Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal recept

Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal recept

A Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal hozzávalói:
40 dkg borjú apróhús,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyem,
5 dkg zeller,
10 dkg zöldborsó,
5 dkg hagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál szárított tárkony,
2 babérlevél,
2 citrom,
10 dkg gomba,
fehérbors,
1 dl tejszín,
só,
fél dl olaj,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
5 dkg juhtúró,
2 evőkanál búzadara


A Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott borjúhúst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük. A receptet Amitola küldte.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook