Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Részeges pogácsa recept

Részeges pogácsa recept

A Részeges pogácsa hozzávalói:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt,
20 dkg hideg vaj;
10 dkg reszelt sajt,
1 tojássárgája a kenéshez,
5 dkg élesztő,
2 dl tejföl,
1 db tojás,
1,5 dl tej,
1 tk. cukor,
0,5 dl fehérbor,
2 cl szilvapálinka,
2 csipet patikasó


A Részeges pogácsa elkészítési módja:
A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a sót, majd a közepébe készített kis mélyedésbe adagoltam a tejföllel kikevert egész tojást, a langyos tejben cukorral felfuttatott élesztőt, a fehérbort és a pálinkát. Géppel rétestészta állagúra dolgoztattam, ha keménynek tűnt, még egy kis tejfölt adtam hozzá. Amikor már hólyagos, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtottam és vékonyan rászeleteltem a hideg vajat. A tésztát 1 : 3 arányban hajtogattam: fölülről, majd alulról, aztán balról jobbra és jobbról balra. Hűtőszekrényben tartottam egy órán át, azt követően pedig félóránként még kétszer hajtogattam. Utána kb. 2 cm vastagra nyújtottam, késsel rácsosan bevagdostam. Kiszaggattam a pogácsákat, majd megkentem a felvert tojássárgájával, és megszórtam reszelt sajttal (lehet füstölt is). 200 fokra előmelegített sütőpapírral kibélelt sütőbe tettem; kb 15 perc után 180 fokra visszavettem a hőt és szép aranybarnára sütöttem őket. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A részeges pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook