,
5 dkg mogyoróhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 ek. sült sertészsír,
3 cl konyak vagy brandy,
1 dl húsleves,
1 dl főzőtejszín,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény


A Konyakos szűzérmék elkészítési módja:
A kb. 3 cm vastagságúra szeletelt szűzérméket forró zsiradékban 4-4 percig mindkét oldalról elősütöttem, majd fűszereztem. A pecsenyelében üvegesre pirítottam a felaprított mogyoróhagymát, felöntöttem a konyakkal és a levessel. Addig forraltam kis lángon, amíg a felére nem sűrűsödött. Végül összeforraltam a főzőtejszínnel. A szűzérméket a mártással tálaltam. Kifőtt durumtésztát, vagy burgonyát vagy zöldségköretet kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A konyakos szűzérmék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook