Tápszer...tej (beszélgetés)
szia!
Az én fiam 1 éves korától issza a tejet, semmi baja nincs tőle, addig ő is tápszerezett...mi 3,5-st veszünk, lehetőleg nem tartósat, de van amikor az van(mikor elfogy épp a friss)...
kakaót én nem adok neki, főleg este, mert felpörgeti totál a gyereket a benne lévő kakaóbab, Maci kávét szokott inni, de csak reggelente...együtt kávézunk és nagyon élvezi:o)
ja és 2 és fél éves:o)
Én 1.5-les dobozos tejet adok nekik 1éves koruk ota felforralva esténként és reggel.A kakao is jo néha,de ha sokat iszik lehet szorulása töle.Igy nálunk a tejcsi marad igy is esznek elég csokit napközben.
A tejitalt én a Müllerbe veszem ott is van 1+ és(Bebivita) nagyon jo árba,fele annyi mint a Nestlé és a Humana.
Szerintem nagyon jól csinálod!!!
A lányom is ennyi idös volt, amikor átálltunk a Junior tejre (a Nestlé és a Humana is nagyon bejött neki). 2 éves kora után a 2+-ra.
Lassan 3 éves, most kezdünk átállni a tehéntejre, de úgy hogy fele juniortej, fele tehéntej, mert szereti az ízét és sok hasznos összetevö is van benne :) Én nem eröltetem, szívesen megveszem a juniortejet, mert az összetétele az életkorának megfelelö, a tejekröl meg sosem tudom, mi van benne.
Egyéb ételekben persze fogyasztott tejet és tejterméket is, de kb fél l tejet iszik naponta, és ez túl sok lenne tehéntejböl még egy 1-2 éves gyereknek.
Köszi a válszokat!
bármilyen tej jó?? mi tartós tejet szoktunk venni a Metróból,az is jó vagy rendes zacskós tejet adjak neki?
A kakaóból melyik fajtát adjátok?
De jó,hogy irtatok,ugy megnyugodtam. :)
2 évesen kapott először tejet. 1 éves koráig szopott, 2-ig tápszer, utána tej. Először feles tejet kapott felforralva, lehűtve. Nem lett tőle baja, így 1 hét után adtam neki nem vizezve.
Most 2 és fél, de egy ideje fel sem forralom.Szerencsére nagyon szereti a tejet. (én soha nem ittam meg, a nagyobbik fiam sem....)
Kisfiam 18 hónapos, utolsó doboz tápszert fogysztjuk, többet nem veszek már. Viszont ott áll már a polcon a Junior +1 gyerekital (Nestlé termék), ami nagyon jó az átmeneti időszakra, mielőtt a tehéntejet adom neki.
(Védőnő is ezt javasolta.)
Szia!
Én szerintem (sajnos már nem emléxem) 1 évesen már nem kapott tápszert, azt ette amit mi és kapott felforralt tejet kakaóval. Tejpép még volt a repertoáron, de eléggé elenyészően. Sztem simán adhatsz neki, de először joghurtot és túrót adj neki ha nincs semmi gáz, mehet a tej. Sok sikert.
Szia Nikó!
Engem most nagyon le fognak itt szólni a többiek, 12-én volt egy éves a fiam és bizony én 3hónapja tehéntejjel (igazival, nem vizes bolti) itatom. Nyilván nem főétkezéskor, mert már mindent eszik, csak amikor kell. Mondjuk reggel-este. A védőnőm kiakadt, a dokim támogat. Nekem a kisfiam semmilyen tápszert nem volt hajlandó meginni, mindent kiköpött, szájba sem vette a végén. Hát adtam neki a tejet. Semmi baja nincs az égvilágon. Szóval adhatod neki te is, ha nem lesz kiütéses a Kisfiad.
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Beba HA tápszer!
- A szoptatás kontra tápszer
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)