Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

7596. HugoBoss
2013. jan. 17. 08:12
Amikor a tanpályán voltunk akkor ott volt még 1 tanuló női oktatóval sokkal jobban eltudtam volna azzal képzelni a vezetést bár az másik autós iskolához tartozott a nő. Ez a jelenlegi oktató meg full flegma bármiről van szó már idegbeteg lesz először elhord mindennek aztán azt mondja h jó lesz menni fog időbe telik már jobb mint multkor..ebben az iskolában mindegyik ilyen hiába váltanék a többi még rosszabb.. és akkor még ő mondta h kérdezzen a tanuló ha nem tud valamit azért van az oktató. Az a baj ha már felidegesít akkor még képes vagyok az alapdolgokat is elfelejteni mert annyira meg akarom csinálni és nem jó. remélem idővel jobb lesz ma délután is megyek. Amennyire szerettem az elméletit annyira utálom a vezetést de meg akarom csinálni nem fogok elmenekülni.Próbáltam énis h gyakorlok a saját autónkon de az kegyetlen volt már a kormány fogás hát nagyon messze nem jutottunk a tanulóauatóval ellentétben.. Illetve a másik,miért kell a körforgalom szélén menni ? Mondhatni a patkán megyünk már ez 1 sávos körforgalom. A cipőröl nekünk is beszélt mindig lapos sportcipőben vezetek. Meg még az h ugye a pedálokat lábuj hegyen kell nyomni de ha beállitom magamnak kényelnesen az ülést akkor lábujal nem tudom benyomni teljesen a kuplungot vagy akkor talalpaljam meg és ahogy engedem fel közbe csúsztassam le a lábam a pedálról lábújjhegyre?este majd mesélek h mi volt délután.
7595. Keva79 (válaszként erre: 728. - HugoBoss)
2013. jan. 16. 21:42

Hát igen nehéz dolog ez az oktató "kérdés".Alapjában véve én bírtam az oktatómat, ő is egy fitala srác volt. Jó fej, meg normális, de néha ő is úgy rám tudott szólni, hogy azért nem esett túl jól. De szerencsére ritka volt az ilyen eset, és javarészt olyankor igaza is volt (vmit nem jól csináltam).

Nekem 50 óra vezetés és egy bukás után lett meg a jogsim. De nekem kellett ennyi. Én még utasként is csak nagyon ritkán vettem részt a forgalomba, teljesen rutintalan voltam. Amúgy kb. a 15. óra után kezdtem "élvezni" a vezetést, amikor már nem görcsöltem mindenre annyira rá.

7594. kilteh (válaszként erre: 728. - HugoBoss)
2013. jan. 16. 20:03

Nekem egy nő(!) volt az oktatóm és félelmetesen jól vezetett.. Átkérheted magad máshoz, ha ekkora paraszt, lehet az lenne a legjobb...

Nekem nagy szerencsém volt, mindenből elsőre átmentem, össz-vissz 5 plusz vezetés órát vettem, mert még bizonytalan voltam.

Nekem azt mondta anno az oktatóm, hogy semmiképp ne gyakoroljak más autón, mert összezavar, sőt nekünk még azt is javasolta, hogy vezetés órára és vizsgára ugyanabban a cipőben menjünk mindig.

Jó persze, ez később már lényegtelen, én elvezetek már magassarkúban, acélbetétes bakancsban, vagy lábujjas papucsban is, de akkor tényleg érezhető volt a különbség.

Szerintem válts oktatót, mert az, hogy gyomorgörccsel mész minden órára nagyon nem jó..

7593. HugoBoss
2013. jan. 16. 13:16

Sziasztok!

Az elején kezdeném..November vége felé beiratkoztam a kreszre December 19-én volt a Kresz vizsga az sikerült elsőre át mentem. Elsősegély 12-én vfolt szintén sikerült.Szerettem az elméleti órákat azok nagyon jók voltak.Aztán 19-én volt az első vezetésem :/. 3 okató volt aki tanított minket két idősebb és egy fiatalabb 5 oktató közül lehetett választani akikkel majd lehet vezetni hát ebből 2-t ugye nem ismertem mert azok nem tanítottak meg semmi ilyesmi..hát az egyik öreget azért nem ajánlották,mert,hogy az arra játszik,hogy minnél több pénzt csaljon ki a másik öreg az mondhatni 99%-ban nyugodt fajta volt mintha aludt volna :D hát állítólag az elég van meg kiabálós fajta bár én ahogy láttam ahogy a tanulójával ment hát az öreg oktató a fejét támasztotta az ablakban és úgy mentek a másik aki a pénzt játszotta ki az meg szintén támasztotta a fejét és kifelé bámult szóval nem az utat figyelte meg a tanuló cselekvéseit úgyhogy mondhatni "nem is foglakozott a tanulóval az meg csak úgy mehetett kedvére" én a fiatalabbhoz jelentkeztem ő tartotta a legtöbb órát egész jó fej volt vicces meg minden.Azt mondták a fiatalhoz érdemes jelentkezni meg minden,mert ő normális..hát nem éppen akkora bunkó kretén idióta már az első órán tiszta ideg bajos volt.Azt várja el a kezdő tanulótól aki előtte még sosem vezetett,hogy legalább úgy vezessen ahogy ő. Egyszerűen gyomorgörcsöt kapok tőle pofázik össze vissza megállás nélkül kérdezni úgymond nem lehet,mert egyből agresszív lesz.Annyira utálom vele a vezetést gyakorolni az az 1 óra felér nekem 1 évvel. Nem tudom már pontosan ,hogy mondta de multkor valami olyasmire lyukadtunk ki legalábbis én igy értelmeztem,hogy én akarok okoskodni meg,hogy megmondani,hogy mi a jó :O mikor csak a véleményemet mondtam el ..azt mondja,hogy az érzéseimet elmondhatom..gondolom a véleményre gondolt nem tudom én ezt elmondtam neki..csak én azt nem értem,hogy ilyen ember,hogy lehet oktató?!

Tegnap volt meg az 5. vezetési órám hát még sok van hátra igazából hol jobban megy hol nehezebben ez az egész. Nektek mennyi idő alatt sikerül úgy elsajátítani a vezetést,hogy ha nem is profin de azért megfelelően mentetek?Szeretném ha minél hamarabb meglenne a jogosítvány és elfelejteni ezt az idiótát és önállóan vagy egy nyugodt ember mellett gyakorolni még a vezetést aki eltud látni 1-2 jó tanáccsal.

7592. Keva79 (válaszként erre: 720. - Vaesz)
2013. jan. 11. 12:03

Sajnálom :-(

Végül is miért buktál meg? Ilyenkor most mi van/lesz, kezdheted előről az egészet, a kresztől.

Én is kétszer futottam neki a jogsinak, igaz én 7 év kihagyással.

7591. vaesz (válaszként erre: 722. - Regin_a)
2013. jan. 11. 10:26
Hidd el, ha megtehetem, már az első óra után váltok. De mivel a suliban ő intézte a vizsgaidőpontokat, ezért hozzá mehettem csak, mert a többiek nem tudták elintézni, hogy 9-én vizsgázzak (az oktató van jóban az nhk vezetőjével). És azért kellett akkor vizsgáznom, mert 11-én lejárt a kreszből a 2 évem, tehát ilyen kényszerhelyzet volt.
2013. jan. 10. 09:23
Heny777, akkor végülis sikerül kilépned a tanfolyamból ráfizetés nélkül?
7589. zimukikati (válaszként erre: 722. - Regin_a)
2013. jan. 9. 18:52

Igen,én írtam,hogy az első oktatóm bunkó volt.

Meg is mondtam neki pár óra után,hogy le lehet adni a kartonomat az iskolában,mert más oktatót fogok kérni.Én is így gondolom....felnőtt emberek vagyunk,nem gyerekek(bár manapság a gyerekeknek több joga van az iskolában,mint a tanároknak!),én vagyok az ügyfél,én fizetek,én veszem igénybe az ő szolgáltatását,ő(k) belőlünk élnek,nem is értem,hogy engedhetik meg magunknak,hogy bunkó oktatókat tartsanak?

A vezetővel beszéltem,a szerződésbontást is meglebegtettem neki,meg az "Autósiskolák Országos Etikai Szövetségét" is,úgyhogy pedálozott,hogy maradjak,ő megszerzi nekem a legjobb oktatót.Hát,így is lett.

Az oktatóm nagyon jófej,intelligens,jól tanít,türelmes...pótórákat nekem is vennem "kell",én magam is így érzem.

Bár sokszor elnézem,hogy hogyan vezetnek emberek.....:(

A vizsgától nagyon parázok...és még a parkolásokat is sokat kell gyakorolnom,de remélem,egyszer nekem is meglesz a jogsim!

7588. kilteh (válaszként erre: 716. - Keva79)
2013. jan. 9. 15:20

Nem, de hamar beletanultam, akkoriban sokat vezethettem a régi tragacsunkon a környéken és azokkal elég nehéz bánni (szervó? azmi?:-D)

Szóval hamar belerázódtam, mostmegmár nagyon jól megy.

7587. Regin_a (válaszként erre: 720. - Vaesz)
2013. jan. 9. 10:43

jó ha 15 órát vezettem, persze papíron meg volt a 30 óra."

Boltban is kiegyezel ha egy kiló helyett felet adnak?

Nehogy ne szóltam volna! A te pénzed és időd, neked üt vissza ha csal az oktató/mint látható/

Olvasok itt olyanokat hogy bunkó az oktató

Felnőtt emberrel, még ha tanuló is most, hogy lehet bunkó?

Az első mondat után helyretenném, vagy váltanék

7586. Regin_a (válaszként erre: 711. - Kilteh)
2013. jan. 9. 10:38

Vidéken teljesen más,"

Micsoda unalom lehet ott!

:)

A vizsgabiztosnak pénzt? Max. az oktatónak ha jól oktatott, az bizonyára tovább osztja

Azért hogy átmenjek a vizsgán eszembe sem jutott.

Potenciális veszélyforrás, aki igy akar jogsit szerezni

7585. vaesz (válaszként erre: 718. - Heny777)
2013. jan. 9. 10:29

Heny! Én összesen jó ha 15 órát vezettem, persze papíron meg volt a 30 óra...Én rutin pályán nem is voltam, rögtön második alkalommal kivitt a reggeli csúcsforgalomba, és már 4-esbe fel kellett váltanom, holott még azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány.

Amúgy ma meghúztak, sajna nem sikerült, de várható volt, hogy ez lesz, és ez nagyrészt az oktatónak köszönhető. (nem adtam pénzt a vizsgabiztosnak, de amúgy rendes volt, és ha teheti pénz nélkül is átengedett volna, tehát nem azon múlt, hogy adok-e vagy sem)

7584. Heny777 (válaszként erre: 717. - Vaesz)
2013. jan. 8. 21:55
szerintem egy 20ast rakj el. Drukkolok hogy meglegyen! :)
7583. Heny777
2013. jan. 8. 21:54

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha jól tudom a 30óra a kötelező amit le kell vezetnem, de ma mondta az oktatóm(akit le akarok váltani) hogy a 30órán belül 21órának forgalomba kell lennie, különben nem mehetek vizsgázni..de én eddig 20órát rutinpályán voltam, tehát +11órát kötelező ezek szerint pluszba vennem majd? bár ő egyáltalán nem akar vizsgázni vinni még, ma is a hóban vezettem és nem engedte hogy 2esnél fentebb váltsak és 20al döcögtünk..de ezt a 4alkalmat még kibírom nála

7582. vaesz
2013. jan. 8. 11:14

Sziasztok! Most egy pofátlan kérdésem lesz, de tudja valaki, hogy mostanában mennyit szoktak adni a vizsgabiztosnak? :) (tudom, tudom, ilyen nincs is...)

Holnap reggel fogok vizsgázni, és hát elég nagy a para, mert még a kötelező 30 órát sem vezettem le, csak vagy 15-öt,úgy hogy nulla vezetési gyakorlattal ültem volán mögé...Nem nagy a siker valószínűsége, de azért reménykedem. Sajna, ha nem sikerül, akkor kezdhetek mindent elölről, mert letelik a kreszből a 2 évem...

7581. Keva79 (válaszként erre: 713. - Kilteh)
2013. jan. 7. 16:15
Nekem - nagyon úgy néz ki -, hogy elsőre is teljesen egyedül kell kimennem. Hát nem tudom...azért van para! De az a 2x20 perc sem olyan sok, nem?!
2013. jan. 7. 15:13

Szép napot mindenkinek!

Én is tanuló vezető vagyok,lassan felveszem a 29 órát,ami kötelező.Már régóta vagyok a forgalmin(október vége),de nagyon ritkán tudjuk az időpontokat egyeztetni az oktatóval.Van,hogy 2-3 hétig sem vezetek(most éppen 4 hétig),ez bizony elég rossz,de ez van.

Egyszer majdcsak vége lesz!

51 éves vagyok.

Én egy percet sem voltam rutinpályán.

Elhagyatott utakon voltunk az első pár órán,de azért némi forgalom volt rajta.

Az első oktatómat lecseréltem,mert bunkó volt.Felhívtam az iskolavezetőt és kértem másik oktatót.

Már vezettem autópályán,sötétben több órát,esőben és hát a parkolásokkal is foglalkoztunk némileg,mindjárt két autó közé beállni élesben.

Úgy gondolom 8-10 órát veszek pluszban és,hogy ha az oktatóm is jónak látja,utána megpróbálnék egy vizsgát.

Az elején rettenetes volt....mint akit akasztani visznek....aztán ez csillapodott és ma már "csak" izgulok kissé.

Szeretek itt olvasgatni,látni,hogy ki,hogyan gondolkodik....,kinek,hogyan megy ez a kihívás.

További szép napot nektek!

2013. jan. 6. 20:23

Sziasztok!

Sikerült újra visszatalálnom!Később írok.

7578. kilteh (válaszként erre: 712. - Keva79)
2013. jan. 6. 18:49
igen, az első 2 alkalommal Édesapám(20 perces vezetéaek), azután már ment egyedül is.
7577. Keva79 (válaszként erre: 711. - Kilteh)
2013. jan. 6. 17:25
És hogy kezdted? Mármint ült melletted valaki, ha igen meddig?
7576. kilteh
2013. jan. 5. 11:31

Én is idepofátlankodom.. 2 éve van jogsim, szőke nőként(!) mindenből elsőre átmentem. :-D

120-ból meglett a jogosítványom, cakumpakk eü-vel mindennel együtt.

Eleinte elég bizonytalan voltam, féltem minden új helyzettől, de szerencsére elég sokat vezettem, mostmár elég rutinosnak érzem magam, sokat vezettem vidékre is, autópályán, amitől sokan félnek, pedig rettentő unalmas.

Soha nem értettem, hogy tud valaki elaludni az autópályán vezetés közben. Hát mostmár megértem, hisz semmi mást nem csinálsz ott, csak fogod a kormányt, bambulsz előre.

Nagyon szeretek vezetni, mondjuk nem Pesten..

Vidéken teljesen más, kiengednek ha valóban elsőbbséged van, nem anyáznak, dudálnak mindenért stbstb..

7575. Heny777 (válaszként erre: 709. - Szilvee1981)
2013. jan. 2. 19:22
Köszi, előkeresem akkor a szerződést
7574. szilvee1981 (válaszként erre: 707. - Heny777)
2013. jan. 1. 14:41
Szia Heny777! Tényleg nagyon lassan haladsz a leírtak szerint, és ilyenkor jogod van kilépni a tanfolyamról elégedetlenségre hivatkozva. Egy jó tanács: Elvileg amikor beiratkoztál a suliba, kapnod kellett egy szerződést. Abban a szerződésben benne van-e szó szerint, hogy "xy kedvezmény levonásával a tanfolyam brutto díja: xy Ft, azaz .... forint". Mert ha nincs, akkor az az ún. akció nem akció, csak maguknál akarnak tartani, ezért mondták. Ha a szerződés nem tartalmazza, hogy kedvezményes tanfolyamdíjat kaptál és a kedvezmény feltételeit sem tartalmazza (akkor ha mindet náluk tanulod le), akkor nem hogy nem kell kifizened az akción felüli részt, de követelheted vissza a le nem tanult órák díját. Ha nincs benne a kedvezmény mértéke és feltételei, azt is meg kell nézned a szerződésben, hogy nincs-e benne, hogy kilépni a képzésből csak alanyi kártérítés esetén lehet, mert akkor nem jár vissza a pénzed, de akción felüli összeget akkor sem követelhetnek rajtad. Beszélj az iskola vezetőjével, mondd el neki mi a gond, de előtte nézd át jól azt a szerződést. Ha nincsenek benne a fent leírt adatok, akkor semmiféle akciós humbugot ne fogadj el, és közöld vele, hogy a legközelebbi megkeresésed ügyvéden keresztül fog történni. Próbáld meg.
7573. angeldays (válaszként erre: 706. - Kristo_f)
2012. dec. 31. 11:39
na azért én sem úgy értettem hogy egyszerre, hanem váltjuk egymást párommal olyan 2-3 óránként vagy hamarabb...így ő is tud pihenni és én is....szóval így értettem, bocs ha nem voltam egyértelmű....
7572. Heny777 (válaszként erre: 704. - Keva79)
2012. dec. 30. 18:18
Az a baj hogy nem tudok sulin belül se váltani, mert ezt már kifizettem az oktatómnak, de ha közbe váltottam volna sulit,akkor meg csomót vissza kellett volna fizetnem a sulinak, mert úgy akciós minden ha végig csinálom náluk..jól kitalálták..mostmár mindegy
7571. kristo_f (válaszként erre: 699. - Angeldays)
2012. dec. 30. 18:14

Fogalmad sincs mennyi a 750km vezetésben

Sok év vezetéssel jöttem Kölnböl és zúgott a fejem és szédültem amikor kiszálltam itthon az autóbol

7570. 96a3b37db6 (válaszként erre: 703. - Heny777)
2012. dec. 30. 18:07
szia, biztos vagy benne hogy friss jogsival kevés rutinnal neked kellene vezetni külföldre? esetleg ugy hogy felváltva egy rutinosabb utassal, megértem a lelkesedésed, én is levizsgáztam, már 97 ben, és nagyon örültem a jogsinak, de gondolkozz higgadtan, ne csapj bele a lecsóba, csak óvatosan,,,,
7569. Keva79 (válaszként erre: 702. - Heny777)
2012. dec. 30. 17:59

Lehetsz is sajnos :-(

Sok az a 18 óra rutinpályán, főleg úgy, hogy elviekben 30 óra után már lehetne vizsgázni.

Én kb. 6 órát voltam rutinpályán, aztán irány a forgalom. Kérdeztem az oktatóm, hogy mi van, ha nagyon béna vagyok kint forgalomba, nem fél kivinni? Mondta, hogy azt úgy is hamar észreveszi, és akkor vissza a pályára.

Ez így nagyon gáz, hogy 18 óra bent a rutinon, ott szinte semmit nem lehet tanulni…már bocsi, nem akarlak jobban elkeseríteni…

Amúgy, azt még megkérdezheted, hogy oktatót sulin belül tudsz e cserélni? 12 óra sem kevés pénz, és az alatt is sokat lehet tanulni, már mint ha jó az oktató.

7568. Heny777 (válaszként erre: 699. - Angeldays)
2012. dec. 30. 12:48
Az idő alatt biztos megtanulsz jól vezetni :) Én is külföldi nyaralást tervezek autóval a nyáron, jó lenne ha végre meglenne már a jogsi és tudnék gyakorolni addig sokat :)
7567. Heny777
2012. dec. 30. 12:46

Sziasztok!

Már rég nem írtam, 18.óránál tartok és még mindig tesztpálya..elvileg legközelebb már kivisz.Sose váltottam még 2esbe...dec.14 és jan. 4 között nem is tudott időpontot adni,mert elvileg nem dolgozik. Így elmentem máshova ünnepek alatt hogy ne felejtsek, kint vezettem végre 4esig váltottam, és rájöttem hogy 0amit tanított a pasi..mert ez a pár óra máshol sokkal hasznosabb volt.Sajnos kifizettem előre a 30.óráig mindent. de ahogy végzem az órákkal váltok sulit. Csalódott vagyok most

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook