Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
hát az jó alap lesz, az biztos :-)
jah és a visszaút felét én fogom levezetni...ami kb 750 km :D:D
hát én legelsőnek hugommal mentem aki szintén friss jogsis :D:D...pont azutáni nap, mikor leesett a hó, arra meg az ónos eső..de szerencsére nem volt gond...aztán szombaton jön párom haza hollandból és akkor ő fog mellettem lenni meg előtte majd apuval egy délelőtti kör....igazából mennék egyedül is csak most nincs rá lehetőségem...majd akkor lesz ha visszaköltöztünk hollandba...ami január 2.ától lesz....:D:D
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ki mint, hogy kezdett el vezetni? Ti el mernétek indulni egyedül; a férjemnek nincs jogsija és nincs nagyon senki akit meg tudnék kérni arra, hogy gyakorolgasson velem!
Gratula a friss jogsikhoz! :)))
Én Junius elején kezdtem,és Szeptember végén vizsgáztam le.Másodikra sikerült a forgalmim :)
Augusztus végén kezdtem a tanfolyamot, októberben levizsgáztam.
Na, ma sikeresen megérkezett a jogsim, pedig múlt hét szerdán igényeltem:D:D:D
06.19-én kezdtem a tanfolyamot, 07.04. vizsga, 07.05-én elkezdtem a vezetést. 11.27-én sikeres forgalmi vizsga, ami másodjára sikerült.
Én augusztus elején kezdtem és most decemberben végeztem...iaz 2x buktam forgalmi vizsgán....
Bocsi, hogy ide pofátlankodom, én már nem vagyok friss jogsis, de érdekelne, hogy kinek mennyi időbe tellett letenni a kresztől a forgalmi vizsgáig a jogsit? Az is számít, ha pl 1 évet kihagytál a kresz és a rutin között :)
Sziasztok.Hát el jött az én vizsga napom is holnap 10-kor.Szurkoljatok.Nagyon izgulok.
gratulálok :) végre kezdek ráérezni az elindulásra, és a hátra sarok tolatás is jól megy, a következő órán már megyünk forgalomba 15.órám lesz.
Köszi. Igazából én is lefulladtam vagy 5x, volt hogy bátrabban kimentem a másik kocsi elé, de a végén mégis megdícsért....mondjuk beírta hibának h nem rendszeresen ellenőrzöm a mögöttes forgalmat, pedig mikor néztem a belső tükörbe akkor folyton kifelé bambult..:D:D
Jajj de jó örülök neki,épp a boltban voltam mikor ránéztem a toronyórára,és rád gondoltam hogy na nyomás sikerüljön!!Ügyes vagy gartulálok!!És ki a fenét érdekli az a 4 hibavonal,nekem sorozatos lefulladásnál kaptam 2,uh asszem 8 volt...és mégis vezetek.
Néha olyonokon lepődök meg akik régóta vezetnek.PL:Az utcasaroktol lakunk 4 házzal,pont az utcasarkon lakik egyik ismerős,jön anyukájához beáll a kapubejáróba.Megy el szerintetek hol fordul meg?Kiáll eljön elénk ,a szemben lévő utcába,beáll kitolat és gó vissza.Na erre varjatok gombot.A kapubejáróbol is ki lehet állni,egyből alá szedni.Szóval én saját magamon csodálkozok sokszor,hogy milyen"ügyes" vagyok.:)))
sikerült!!!:D:D pedig nagyon rossznak éreztem, és kaptam 4 hibavonalat, de sikerült!!!:D:D:D
nah...holnap 9:30tól újabb forgalmi vizsga...brrrrr....:S:S ti hogy álltok többiek?
Pont úgy tanultam az elindulást én is mint Mazsinka :) ehhez nem is tudok többet tenni :)
Kanyarodásnál nálunk is harapnak a kinyomott/teljesen benyomott kuplungra.Azt mondta az oktatóm,kanyar elött lelassít és vissza 2-esbe,aztán ha kiértem fel 3. :) Ő is 20 éve oktat már,szóval nem tudom hol az igazság ebben.
Én meg "pofoztam" a kuplungot :D Nah? :D
És így a 90 óra után vizsgaidőpontom is van :)
Szia.Ugy volt türelmem hozzá,hogy beteg az anyukám és nagyon kellene a jogsi.És én azt gondoltam én vagyok a hülye.
Köszönöm a Bíztatást most nagyon jól megy minden tényleg oktató gond volt.
Benyomod a kuplungot, és közben adsz gázt-nem tudom mennyi fordulatszámig fel kell nyomnod a gázt. Lassan engeded ki a kuplungot, a gázon folyamatosan tartod a lábad, amikor fogja, akkor már nem kell idegeskedni, hogy lefullad. Hallani lehet a hangján, hogy mikor jó. De a gázt nemcsak akkor kell adni, amikor hörög, hanem alapból rögtön. Én így tanultam. Persze ez nem azt jelenti, hogy így is csináltam mindig. :P
Nekünk dízel kocsink van, és ha nem adok gázt neki, akkor is elmegy gond nélkül. Ez a szerencsém. Nos, én nem is szoktam adni neki induláskor, csak ha épp eszembe jut. :)
köszi, akkor legalább elméletbe jól tudom:)
Igen biztos te is ugy vagy mint én voltam az elején"eldobtam a kuplungot",Rá fog érzeni mikor van a holdpont,és elindulsz.Hidd el ha nem nyomod a gázt is el tudsz menni 1-be.Hú én vizsga közb emennyit lefulladtam,talán 4x is,és szolt a vb,hogy most már mérges lesz.:):P
én úgy csinálom, hogy engedem fel a kuplungot fogáspontig (amíg érzem h már menne az autó), és közben gázt adok mellé, aztán mikor már megmozdult az autó utána picit több gáz és felengedheted a kuplungot teljesen..nah valahogy így csinálom...:) elmagyarázni nehezebb mint csinálni, közben rájöttem ám :):)
na én is vagyok közben ám :):)szóval, nekem úgy tanította az oktató, hogy kanyar elött fék és visszaváltok kettesbe, és kanyar közben nem nyomom a kuplungot. miután majdnem vége a kanyarnak, utána mehet a gáz. remélem érthetö :)
amúgy köszi a bíztatásokat, jólesik ám :) közben hívott az oktató is tegnap h 5.én újra vizsga, és 3.án még a kötelezö 2 pótóra...hát mit ne mondjak újabb 20ezer ft majdnem....nem örülök, de mostmár muszáj sikerülnie:) úgyis 3 a magyar igazság...jah, amúgy 2. vizsgám elött meg mondta h igazából nekem már nem kellenének a pótórák, mivel már nem tud jobban megtanítani..szóval kezdö létemre már jól vezetek :)
az újaknak pedig kitartást!!!! mindenkinek meg lesz a jogsi :)
szerintem az a gond túl hamar leveszem a lábam a kuplungról, bár elméletbe se teljesen értem. Jól tudom hogy ugy kellene hogy engedem fel a kuplungot és ha érzem hogy picit beindul az autó akkor pici gáz, ott picit megtartom a kuplunkot és lassan elengedem? vagy a gázt fokozatosan adjak többet miközben elengedem a kuplunkot?
További ajánlott fórumok: