Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro filléres csirkegulyása recept

Alessandro filléres csirkegulyása recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro filléres csirkegulyása hozzávalói:
1 kg csirkefarhát,
5-6 dkg füstölt szalonna,
2 db közepes vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
2 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
1 db karalábé,
fél kisebb fej kelkáposzta,
2 db krumpli,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
5-6 dkg levestészta
ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt majoránna, őrölt csemege pirospaprika, egy kevés ételízesítő


Alessandro filléres csirkegulyása

Az Alessandro filléres csirkegulyása elkészítési módja:
Minden zöldséget megtisztítottam, a répákat vékony karikákra, a krumplit és a karalábét kisebb kockára, a
kelkáposztát négy darabra vágtam. A farhátat is feldaraboltam. A zsiradékokon megpirítottam a szalonnát, majd
a felaprított hagymákat is néhány percig. Beleszeleteltem a paprikát és a paradicsomot. Kevertem rajta néhányat
és hozzáadtam a csirkét is, amit fehéredésig pirítottam. Ízesítettem a fűszerekkel, és felengedtem kb 1,5 liter
vízzel. Forrás után beletettem minden zöldséget és fedő alatt kis lángon kb 30 percig főztem. Ekkor lehet
beletenni a levestésztát és kb. 6-8 perc után elkészül a leves.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 18. 18:34
Az alessandro filléres csirkegulyása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook