Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

4776. mamcuka
2011. jan. 10. 17:54
Sziasztok lányok! Ma voltam megint vezetni, és nem ment jól! Még mindig nem tudom felmérni, hogy melyik sávba kell érkeznem kanyarodás után, a sávváltások is nagyon döcögősen mennek! Pedig már a kötelező órákon is túl vagyok. Jaaj, mi lesz így velem? Mikor fogom tudni már simán megoldani magamtól ezeket a dolgokat? Na meg a zökkenőmentes sebességváltást? Az örökös feszültségről már ne is beszéljek! Olyan jó nektek, akik olyan ügyesek vagytok! Lesz nekem valaha jogsim? Most nagyon el vagyok keseredve!
4775. Bunny001 (válaszként erre: 4766. - Keditke)
2011. jan. 10. 14:29

Szia,

Hát sehogy...:) Nekem úgy remegett a lábam az első 10 percben, hogy hátul a vb is érezte..de komolyan. Mondta is, kb az egész kocsi remegett, alig bírtam elindulni...egy tragédia volt. Az oktatóm is ki volt, hogy az életben nem kezdtem el így vezetni..:) De nekem jó fej volt a biztos, tudta, hogy izgulok, és valahogy éreztem hogy érzi mindjárt szívgörcsöt kapok, és kedvesebb volt velem. Aztán egész jól megnyugodtam. Egyszer volt még egy ilyen pont, mikor egyívben megfordultam, és tudtam már a felén túl vagyok, vissza kéne jutnom valahogy..na ott kész lettem megint, és annyira biztonsági vezetésre akartam menni, hogy a még szomszéd városban autózókat is megvártam volna, hogy elengedjem őket. Már a vb mondta, hogy nyugodtan induljunk, tovább stb. ne pánikoljak már. Kérdezte is utána, hogy ő nem is érti mi volt ez a pánik, nem volt olyan ijesztő..:D Csajok a lényeg ne adjátok fel. Izgulás van, lehet, csak ne rontsatok alapvető dolgokat. Stop táblánál megállni, elsőbbséget megadni. :) Gyalogost átengedni. De ezek később is nagyon fontosak, nem lehet elnézni dolgokat, életek múlnak rajta. Viszont egy normális vb nem azt fogja nézni, mennyire remeg a lábad a kuplungon, hanem hogy tényleg tudsz e közlekedni. Csak nyugi! Ja, és én előtte napokig úgy jártam haza, hogy néztem a villamosról az autósokat, és mondogattam magamban, hogy ennek is sikerült, ennek is..te jó ég még ennek is...nekem miért ne lenne meg.:)

4774. 45f2f5f4f7 (válaszként erre: 4753. - XXmary92Xx)
2011. jan. 8. 15:54
Nálunk 4 óra volt a kötelező. Ha az oktató pótórát javasol, hallgass rá,én is megbántam, hogy önfejű voltam
2011. jan. 8. 15:51
Jó szédelgős melegfront:))Eddig a jég miatt nem vezettem, most meg emiatt. Annyira mennék pedig.
4772. 9cb35398ff (válaszként erre: 4768. - Emily32)
2011. jan. 7. 18:33
melegfront van.
4771. katus3
2011. jan. 7. 17:29
Sziasztok! Ma én is elég sokat vezettem,szerintem nekem is anyáztak rendesen,de nem én voltam a hunyó.:-P Anyut vittem vásárolni, és 3-szor szólt,hogy ott forduljak le, mert ott van az üzlet,én ugye index( főúton), erre rám szól hogy mégsem ott. Index vissza,tovább,ezt eljátszottuk még egyszer, és végül a harmadik helyen fordultam be,biztos szidtak a többiek akik mögöttem jöttek, aztán hazafelé a kötelező irány balra táblánál meg akart győzni,hogy jobbra forduljak,mert arra kell,de nem hagytam magam.:-)
4770. Keditke (válaszként erre: 4768. - Emily32)
2011. jan. 7. 17:10

Ne hülyéskedj örülök ,hogy írtok !!

:D!!

Kell a + hozzászólás :)!!

4769. 9cb35398ff (válaszként erre: 4767. - Emily32)
2011. jan. 7. 15:02

egyetértek a Magne B 6-al kapcsolatban, a másikban is, én arra gondoltam most taxizok, az oktató és a vb az utas.

a vizsgán nem izgultam, előtte vezettem 1 órát és leszakadt az ég, ömlött az eső, szó szerint semmit nem láttam reggel fél 8-kor, annyira beparáztam, de végigcsináltam, hogy a vizsgára le is higgadtam.

4768. emily32
2011. jan. 7. 14:57

Amúgy bocs,hogy így belekontárkodtam a beszélgetésbe...

Más:nem tudjátok,valami front jön?Merthogy ma mindenki meg volt/van őrülve az utakon?!?

4767. emily32
2011. jan. 7. 14:56
Szerintem szedj egy kis Magne B6-ot,az egy kicsit nyugtatja az idegrendszert.Én is szedtem vizsga előtti napokban,héten.Nálam úgy volt,hogy amíg elmondtam a műszakit,kicsit lenyugodtam.Aztán miután beültem,nagy levegőket vettem és elindultam.Arra gondoltam végig,hogy sikerülnie kell(de erre nagyon erősen!)és hogy csak ketten vagyunk az oktatóval.Próbáld meg,hátha segíteni fog.Nagy kalappal!!!
4766. Keditke
2011. jan. 7. 10:24

Bunny!

A vizsgadrukot hogy tudtad leküzdeni ??????

Nekem az valahogy nem megy,hiába mondta az oktatóm hogy úgy menjek oda mint amikor megyek vezetni .

De nem megy :(!!Már most gyomoridegem van ,pedig még odébb lesz a vizsgám :(!

4765. Keditke (válaszként erre: 4764. - Bunny001)
2011. jan. 7. 10:20

Majd menni fog ám :D!!

De ha meglesz a jogsim se merek Pestre menni úgy hogy én vezessek ,tehát le a kalapal ,hogy mersz közlekedni :)!!

Nekem kezdésnek elég lesz a Letenye-Nagykanizsa szakasz kb 25 km .es körzete :D!!

Talán ha kiismerem a Puntó-mat akkor majd merek tovább is merészkedni ,addig nem :D!

4764. Bunny001 (válaszként erre: 4747. - Mamcuka)
2011. jan. 7. 09:22

Kitartást csajok mindenkinek! Menni fog, túl lesztek rajta, és csak utána jön a neheze..:) Én néha tényleg vissza sírom, amikor az oktatóm mellett vezettem a kis autót. :D Annyira élveztem a végén már a vezetést, és most azért újra nagyon nehéz, hogy tudom hogy senki nem tud belenyúlni, és 3x akkor autóval megyek. A vizsgán sajnos muszáj tökéletesen menni..:( a drukk sokat kivesz az emberből.. még így is, hogy meg van a jogsim, ma reggel behoztam a páromat dolgozni, megint át az egész városon, buda, pest, körút, váci út. És szépen ment, élveztem, aztán az utolsó 300 méteren le kellett kanyarodnom a Váciról a Dózsánál,8 millió sáv, és a kanyarodó lámpa kb 5 mp-ig zöld, ami nekem még elég kevés. :) Persze lefulladtam, dudáltak rám, tök szabálytalanul balról kikerültek, rendesen anyázhattak a kocsiban, nekem meg még jó hogy utána amúgy is le kellett parkolnom, mert tiszta béna lettem az idegtől.. Remélem ha sokat gyakorlok, azért majd tényleg elmúlik ez a szerencsétlenkedés.. ezektől függetlenül szeretek vezetni, de még ritkán élvezem úgy igazán..baromira kell figyelni egyedül..nincs senki aki belenyúljon a fékbe, aki szóljon hogy vigyázz az jobbkezes lesz, és mivel még bizonytalanul vezetek, nagyobb követési távolságot hagyok ,a pesti sietős sofőrök simán bevágnak elém ha azt látják van 2 cm szabad hely, aztán befékeznek, újra gyorsítanak..hát nehéz ráérezni a forgalom ritmusára na. De 1. perctől fogva nagyon akartam, hogy menjen, és borzasztóan erőltetem magamnak, minden lehetőséget megpróbálok kihasználni a vezetésre, és próbálok másokat nem feltartani. :) De azóta se parkoltam le sehol párhuzamosan, mindig olyan helyet keresek, ahova egy kamion is leparkol. :) Ahoz még tényleg nyuszi vagyok.

Kitartást lányok, nem olyan ördöngősség a vizsga sem, csak tényleg 110%-on kell figyelni. De utána is ám. :)

4763. Keditke (válaszként erre: 4762. - XXmary92Xx)
2011. jan. 7. 08:42

Szerintem is elég az a 2 óra ,de sok kihagyás lesz a vizsgáid között :(.Otthon tudsz gyakorolni ?

Én már alig várom hogy mehessek vezetni ,1 hónapja nem voltam már :(.Ma hívom fel az oktatómat h mikor mehetek .Viszont a vizsgától be vagyok rezelve ,főleg hogy már 1* buktam (a saját hülyeségem miatt,azóta is haragszom magamra .)Szerintem nem lesz többet olyan hogy nem használom az irányjelzőt :D!!

2011. jan. 6. 18:21

Köszi a válaszokat :) csak azért érdekelt, mert én is úgy gondoltam, hogy vagy 2 pótórát veszek, mégse 16 ezer, "csak" kb 7...hát...már mindegy, mert semmiképp sem megy most csak úgy zsebből 27 ezer...de már kicsit elegem is van az egészből...hogy idáig húzódik, sok volt a kihagyás az órák között...ahhoz képest, hogy júniusban kezdtem az egész jogsi dolgot, azt hittem, októberben már mehetek forgalmira...csak már le akarom tudni, bár valahogy most így megnyugodtam, nem tudom miért...most volt igen, az első vizsgám, szóval még annyira nem reménytelen a dolog :D az a gond, hogy ha megkérdezik tőlem elméletbe, kenem-vágom, csak vhogy az úton nem olyan...na mindegy, most koncentrálok a többi vizsgámra :)

bbarbi, nekem is így volt a pótóra dolog, kettőt rendesen írtunk be, hármat meg ugye zsebbe...(mondjuk ennek voltak anyagi okai, meg ismerős az oktató is)

4761. Keditke (válaszként erre: 4748. - XXmary92Xx)
2011. jan. 6. 18:05

Szegény annyira sajnálom,te most voltál először vizsgázni??

Nem próbálod meg előbb a következő vizsgát ,tavaszig sokat lehet felejteni :(!Tudod hogy az a hülye pénz ...,de én a helyedbe mennék minél előbb.

2011. jan. 6. 17:44
Persze legközelebb tuti szólok, csak el is felejtettem, és amikor a vb. rákérdezett, hogy vezettem-e nem akartam kínos helyzetbe hozni, bár lehet, hogy azt kellett volna, mert így meg én magyarázkodhattam..
4759. mamcuka (válaszként erre: 4757. - 9e7a1f4983)
2011. jan. 6. 17:42
Egyébként meg miért nem szóltál neki, hogy írja be!? Legközelebb, már az elején szólj!
4758. mamcuka (válaszként erre: 4757. - 9e7a1f4983)
2011. jan. 6. 17:40
Bizony bizony, nekem is rengeteg volt az egy hónap kihagyás, nem is tudta megcsinálni szinte semmit jól.
4757. 9e7a1f4983 (válaszként erre: 4756. - Mamcuka)
2011. jan. 6. 17:01

Na erről is tudnék mesélni, mivel az én Oktatóm nem írta bele a kartonomba, vagyis az a 2 óra alapból zsebbe ment. Sajnos nagy bajok vannak az egész rendszerben..

De mindentől függetlenül, 1-2 óra csak előny lehet, nekem is nagy volt a szám, hogy 3. vizsga előtt biztos, hogy nem veszek, de sajnos muszáj, mert egy hónap alatt rengetegek lehet felejteni..

4756. mamcuka (válaszként erre: 4753. - XXmary92Xx)
2011. jan. 6. 16:19
Egyébként szerintem ha veszel 1-2 pót órát még a következő vizsga előtt, az csak az előnyödre válik, mert a vb. mikor megnézi a lapodat, azt látja , hogy még tettél azért, hogy legközelebb már sikerüljön. Bár lehet hogy ez a hozzáállás is vb.-től függ, hogy hogy gondolkodik!
4755. 9e7a1f4983 (válaszként erre: 4753. - XXmary92Xx)
2011. jan. 6. 16:18
Nem kötelező a plusz óra, én az első bukás után és most is 2 plusz órát veszek, azt is csak azért, mert több mint 1 hónapja nem vezettem. Szerintem ezen már nem múlik annyira, számomra is inkább megnyugvás, hogy azért mégis vezetek vizsga előtt..
4754. mamcuka (válaszként erre: 4753. - XXmary92Xx)
2011. jan. 6. 16:13
nem kötelező sehol sem, legalábbis én így tudom. Ha Te úgy érzed veszel, ha nem, nem! Az én egyik ismerősöm is 2x bukott,az első után vett 1-2 pót órát, de a második után már nem, mert nem a nemtudás miatt bukott, hanem tényleg csak egy apró figyelmetlensége miatt. Ezért rögtön a sikertelen vizsga után már be is íratta magát újabb vizsgára!
4753. xXmary92Xx (válaszként erre: 4751. - Mamcuka)
2011. jan. 6. 15:53
köszi :) hát igen...mikor mondtam apunak, kicsit mérges is volt (mm nem rám)...meg egyébként ti mit tudtok arról, hogy kötelező-e pótórát venni? mert nekem azt mondta az oktatóm, hogy 5 plusz óra kötelező vizsga előtt, osztálytársam oktatója pedig azt hogy nem kötelező...ez most hogy van akkor? minden suli magának dönti el vagy hogy?
4752. katus3 (válaszként erre: 4750. - 9cb35398ff)
2011. jan. 6. 14:42

Sziasztok lányok! Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok! Fel a fejjel,nem szabad elkeseredni! Éva,emlékszem én is az első utamra,alig bírtam a kormányt fogni,úgy remegtem,pedig csak anyuékhoz mentem.:-) Én is vezetek,nem szeretem ezt az időt,de megy a dolog.:-) Sosem gondoltam,hogy eljutok idáig,de sikerült! :-) A bicajozás nekem sem az erősségem.:-)

Lányok,nektek sem szabad feladni,mindig azt mondom,ha én meg tudtam csinálni,akkor Ti is! Tőlem bénábbak nem lehettek! :-)

Egyébként ez nekem is érdekes,hogy az oktató felhívja a figyelmet a hibára. Ha a vb azt mondja indexelj,miért kell szólni hogy nem szükséges? Itt szerintem az oktató buktatott!

4751. mamcuka (válaszként erre: 4748. - XXmary92Xx)
2011. jan. 6. 14:28
Azért az elég gáz, hogy az oktatód ,,buktatott meg", miért szólt ő előbb, mielőtt még a vb. Az oktatód akkor rendesen felhívta a vb. figyelmét a hibára. S ki tudja, lehet hogy a vb. pont elbambult és észre sem vette volna! Bár ezt kétlem, de ki tudja! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült!!! majd legközelebb!!!
2011. jan. 6. 13:38

Kitartás Lányok!

fel a fejjel, higgyétek el menni fog.

én annyit bénáztam, már azon gondolkodtam ennyire hülye lennék???

gyakorlás és türelem:)

annyit paráztam, jogsi után két hónapig nem mertem még egyedül vezetni, az első utam alig volt 6-700 m kocsival, de végig remegett a lábam mint a kocsonya.

télen is vezetek, most is, a parkolás még mumus, de igyekszem, és nagyon szeretek vezetni, én aki még egy biciklivel is el tud esni, megtanultam!

eleinte még a jobb-és bal oldalt is kevertem:(

Aug-ban vizsgáztam, november óta vezetek egyedül.

4749. xXmary92Xx (válaszként erre: 4748. - XXmary92Xx)
2011. jan. 6. 13:36
ja bocsi az lemaradt, hogy nem soroltam vissza a jobb oldali sávba, mert végig kocsik parkoltak, és csak egy rövid útszakasz volt üres, és akkor már azt néztem, hogy lehet balra kanyarodni :( tudom, hülye voltam, de hát így alakult
2011. jan. 6. 13:30

sziasztok!

köszi a biztatást :) végül is meghúztak :(...nem is az idegesít, csak az, hogy öt perc lett volna még a vizsgából...az is parkolás...a lényeg: be kellett kanyarodnom egy szinte láthatatlan kis utcába, nem is emlékszem, hogy voltunk ott egyáltalán...a vizsgabiztos szólt, hogy ott kéne...na, mindegy, kétsávos út, oda egy vissza egy, a jobboldali sávban kocsik parkoltak, index balra, bementem a szembemenő sávba, hogy kikerüljem a hosszú kocsisort...aztán mondta az oktatóm, hogy majd az utca végén balra kanyarodjak...közbe, mikor már majdnem ott voltam, mondta a vizsgabiztos hogy majd csináljuk a parkolást...ki volt rakva az index balra, de már mondta az oktatóm, hogy úgy látja, nem lesz rá szükség...mármint a parkolásra...és akkor mondta a vb hogy hát igen...pedig ha bekanyarodtam volna már csak parkolnom kellett volna, ami meg azért megy, és meg lett volna a jogsim :( ráadásul felemelték az óradíjat, februárba megyek nyelvvizsgázni, meg be kell adni a sulikba a jelentkezést, az plusz 11 ezer...apám egyedül nevel, nem tudom, mikor lesz újra lehetőségem...

Keditke, igen, vettem öt pótórát, de hát...na mindegy, majd sztem valamikor tavasszal :) a többieknek pedig kitartást és sikeres vizsgákat!

4747. mamcuka (válaszként erre: 4745. - 9e7a1f4983)
2011. jan. 6. 12:29
Köszi a biztatást, nagyon rám fér!-és nagyon jól is esik! Ma voltam megint, újra az indulás előtti gyomorideg, remegés, hasm...és! Aztán lassan, de csak nagyon nagyon lassan kicsi oldódás, és ma végre nem követtem el olyan nagy hibákat mint tegnapelőtt!!!! Az oktatóm gyakran meg is dicsért, hogy na, így kell ezt csinálni! Nagyon jó érzés volt! Csak az a baj, hogy ettől még nem biztos , hogy a következőnél is jól fog menni! De majd igyekszem! Olyan jó lenne már túl lenni ezen a tanulósdin, és végre leereszteni, megnyugodni! Ha egyszer sikeresen lefogok tudni vizsgázni, esküszöm soha többet nem fogok bele semmiféle tanulásba! Ezek a dolgok már nem nekem valók azt hiszem! Csak már tartanák ott! De majd e4gyszer remélem az is eljön!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook