Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)
Sziasztok!
Tinusk és Barbus22: köszönöm a biztatást, kedvesek vagytok.
Zs79 - igazad van! Sajnálom nagyon, ami veled történt...veled vagyok. s én bár átfutom a gyógyszer leírást, de sosem gondolok arra, hogy nagyobb bajom lehet,mint a fejfájás, hányinger és szédülés...de még így a te példád alapján sem tudom, hogy akkor mit csináljak másképp,hiszen be kell szedni, amit be kell szedni? Még jobban figyeljem a tüneteket és hasonlóság esetén szaladjak dokihoz? Vagy?
Én még pár hónapig Belgiumban vagyok és itt csinálták a lombikot és most majd még a FET-t is...a protokoll nagyon hasonlónak tűnik az otthonihoz. Én is boldog vagyok,hogy van kit hívogatnom, mert 7 embriót fagyasztottak anno két naposan, akikből az embriológus elmondása alapján kettő kiváló és öt moderáltan jó besorolást kapott.Nekem azt mondta a doki,hogy ne nagyon szedjek alternatív, kiegészítő terápiás készítményt (a vitaminon felül, pl. méhpempő/barátcserje), mert nem tudják,hogy mennyiben módosítja az általuk adott készítményeket.Így én a sok vitaminon felül,mást nem szedek. Itt egyébként TILOS transzfer után pihenni, hangsúlyosan kérik, hogy könnyített életformára ugyan, de azonnal térjünk vissza. Még a műtőágyon sincs fekvészet a transzfert követően. Úgy látom, ez az otthoni gyakorlattal mintha szembe menne (nálatok mit mondtak?) Sok sikert mindenkinek!
Sziasztok. Először is sok sikert mindenkinek. Egy apró àm igen fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet! A Fet
-tet megelőzi egy ösztrogén kezelés hogy felturbozzàk a méhnyàlkahàrtyàt. Àmde aki a sok hormonkezelés utàn van és esetleg van egy kis túlsúly is netàn egy két viszér itt ott az nagyon vigyàzzon ugyanis JELENTŐSEN MEGNŐ A TROMBÓZIS KIALAKULÀSÀNAK AZ ESÉLYE!!! Az összes betegtàjékoztatóban benne van de a nagy izgalom aggodalom közben ki gondol ilyenre. Nem szeretnék riogatni senkit de nekem nem szóltak róla és én úgy örültem a pozitívnak hogy tettem amit az orvos mondott! Nagyon ritka hogy megtörténik de akàr nagy baj is lehet belőle. Én itt vagyok de a babóim màr nem lehetnek velem. Mindenkinek a legjobbakat kívànom és mielöbbi babàsodàst. Üdv Lívia
Szia. Sajnálom hogy igy alakult. Gondolom nem tudott a doki mit mondani miért nem...
Van akinek elsőre sikerül van akinek sokadszorra. Nem szabad feladni míg van lehetőség és remény.
Én szeretettel gondolok a kis alvó embrióinkra és gondolatban hívom és várom őket.
Sziasztok :) Én is voltam a dokinál. Ciklusom 4.-5. napján megyek vissza és indul a ösztrogén kezelés. Kicsit örültem azt mondta nagyon szép most a mèhnyálkahártyàm.
Persze teázok,mèhpempőt eszek meg a fene tudja mi mindent még a magzatvédőtöl kezdve a napi 3 liter folyadék és kétszeri fehérje ivásig.
Jól fel turbózom magam :)) Persze nem vagyok egy mai csirke :)
Köszönjük. Èn azt sem tudtam mit fogok majd kapni és mègis naggyából mennyi ideig. Persze kérdezem majd a dokit,de addig se legyek tudatlanul.
Az eljàrásról hallottam de nsgyon nagyon halványan. Ez érdekes és érdemes ràkérdezni.
Sziasztok.
Tegnap volt leszívás 9-ből 7 megtermékenyült...viszont ma lefagyasztják. Ilyen gyorsan ez megtörténik?
Tudja e valaki hogy a beültetést megelőzően milyen eljárás van,mivel nekem nincs peteérèsem,sem menstruàcióm (ha van 2 havonta) ?
Valójàban a méhnyálkahártyát kell megfelelőre felépireni.
Köszönöm a visszajelzésed.
Peteérésem sajnos nincs, így valószínűleg kapnék hormonális támogatást is?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
2011-ben le lett fagyasztva 3 embriónk. Most lejár a tárolási ideje és nyilatkoznom kell. Megsemmisíteni semmi képen nem akarom, viszont tartok az újabb procedúráktól. 5 sikertelen lombokon vagyok már túl. 5 éve semmilyen beavatkozáson nem voltam, kijöttem a gyakorlatból. Fagyasztásos beültetésnek mi a protokollja?
Szia. Annyira sajnàlom. Olvastalak màshol a boldogsàgodat sikeredet. Szoritottam amikor a fenyegető vetélésről írtàl. Tudom min mész keresztül. 16àn lessz két hónapja hogy velem ugyanez történt. Bàr közhelyes de tényleg az idő segít. Én a műtét utàn hamar visszamentem dolgozni hogy ne agyaljak itthon. Segített a férjem és a baràtaim akik
értették a fàjdalmamat. Mielöbbi testi és lelki felépülést kívànok! Üdv Lívia
Sziasztok!
Sajnos tegnap nekünk is angyalbabáink lettek. :-( Vérzéssel kórházban kerültem 6 hetesen, elvetéltem, műszeres befejezés volt. :-( Most nehéz, nagyon nehéz...
Szia. Örülök hogy jelentkeztél. Meglàtod hamar eltelik az idő. Mi intézetet vàltottunk màr nem bízom a dokiban. Sajàt kontómra elmentem endokrinológushoz. Kiderült egy pm alulműködés és IR vizsgàlatot is javasolt. Ez
mind oka lehetett a vetélésnek. Tovàbbà vàrom a trombózis panel eredményét. Sajnos a doki szerint ott is lessz valami eltérés. Szóval alakulunk. Talàn jövő tavasszal elmegyünk újra. Egyenlőre nagyobb a félelmem mint a vàgyam. Neked mielöbbi felépülést kívànok. Minden jót. Jelentkezz néha. Üdv Lívia
Régi motoros vagyok néha visszatérek olvasgatni gratulálok ;-)))
509 ebből még ikrek is lehetnek ;-)
Mindenkinek kitartás:-)
Sziasztok!
Nekünk is sikerült, de sajnos 8 hetesen elvesztettük, műszeres befejezés volt :(
Szia.
Egy fagyasztott embriót kaptam vissza, és 19 hetes kismama vagyok! Igenis van ellenpelda ;)
Mindenkinek sok sikert és ne adjátok fel!!!
További ajánlott fórumok:
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Az alkohlistákon valóban segít a kapszula beültetés?Mik a vélemények, tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata sérvműtét utáni háló beültetéséről?
- Ismeri valaki a Volom Dentált vagy a Czinkóczky fogászatot? Lehet, hogy beültetésre is szükségem lesz, írnátok tapasztalatot ezekről?