Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)
Hú, ez nem hangzik jól...
Elvileg nincs trombózisgyanúm, de már a bogyi papírját elolvasva szerintem mindenki megbetegszik...szörnyű, hogy miket írnak ott.
Szóval inkább a hasamon érzem, hogy "mindjárt megjön", pedig ezt végképp nem érezhetném. És tényleg nem tudom, hogy a méhnyálkahártya játszik velem, vagy tényleg ennyire nem sikerült a beülti. Bár, már első nap éreztem, akkor azért még korai volt...A legrosszabb, hogy a doki a beültikor nem is nézi a méhny.h. vastagságát. Vagy legalább is nem mondja. Így sose tudom, hogy jó vagy rossz. Csak csináljuk a beültit mindig, így tényleg számomra kérdéses mindig, hogy miért szól ez az egész ennyire a pénzről ???
Aspirin p-t szedek, remélem a kettő együtt csodákat tesz odabenn !
Szia.
Én még szedem az estrofemet. Szerdán lesz FET. A doki ijesztgetett hogy xarul leszek majd tőle,fáj a mellem meg minden bajom lesz. Ennek ellenére nekem inkàbb jót tett. Én az utrogestant se érzem. Teljesen jól vagyok....pedig nekem már hormonjaim se voltak ha lehet igy mondani.
Öt nap estrofem,utàn a ciklus 7. napján 7,5mm volt a méhnyálkahártyàm.
Szia. Lívia vagyok. Èn Tapolcára jártam. Ott volt Fet. Szedtem az Estrofemet. Először 2x1 majd 3x2 nem tudom mièrt emelte meg a doki mert a mèhnyàlkahàrtyám 17mm volt. A beülti sikerült. Viszont a pozi teszt utàn két héttel missed ab. TROMBOZIST KAPTAM A GYÓGYSZERTŐL!! Túlsúllyos vagyok viszèrgyulladàsom volt az estrofem ösztradiolt tartalmaz ami sokszorosára növelte a trombózis lehetősègét.
Nagyon szoritok neked:) Kapsz aspirin protectet esetleg clexan szuri? Esetleg ezek használatàval elkerülhető lenne. Kérdezz rá a dokitól. Sok sikert:) irj majd
Olyanok tapasztalatát várnám, akik FET előtt/alatt estoferm-et szedtek. Ez az 5. beültetésem, annyira bízok benne....de most találtam olyan véleményt, hogy van, akinek pont ellenkező hatása volt, elvékonyodott tőle a méhnyálkahártyája...
Aki szedte ezt, esetleg volt mellékhatása? Nekem a beülti óta minden nap néha-néha olyan mindjárt megjön érzésem van. Eddig ez sose volt. Nem tudom, hogy az estoferm-től vagy a 3x3 utrogestan-tól.
Annyira szeretnék már FET-es sikersztorit hallani !
Szia. Azt hogy meglehet e csináltatni nem tudom. Valamelyik doki azt nyilatkozta hogy igen.
Beültetès 60 ezer ha jól tudom.
Sziasztok!
Szeretnék kíváncsiskodni kicsit.
A FET et meg lehet csináltatni a sikertelen lombik utáni ciklusban?és kb.mennyi a költsége ha nem OEP es ?
Sziasztok! Elérkezett az én időm is. Két sikertelen inszem, egy sikeres lombik után, ami missed abal végződött a 11.héten, majd műszeres befejezés és ismételt abrázió, na meg egy laparoszkópia után, pontosan azon a napon, amikor a pindurommal ki voltam írva, visszakapok egyetlen 5napos fagyibabót, ha ő is így dönt!
Nagyon várom már a pillanatot, hogy együtt legyünk.
Köszönöm aranyos vagy 😊
Igy talán jobban értem. Nagyon kiváncsi vagyok!
Ölelés😊
Szia, én megkérdeztem a dokit (hogy miért 2 naposakat kaptam stimus lombiknál vissza) és azt mondta, hogy:
- minden esetet egyedileg vizsgálnak, a "problémafaktorok" figyelembevételével
- a hormonális és egyéb elváltozások mellett, külön hangsúlyosan számít az életkor, hogy hányadik lombik, mik annak az előzetes tapasztalatai
- alapvető egyébként ő annak a pártján is áll, hogy szinte minden esetben jobb benn a méhben nekik, mint kinn. Illetve, nem biztos, hogy ugyanúgy fejlődnek kinn, mint benn (azaz, lehet h kinn elvitték 5 napos blasztóig, bent nem menne el addig, vagy fordítva!)!
Drukk
Sziasztok.
Most gondolkodóba estem,tudja e valaki miért van az hogy van aki azt irja 5 naposan fagyasztottak nekik embriót van aki azt hogy 2 naposan? Ez minek a függvénye???
Nekünk egy pénteki napon volt délelőtt leszívás,szombaton délelőtt azt mondta a biológus még aznap fagyasztja őket.
Sziaszok!
Úgy alakult, hogy punkciókor a párom nem tudott mintát leadni, így a 10 petesejtem lefagyasztásra került.
Azóta már leadtuk a hadsereget is, szintén fagyasztva vannak.
A doki annyit mondott, hogy spontán ciklusban, vagy minimális hormontámogatással fogjuk a beültit csinálni, nyilván, ez világos nekem is, hogy stimura nem lesz szükség.
Viszont erről a protkollról nem túl sok mindent találtam a neten, úgy zajlik, mint egy FET? Ez ilyenkor FET-nek számít? Itt még az ivarsejtek vannak fagyasztva, nem a már megtermékenyült embrió...
Annyit tudok, hogy a megtermékenyítés ICSI módszerrel fog történni és utána, ha marad embrió (remélem marad a tízből), akkor az vissza lesz fagyasztva...
Vajon így ugyanolyan jó esélyekkel indulunk, mint egy FET-nél?
El van záródva mindkét petevezetőm, amúgy minden eredményünk jó.
Köszi előre is!
Bocsi, szórakozik a gépem...szóval suprefact+ estrofem
kezelés
Kapott valaki fagyibeülti előtt suprefact+es trófea kombinációk kezelést?
Tapasztalatot várnék és kérdésem is lenne.....
Szia Provence13!
Küldtem neked privit részletekkel! Sok sikert a váltáshoz és kívánom, hogy hozza meg a várt sikert! :)
Szia rozsaolaj!
Sok sikert a FEt-hez. Milyen alapgondod van amiert lombik kell?
En arrafele elek, de nem Belgiumban es valoszinuleg most valtunk intezetet. Nemetorszagbol Belgiumba. Hosszu tortenet. Te Brusszeli klinikan lombikozol? Hogy-hogy 2 naposan fagyasztottak? Ott elvileg ah sok van viszik oket minimum 3, de inkabb 5 napig hogy a legjobbat ultethessek vissza es ha marad jo minosegu 5 naposan akkor azt lefagyasztjak.
Kedves Lívia.
Én szorítok neked és minden Nő társamnak aki ebben a hajóban evez.
Az én eredmènyem 3.-àn lesz meg,ha nàlam is kiderül a hajlam akkor ugyan ez a clexán megy nekem is.
Annyit mondott a doki,hogy egyàltalán nem biztos h igy van függetlenül hogy volt egy felszíni vènás gyulladásom trombózissal. Mellettem szól hogy már kihordtam egy gyereket,megszültem és hogy fogigàtlót szedtem hosszú èvekig.
Abban azért reménykedek hogy a sok kínlódás mellett még nem kell majd egy évig szúrni magam.
Egyébkènt nagyon sok kismamát tudok aki ezt csinálta :(
Azzal vigasztalom magam h a cukorbetegek is szurják magukat és megszokják...:((
Sajnálatos :(
Nos ezek azok a dolgok amikre figyelni kell. Az én dokinőm vagy egymilliószor elmondta ezt. Nekem el is kellett mennem hematológushoz 1 hónap a genetikai vizsgálat. Addig vérhigítóval szúrom magam míg nem lesz eredmény és míg tart a hormon kezelés. Az nem árthat mivel az ösztrogén sűrübbé teszi a vért. Persze az életkorom se elhanyagolható. Sőt a doki emlő UH-ra is elküldött mert ha van valamilyen elváltozás azt a hormonok be inditják és bajt okozhat.
Szóval az én dokim körültekintő,de ezekkel nem árt ha tisztába vagyunk.
További ajánlott fórumok:
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Az alkohlistákon valóban segít a kapszula beültetés?Mik a vélemények, tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata sérvműtét utáni háló beültetéséről?
- Ismeri valaki a Volom Dentált vagy a Czinkóczky fogászatot? Lehet, hogy beültetésre is szükségem lesz, írnátok tapasztalatot ezekről?