Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

486. lipike
2009. jún. 8. 07:44

Sziasztok!

A hétvégén is vezettem,úgy érzem,hogy egyre jobban megy.Sajna ezen az autón már nem lesz alkalmam vezetni,mert pénteken átvehetjük a másik dudut!:)Kíváncsi vagyok azon milyen lesz vezetni,csak nagyobb autó.

485. moncsicsi83 (válaszként erre: 484. - Kishoresz)
2009. jún. 7. 20:53

Ma is gyakoroltuk. Ma 5 vagy 6 helyen fordultunk meg, vagyis néha próbálkoztam. :) De azt mondta, hogy megvannak a begyakorolt helyek, ha vizsgan arra megyünk, biztos ott fog megfordítani..

Most már ha megvan a vizsga pontos időpontja, akkor fogok menni vezetni. Előtte és minden órán vizsgaútvonal és vizsga szerint megyünk.... Már várom...

484. kishoresz (válaszként erre: 483. - Moncsicsi83)
2009. jún. 7. 20:44
Egyébként mi csak négy helyen csináltuk az egyívben kanyarodást. Szinte mind ugyanaz, és mégis másabb egy kicsit. Menni fog. :)
483. moncsicsi83 (válaszként erre: 482. - Kishoresz)
2009. jún. 7. 09:21
Itt is úgy tudom fix helyek vannak, de még egy jó párat nem próbáltunk és azokat próbálgatjuk :)
2009. jún. 6. 21:13

Sziasztok!

Ügyes vagy Moncsicsi. Itt Szhelyen megvoltak, hogy hol lehet egyívben fordulni. Soha nem kellett nekünk gondolkodni, hogy lehet fordulni. De szuper, hogy már minden megy!

Szép hétvégét mindenkinek!

481. moncsicsi83 (válaszként erre: 480. - Platty666)
2009. jún. 6. 18:54

A tükröket használni fogom amire kell, sminkelni nem sminkelek :D

Vizsga majd a 22.-ei héten lesz. Előtte lévő hétre lett volna időpont, de akkor nem tudok menni, mert szabadságon van kolléganő,így csak az utána lévő héten lesz vizsga. A pontos napot még nem tudom, majd szól az oktató....

Holnap még lesz egy dupla órám, utána vizsga előtt még felveszek párat és remélhetőleg vége... :)

480. platty666 (válaszként erre: 478. - Moncsicsi83)
2009. jún. 6. 18:33

sZÓVAL: MINDIG EGYESBE KAPCSOLJ! ez nem felhívás, hanem PARANCS! A tükröket használd (nem csak sminknél??) és legyél óvatos, ha kell, várd ki a sort a megfordulásnál!

Várjuk a beszámolót! Mikor leszel Vizsgaérett?

ÜDV: PLATTY

2009. jún. 6. 18:29

Szia, Moncsi!

NAGGGGGYON ÖRÜLÖK!

2009. jún. 6. 14:59

Sziasztok!

Megjöttem a dupla óráról! Tök szuper volt, nagyon élveztem!

Platty666 tökre mentek ma az egy ívű fordulások, kezdem felismerni a helyzeteket is. :) A tolatásnál -már amennyire tudtam értelmezni a javaslatodat (kicsit lassú felfogású vagyok) :)- próbáltam úgy csinálni ahogy mondtad és az is ment! Kösziiiiiiiiiii :)

A második órát már úgy csináltuk, mintha vizsgáznék. Az oktató azt mondta, ha ezentúli órákon ilyen teljesítményt nyújtok mint ma, akkor már meri azt mondani, hogy tényleg vizsgára értem :)

Juhúúúúú :) Tökre várom már a holnapi órát is, nagyon jó!!!!!! Kikapcsol, megnyugtat és élvezem. Már előtte sem vagyok ideges.... Sállálááááááááá, most tök happy vagyok :) Remélem most már mindig így fog menni a vezetés...

Egyébként úgy érzem, hogy ez a kis kihagyás ami most az autó szervizelés miatt volt, nekem csak jót tett... Egy kicsit leülepedtek a dolgok.

477. moncsicsi83 (válaszként erre: 476. - Platty666)
2009. jún. 6. 10:39

Köszi a tanácsokat! Ezt a tolatásos dolgot nem értem -lehet kicsit értetlen vagyok- ez hogy is van?

"Ablaktörlő motor alatt még látszik a hátsó autó szélvédőjének az alja."

Az egy ívűvel meg szerintem nem lesz gond, ott inkább az a baj, hogy a helyzetfelismerő képességem még nem megfelelő és nem mindig ismerem fel, hogy hol lehet, és hol nem :)

2009. jún. 6. 09:46

Szia, Moncsicsi!

Végre jó híreket hoztál.

A parkolásnál az én oktatóm még azt is elárulta, mit kell látnom a hátsó szélvédőben, hogy beférjek tolatásnál. (Ablaktörlő motor alatt még látszik a hátsó autó szélvédőjének az alja.) És ha úgy érzed, szállj ki tolatás közben (persza, miután behúztad a kéziféket) - ha nyugis helyen vagytok - és nézd meg az autó helyzetét, mennyire vagy a két kocsitól, ezt hogyan látod belülről. Csak így fog menni.

Az egyívű nem tudom, miért para. A fontos, hogy - akárcsak parkolásnál - mindig egyesbe kapcsolj, mert akkor tudod elég finoman irányítani a kocsit. Az oktatóm mondása: "lassan a kocsit, gyorsan a kormányt" - amikor indulsz, rögtön tekerd ki teljesen a kormányt, várd, hogyan fordul az autó, aztán korrigálj ha már befordultál. Ahogy az oktatód mondja. Fontos, hogy jó helyet válassz - ez kocsitól függ. A Yarissal három sávnyi elég volt, az Opellel teljes négy sáv szélesség kellett. Amikor ráérzel, többé nem lesz nehéz. Soooook sikert!

2009. jún. 5. 16:55
Megvolt a mai vezetés is. Nem is volt olyan rossz! A két autó közé való parkolással még bajaim vannak, de hát majd gyakoroljuk :) A hétvégén mindkét nap dupla óra és azt mondta az oktató meg fog izzasztani :) Egész végig a parkolást meg az egy ívű kanyarodást fogjuk gyakorolni (csak el ne szédüljek). Azt hiszem kénytelen leszek megtanulni :D
474. moncsicsi83 (válaszként erre: 473. - Lipike)
2009. jún. 5. 09:31
Párod aztán pörög autó terén :) Ahogy elnézem lehet 1 hét múlva már az új járgánnyal gurultok :D
473. lipike
2009. jún. 5. 07:37

Gratulálok a lányodnak szanád!

Nos a Ford Fiestából nem lesz semmi,mert bekamuztak a Fordnál,mondjuk már az elején lehetett sejteni,hogy kamu,de azért a párom meghallgatta őket.

Ma vagy jövőhéten megyünk megnézni egy Thaliát.Egész jó árban van,meg jól is néz ki.

472. platty666 (válaszként erre: 470. - Szanád)
2009. jún. 4. 21:09

Igen, Moncsicsinek igaza van. Az számít, mi van ráírva a papírra. De egy kis pihi most jól jön a nagy izgalomra, ennyit még muszáj kibírni.

Széles utat, szép időt az első igazi útjához!

471. moncsicsi83 (válaszként erre: 470. - Szanád)
2009. jún. 4. 20:44
szerintem hosszabbításnál lehet vele vezetni, de friss jogsinál még nem....
470. szanád (válaszként erre: 468. - Platty666)
2009. jún. 4. 20:30

köszi...iegn ott vizsgázott...

de majd elmegy ide hozzánk...ezért a jogsiért még fizetni kell ,... ezt nem tudtam .

azt hittem hogy csak a hosszabbításért kell fizetni ...((

miért nem szabad vele vezetni ?

amikor én hosszíbítottam a jogsit és az orvosi és aaz okmányirodai intézés között volt egy hónap....és lehetett vele vezetni....

na mondegy ha nem akkor nem...nem fog szabályt szegni...

469. moncsicsi83 (válaszként erre: 467. - Szanád)
2009. jún. 4. 20:16
Gratulálok a lányodnak! Ügyes volt! Már nem sokat kell várnia és irány a nagy világ és a vezetés... :)
468. platty666 (válaszként erre: 467. - Szanád)
2009. jún. 4. 20:05

Kedves Szanád!

Örülünk a lányod sikerének.

Nincs semmi furcsa az ügyintézésben, Budapesten a vizsgacentrumba kell bemenni a vizsgaigazolásért, ide hozzák be a vizsgabiztosok, aztán a Felügyelet még átnézi, ezért a vizsga után kb. 4-5 nap múlva adják ki. Ezzel a papírral, meg az elsősegély vizsgaigazolással kell elmenni bármelyik okmányirodába, ahol csekket kap, és a jogosítvány hatósági díjának befizetését követően elkészítik a fényképet, kiállítanak egy papírt arról, hogy folymatban van a jogsi - ezzel NEM SZABAD VEZETNI! - és szeméylesen vagy postán megkapja kb. 1 hét múlva a kis kártyácskát. Ha a Petzvál utcában vizsgázott Kreszből, akkor célszerű a Fehérvári úti okmányirodába menni, ezt éppen ezért hozták létre, itt csak jogsit és forgalmi állítanak ki. Sok sikert! Aztán kérünk beszámolót!

467. szanád
2009. jún. 4. 19:46

sziasztok

örömmel jelentem ,hogy a lányom tegnap sikeresen levizsgázott... )))

Mondtam neki hogy üdvözlöm egy szép nagy állatkertben... )))

Nekem csak az a furcsa hogy a jövő hét szerdán kell bemennie oda ahol kressz-vizsgázott, majd ott adnak valami papírt amivel meg az okmányirodába kell mennie....

Amikor én vizsgáztam akkor megvolt a vizsga és kb két héten belül küldték a jogsit..

466. moncsicsi83 (válaszként erre: 465. - C4f059c04b)
2009. jún. 4. 19:30

Pff... Én is heti 2-3-szor jártam, de nekem már tanfolyam elején meg volt az időpont...

Na mindegy. A lényeg, hogy túl legyél rajta és menjen minden! :)

465. c4f059c04b (válaszként erre: 464. - Moncsicsi83)
2009. jún. 4. 19:28
Még az is csak kb. időpont. Nem gyorsított tanfolyam. Heti 2x 2,5 óra.
464. moncsicsi83 (válaszként erre: 463. - C4f059c04b)
2009. jún. 4. 19:05

Még mindig nincs meg az időpont? Ezt nevezem! 12 és 15 közt? Az hétvége :)

Milyen suliba jársz? :)

2009. jún. 4. 18:52
Sziasztok! Szombattól már gépen is gyakorolok tesztfeladatokat. Valamikor jún. 12-15 között vizsgázok kreszből.
462. magic life (válaszként erre: 456. - Moncsicsi83)
2009. jún. 4. 18:32
Citromnál nem kéne semmit sem fizetnem, hisz olyan szerződésem van. Viszont, ha átmegyek egy másik iskolához, kéne fizetnem legalább 20 órát, ami ha csak 1500 óránként, akkor is vagy 30ezer + a vizsgadij 5 rugó. Nem igazán van rá :((
461. moncsicsi83 (válaszként erre: 460. - Platty666)
2009. jún. 4. 17:35

Menni fogok. Holnap is vezetés van, 1 óra (szóval erre a hétre már 3 biztosan). Vizsga előtti héten minden nap megyünk este 6-tól, vagyis eddig úgy néz ki. Azt beszéltük, hogy még 10 óra biztosan lesz felvéve. Én is érzem, hogy kell, meg ő is mondja.

Jövőhéten lesz még hétvége felé 2 napot bent szervízben, de amúgy szerintem menni fogok. Tök jól kipofozták a dudut :D

460. platty666 (válaszként erre: 459. - Moncsicsi83)
2009. jún. 4. 15:14

Moncsi!!! Nagyon jó, hogy végre látszik az alagút vége! Hajrá, fog ez menni! Bocs, ha kishitű voltam. De ha nem fogsz addig rendszeresen (legalább hetente kétszer) vezetni, legyen gyanús. Reméljük a legjobbakat.

Hamar itt van a 22-e, menj, ahányszor csak tudsz!

2009. jún. 4. 12:34

Végre megvolt a várva várt vezetés. 2 hét után fura volt volán mögé ülni, de jó volt. Jobban ment, mint amit vártam!

a 22.-ei héten vizsga lesz. Előtte héten is lehetett volna, de mivel melóhelyen nem tudjuk megoldani -vagyis lehet tudnánk, csak a főnök ugye..- marad a következő hét.De jó lenne már túl lenni rajta!

458. moncsicsi83 (válaszként erre: 457. - Lipike)
2009. jún. 4. 08:42
:)
457. lipike
2009. jún. 4. 07:39
Kocsiügyben vannak fejlemények.Ma mennek be a Ford-hoz,mert állítólag valami tuti jó kedvezmények vannak(na azért erre kíváncsi vagyok) és lehet,hogy egy új Ford Fiesta lesz,na de ez még változhat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook