Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? fórum

Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről? (beszélgetés)

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
2016. máj. 21. 11:37

Sziasztok!

Tinusk és Barbus22: köszönöm a biztatást, kedvesek vagytok.

Zs79 - igazad van! Sajnálom nagyon, ami veled történt...veled vagyok. s én bár átfutom a gyógyszer leírást, de sosem gondolok arra, hogy nagyobb bajom lehet,mint a fejfájás, hányinger és szédülés...de még így a te példád alapján sem tudom, hogy akkor mit csináljak másképp,hiszen be kell szedni, amit be kell szedni? Még jobban figyeljem a tüneteket és hasonlóság esetén szaladjak dokihoz? Vagy?

Én még pár hónapig Belgiumban vagyok és itt csinálták a lombikot és most majd még a FET-t is...a protokoll nagyon hasonlónak tűnik az otthonihoz. Én is boldog vagyok,hogy van kit hívogatnom, mert 7 embriót fagyasztottak anno két naposan, akikből az embriológus elmondása alapján kettő kiváló és öt moderáltan jó besorolást kapott.Nekem azt mondta a doki,hogy ne nagyon szedjek alternatív, kiegészítő terápiás készítményt (a vitaminon felül, pl. méhpempő/barátcserje), mert nem tudják,hogy mennyiben módosítja az általuk adott készítményeket.Így én a sok vitaminon felül,mást nem szedek. Itt egyébként TILOS transzfer után pihenni, hangsúlyosan kérik, hogy könnyített életformára ugyan, de azonnal térjünk vissza. Még a műtőágyon sincs fekvészet a transzfert követően. Úgy látom, ez az otthoni gyakorlattal mintha szembe menne (nálatok mit mondtak?) Sok sikert mindenkinek!

2016. máj. 21. 09:02

Sziasztok. Először is sok sikert mindenkinek. Egy apró àm igen fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet! A Fet

-tet megelőzi egy ösztrogén kezelés hogy felturbozzàk a méhnyàlkahàrtyàt. Àmde aki a sok hormonkezelés utàn van és esetleg van egy kis túlsúly is netàn egy két viszér itt ott az nagyon vigyàzzon ugyanis JELENTŐSEN MEGNŐ A TROMBÓZIS KIALAKULÀSÀNAK AZ ESÉLYE!!! Az összes betegtàjékoztatóban benne van de a nagy izgalom aggodalom közben ki gondol ilyenre. Nem szeretnék riogatni senkit de nekem nem szóltak róla és én úgy örültem a pozitívnak hogy tettem amit az orvos mondott! Nagyon ritka hogy megtörténik de akàr nagy baj is lehet belőle. Én itt vagyok de a babóim màr nem lehetnek velem. Mindenkinek a legjobbakat kívànom és mielöbbi babàsodàst. Üdv Lívia

1838. TinusK (válaszként erre: 1835. - Rózsaolaj)
2016. máj. 20. 23:46

Szia. Sajnálom hogy igy alakult. Gondolom nem tudott a doki mit mondani miért nem...

Van akinek elsőre sikerül van akinek sokadszorra. Nem szabad feladni míg van lehetőség és remény.

Én szeretettel gondolok a kis alvó embrióinkra és gondolatban hívom és várom őket.

1837. TinusK
2016. máj. 20. 23:42

Sziasztok :) Én is voltam a dokinál. Ciklusom 4.-5. napján megyek vissza és indul a ösztrogén kezelés. Kicsit örültem azt mondta nagyon szép most a mèhnyálkahártyàm.

Persze teázok,mèhpempőt eszek meg a fene tudja mi mindent még a magzatvédőtöl kezdve a napi 3 liter folyadék és kétszeri fehérje ivásig.

Jól fel turbózom magam :)) Persze nem vagyok egy mai csirke :)

1836. barbus22 (válaszként erre: 1835. - Rózsaolaj)
2016. máj. 20. 22:43
Szia! Én is júniusba egyek vissza a fagyibabáimért. Te hova jársz? Mi Tapolcára.
2016. máj. 20. 22:17
Sziasztok! Most jutottam a végére az olvasásnak a fórum elejétől...jó sok minden történt itt...bánat és - hál'Isten - öröm is! Mindenkivel együtt is sírtam és örültem...s most gondoltam csatlakozom is, mert néhány napja kaptam meg első lombik után a negatív vv eredményét...s a dokim javasolta, hogy egy hónap pihi után két, kétnapos fagyasztott embriót a rákövetkező ciklusban visszakapjak... Úgyhogy én most még csak pihenek és töltődöm vissza... aztán júniusban hajrá! Mindenkinek szorítok és mindenkinek sok sikert!
1834. TinusK (válaszként erre: 1833. - 55c0be1206)
2016. máj. 17. 23:46

Köszönjük. Èn azt sem tudtam mit fogok majd kapni és mègis naggyából mennyi ideig. Persze kérdezem majd a dokit,de addig se legyek tudatlanul.

Az eljàrásról hallottam de nsgyon nagyon halványan. Ez érdekes és érdemes ràkérdezni.

2016. máj. 17. 19:24
Akinek nincs megbizhatoan peteerese, de ezt akkor is csinaljak ha nem akar azon stresszelni a no, hogy na mikro lesz mar ovu. Akkor ciklus elso napjatol altalaban 6mg osztrogen tabit kell szedni es ez el is nyomja a peteerest. Csak a mehnyalkahartyat nezik. amikor eleri a 7-8 mmt es jo a szerkezete is(triple layer) akkor elkezdik adagolni a progeszteront es igy osszeegyeztetik az embrioval. Altalaban 5nap progi adagolas utan valik a mehnyalkahartya receptivve. Es apropo letezik egy mehnyalkahartya biopszia amit ilyen proba ciklusban csinalnak(nekem kulfoldon volt, otthon kell egy nogyogyaszt talalni aki hajlando mintat venni, nem nagy szam) es megmutatja, hogy receptiv-e akkor az nyh amikor mindenki masnak. Kiderult ugyanis hogy azok kozott a nok kozott akiknek 4 vagy tobb sikertelen beultetesuk volt latszolag jo embriokkal nekik elter a receptivitasuk a normalistol, es maskor van (1-2 nappal kesobb vagy elobb) a beagyazodasi ablakuk igy nekik elobb vagy kesobb kell elkezdeni adagolni a progeszteront es ezert ok nem igazan tudnak termeszetes uton teherbe esni(jo par ismeretlen eredetu meddosegi esetben beszelhteunk errol, az bitzos), de friss lombik korkor sem igy nekik csak fagyasztott ciklusban johet szoba a dolog. A ceg neve Igenomix, spanyol genetikai labor oda kell kuldeni UPS-sel a mintat. Nekem ugyan nem mutatott elterest de legalabb megnyugodtam hogy receptiv vagyok :) Szoval ez egy uj terulet a diagnosztika teren ami szerintem sokaknak fontos lehet, mivel eddig teljesen fekete doboz volt a beultetes utani resz es most megtalaltak azokat a gen expressziokat amik felelosek a beagyazodasert.
1832. TinusK
2016. máj. 14. 10:22

Sziasztok.

Tegnap volt leszívás 9-ből 7 megtermékenyült...viszont ma lefagyasztják. Ilyen gyorsan ez megtörténik?

Tudja e valaki hogy a beültetést megelőzően milyen eljárás van,mivel nekem nincs peteérèsem,sem menstruàcióm (ha van 2 havonta) ?

Valójàban a méhnyálkahártyát kell megfelelőre felépireni.

1831. Anim77 (válaszként erre: 1829. - Davider)
2016. máj. 11. 10:25

Köszönöm a visszajelzésed.

Peteérésem sajnos nincs, így valószínűleg kapnék hormonális támogatást is?

1830. davider (válaszként erre: 1828. - Anim77)
2016. máj. 10. 22:07
Mindenképp probáld meg lehet most jön a siker drukkolok és kérd mind a 3- at nagyobb eséllyel megtapad.....
1829. davider (válaszként erre: 1828. - Anim77)
2016. máj. 10. 22:06
Menstruáció 2. napon a vérvetel Uh. lehet más napokon is majd nézik a peteérést mikor megreped vagy repesztik akkor x napra 3 vagy 5.nap beultetés...
1828. Anim77
2016. máj. 10. 21:18

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

2011-ben le lett fagyasztva 3 embriónk. Most lejár a tárolási ideje és nyilatkoznom kell. Megsemmisíteni semmi képen nem akarom, viszont tartok az újabb procedúráktól. 5 sikertelen lombokon vagyok már túl. 5 éve semmilyen beavatkozáson nem voltam, kijöttem a gyakorlatból. Fagyasztásos beültetésnek mi a protokollja?

1827. 67065d8ab8 (válaszként erre: 1826. - Smaragdka)
2016. máj. 4. 21:50

Szia. Annyira sajnàlom. Olvastalak màshol a boldogsàgodat sikeredet. Szoritottam amikor a fenyegető vetélésről írtàl. Tudom min mész keresztül. 16àn lessz két hónapja hogy velem ugyanez történt. Bàr közhelyes de tényleg az idő segít. Én a műtét utàn hamar visszamentem dolgozni hogy ne agyaljak itthon. Segített a férjem és a baràtaim akik

értették a fàjdalmamat. Mielöbbi testi és lelki felépülést kívànok! Üdv Lívia

1826. smaragdka
2016. máj. 4. 19:53

Sziasztok!

Sajnos tegnap nekünk is angyalbabáink lettek. :-( Vérzéssel kórházban kerültem 6 hetesen, elvetéltem, műszeres befejezés volt. :-( Most nehéz, nagyon nehéz...

1825. 67065d8ab8 (válaszként erre: 1824. - Ági024)
2016. ápr. 30. 17:58

Szia. Örülök hogy jelentkeztél. Meglàtod hamar eltelik az idő. Mi intézetet vàltottunk màr nem bízom a dokiban. Sajàt kontómra elmentem endokrinológushoz. Kiderült egy pm alulműködés és IR vizsgàlatot is javasolt. Ez

mind oka lehetett a vetélésnek. Tovàbbà vàrom a trombózis panel eredményét. Sajnos a doki szerint ott is lessz valami eltérés. Szóval alakulunk. Talàn jövő tavasszal elmegyünk újra. Egyenlőre nagyobb a félelmem mint a vàgyam. Neked mielöbbi felépülést kívànok. Minden jót. Jelentkezz néha. Üdv Lívia

1824. ági024 (válaszként erre: 1819. - 67065d8ab8)
2016. ápr. 30. 12:55
Nagyon szépen köszönöm! Remélem te is hamar rendbe jössz! Októberre van tb időpontunk,remélhetőleg addigra lesz spermadonor is, de igazából még nem tudok erre koncentrálni. Ti mikor futtok neki megint? Üdv.: Ági
1823. davider (válaszként erre: 1820. - Smaragdka)
2016. ápr. 24. 20:59

Régi motoros vagyok néha visszatérek olvasgatni gratulálok ;-)))

509 ebből még ikrek is lehetnek ;-)

Mindenkinek kitartás:-)

1822. smaragdka (válaszként erre: 1821. - Zsanita76)
2016. ápr. 22. 20:16
Nagyon szépen köszönöm! :-)
1821. Zsanita76 (válaszként erre: 1820. - Smaragdka)
2016. ápr. 22. 19:30
Annyira gratulálok! Köszönöm a jó híreket! Tudom mit érzel, boldog babavárást!
1820. smaragdka (válaszként erre: 1816. - Zsanita76)
2016. ápr. 22. 17:46
Szia! Még nagyon messze az út vége, de ma a vérvételen 509 lett a béta HCGm 2 fagyasztott blasztobabával
1819. 67065d8ab8 (válaszként erre: 1818. - Ági024)
2016. ápr. 19. 20:51
Szia. Annyira sajnálom hogy te is így jàrtàl. Remélem az idő majd begyógyítja a lelketeket. Vigyàzz magadra próbàlj pihenni. Aztán ha készen álltok hajrà! A legjobbakat kivànom nektek. Üdv Lívia
1818. ági024
2016. ápr. 19. 17:42

Sziasztok!

Nekünk is sikerült, de sajnos 8 hetesen elvesztettük, műszeres befejezés volt :(

1817. Kedit
2016. ápr. 19. 05:09
Sziasztok. Nagyon régen voltam itt, csak bíztatásként mesélném el, mint pozitív példa, hogy anno nekem is egy fagyasztott . embriócskát ültettek be és ma már 3,5 éves nagylány. Előtte nem nagyon hittem én sem benne, mégis silerült. Mindenkinek hasonló csodát kívánok.
1816. Zsanita76 (válaszként erre: 1815. - Tina555)
2016. ápr. 18. 18:53
Szia! Jajj de örülök és gratulálok! Olyan szkeptikus sok orvos a fagyasztott embrióval kapcsolatban. Tényleg kevés példát lehet hallani, olvasni. Örülök, hogy neked sikerült, én is nagyon bízom!
1815. Tina555 (válaszként erre: 1811. - Zsanita76)
2016. ápr. 18. 12:25

Szia.

Egy fagyasztott embriót kaptam vissza, és 19 hetes kismama vagyok! Igenis van ellenpelda ;)

Mindenkinek sok sikert és ne adjátok fel!!!

1814. 67065d8ab8 (válaszként erre: 1813. - Zsanita76)
2016. ápr. 12. 18:12
Szia. Szoritok neked. Mikor lessz a beülti? Irj majd hogy sikerült. Minden jót.
1813. Zsanita76 (válaszként erre: 1812. - 67065d8ab8)
2016. ápr. 12. 17:19
Köszi! Nekem eddig egy lombikom volt, sikerült, a 11.héten lett missed ab. Most egyetlen picikénk van, őt kapom majd meg. Bízom nagyon, mit is tehetnénk!?
1812. 67065d8ab8 (válaszként erre: 1811. - Zsanita76)
2016. ápr. 12. 13:35
Szia. Nekem sikerült. Két fagyibabànk volt minkettő szépen ébredt. A megtapadàsi esélyek ugyan olyanok a felengedés utàn. Szóval emiatt ne aggodj. Sajnos én nem birtam az eggyik gyógyszert. Szövödmény lett és missed ab. De te maradj pozitív szeintem fontos hogyan àll az ember hozzà! Nagyon sok sikert kívànok neked.
1811. Zsanita76
2016. ápr. 12. 13:26
Sziasztok! Most készülünk fagyasztott embrió beültetésre. Nagyon kevés sikertörténet olvasható a neten. Kérlek benneteket, ha van pozitív példa írjátok meg. Sajnos egy picit szkeptikus vagyok a kimenetelt illetőleg.
❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook