Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette recept

Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette recept

Elkészítési idő 90 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette hozzávalói:
Annyi szelet sertéshús amennyi főre készül az étel
4-5 babérlevél
10-12 szem egész bors

1 nagy tejföl (3-4 szelet hús esetén elég fél dobozzal is)
2-3 evőkanál liszt

Zsemlegombóchoz:
2-3 zsemle
Liszt
1 tojás
10 dkg margarin

víz
petrezselyem


A Tejfölös hús ahogy Nagyim készítette elkészítési módja:
A húst felszeletelem, majd annyi vízben, hogy jó 2 ujjnyira ellepje odateszem főni kevés sóval, babérlevéllel és a teatojásba tett borssal. Főzés közben figyelem, hogy minidg legyen megfelelő mennyiségű víz alatta. Lefedve, kb. 1 óra alatt elkészül. Ha puha a hús, akkor kiveszem a léből a babérlevelekkel és a borssal együtt, majd a liszttel simára dolgozott tejfölt hozzáöntöm és kevergetve felforralom. Vadashoz hasonló sűrűségűre kell főzni. Közben a zsemlét felkockázom, mikróban grill fokozaton pirosra sütöm, majd margarinon megpirítom. Sűrű nokedli tésztát készítek, teszek bele petrezselymet, majd amikor forr az enyhén sós víz, belekeverem a pirított zsemlekockákat is. Kanállal a forró vízbe szaggatom, majd készre főzöm.

Ha megpirítom mikróban a zsemlekockát és csak közvetlen forrás előtt keverem a nokedli tésztához, akkor miután megfőtt is ropogós lesz a gombóc.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös hús ahogy nagyim készítette elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook