Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejfölös krumplipaprikás recept

Tejfölös krumplipaprikás recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös krumplipaprikás hozzávalói:
800 g újkrumpli,
50 g finomliszt,
40 ml olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
finomra vágott petrezselyem,
1 evőkanál ételízesítő,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
kevés só.


A Tejfölös krumplipaprikás elkészítési módja:
A krumplit egyforma karikra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított finomra vágott vöröshagymát, majd kis lángon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a megmosott felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár percfőzés után, a krumplit rátéve, annyi vízzel öntjük fel, amennyi szűken ellepi. Beletesszük az ételízesítőt és a borsot, az edényt befedjük. Közben a lisztet a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük, majd a már megfőtt krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, és befedve 10 percig saját gőzében hagyjuk állni, csak azután tálaljuk. Adhatunk hozzá sült virslit. Debrecenit, vagy fasírtot.


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejfölös krumplipaprikás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook