Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Ja értem.Én nem szerettem kihagyni mert éreztem az apár nap is sokat jelent úgy kitdtam esni a ritmusból.
Te hol tartasz?Már csak forgalmi vizsga és kész?
lassabban megy a rossz idő miatt az biztos. Van,hogy heti 4szer és akár hétvégén is volt,hogy 1 vagy 2 szer kellett csak a héten már 2 alkalom lelett mondva az idő miatt. Mindig változó mikor hogy ér rá az oktató
Én szerencsére nyáron vezettem télen nem jó.:((
És ti hogy vezetek heti hányszor?
Én heti 2-3 szor 2 órát vezettem de volt,hogy heti 4 szer
Biztos,hogy nem fogom túl szabályoskodni,mert felesleges,senki nem tartja be teljesen a szabályokat. Ma is kéne mennem,hát nem tudom mi lesz még,éjjel havazott aztán kb hajnal óta eső esik szél van de a hó még megvan.. Nem tudom mi lesz még előbb kimentem esernyővel semmit nem ért az és mire a buszmegállóig elmegyek még vizesebb leszek. Meg is vagyok fázva.
Ez így van.És ha már nem ül meletted senki élni is fogsz a lehetőséggel:)
Majd jókat mosolygsz magadban,hogy jeszsus régen ezeket nem így tanították ,nem így csináltam:)
De abba mi a veszélyes? Az nem veszélyes ha 4esben gurulok a piros lámpához? Nem 120al érkezik az ember a lámpához ha mondjuk már piros. Biztos,hogy sok minden fog változni pl a körforgalom szélén menni.. Más meg egyenesen átmegy. Minek csinálna az ember magának akadályokat nyilván a legegyszerűbb megoldást választja majd.
Ja igen veszélyes de miért ott a féken a lábam mindig.
Na ennyit az oktatókról:)Ki kell bírni ezt akis időt nektek aztán úgy is sok mindent máshogy fogtól csinálni.
Én is próbáltam úgy csinálni ahogy tanultam de mégis valahogy magától elhagytam azokat,és más jött helyére.)A szabad stilisú vezetés:))
Na azokat én is utálommikor keresztül kasul menem az utcán durva:((meg mikor megyek fel egy töltés szerű dombra előttem a bicajos hol elém hol vissza kacsázik:((((És közben végig záróvonal és nem lehet megelőzni (már aki betartja) és akkor sor kelettkezik 1 perc alatt,hogy csak na:((Miért nem tudja feltolni a biciklit ajárdán majd utána újra rámene a kocsiútra ha annyira jó ott menni.
Múltkor egy kivilágítatlan bicajost majdnem elütöttem sötét volt esett az eső utálok olyankor vezetni.Csak azt láttam,hogy elém kanyarodnik:((Annyira durva volt.
mármint az oktató magyarázott
Anyám is úgy szokta kiveszi üresbe oda gurul a kereszteződésbe vagy a piros lámpához. Én ezt megcsináltam egyszer pattogott hogy ez így veszélyes ezt nem csinálhatom.
Én is szeretem az emberek lazaságát,hogy kedvükre mennek át az úton,akár zebra akár nincs gondolják majd úgy is megállok,igen kénytelen vagyok megállni,de nem mindegy,hogy mikor áll majd meg a kocsi hiába fékezek főleg jeges úton. Múltkor is az öreglány ment előttem biciklivel aztán csak kedvére váratlanul leugrott a bicikliről még a kereszteződés előtt hirtelen azt sem tudtam,hogy mit csináljak inkább 2esben lefullasztottam a kocsit,hirtelen megoldásnak jó volt ez is.(egy mellék utcában volt ez az egész). Csak azt nem értem,hogy miért az út közepén megy és miért nem megy az útszélére ha leugrik a bicikliről? Hihetetlen.
jaj a bicajosok :(((
Förtelem amit csinálnak főleg ahogy és amilye sebességel mennek át a zebrán holott asszem ott le kellene szálniuk és áttolni.
Volt egy ciki dolog nemrég :) Valahogy vagy én vagy párom de véletlenül bekapcsoltuk afényszórót úgy mentem egész nap:)Néztem,hogy dudálnak mutogatnak nem tudtam miért:((Aztán mikor a műszerfalra néztem rájöttem annyira durva volt:((
Azóta minden indulás előtt megnézem minden eloltódott e.
Amúgy a záróvonalt meg ilyneket nem sok soffőr tartja be:))Annyira nehéz úgy vezetni tanulóként,hogy mindent be kel tartani:((
Egyszer az oktatónál benyomva tartottam a kuplungot hogy hamar eltufjak indulni ha zöld van jól lecseszett,hogy ne tehénkedjek rá ez nem láb pihentető ha menekülni kell nem tudja a gázt adni mert rajta nyomom:(((
Meg újabbként már mikor látom,hogy piros van nem adok gázt minek pazaroljak benzint szép lassan oda csurgok üresbe ezt az oktató biztos nem engedte volna meg :)))
Annyira fog majd a vezetési stilusotok változni meglátjátok:)
Hát én kb. 1 hónapja pont a körforgóban csaptam el majdnem 1 hülye bicajost... az volt a Qwa nagy szerencsém, hogy a tükörbe ugyan belenéztem, de nem láttam, de én mindig nézek oldara a holttérbe is, és nincs kivétel... És akkor láttam meg a hülye újságost, hogy én az autóval 20-al mentem kb. a körforgóba, meg ugye elsőbséget adok annak aki már benn van, ez meg mint az állat leugrat a szegélyről, és legalább 30-al teker... Szerinted kit húzgáltak volna meg, ha elsodrom, vagy ne adj Isten maradandó sérülése lesz?
Ha kikerülök valamit ugye balról akkor 99% ban belenézek a bal tükörbe nehogy valaki meglepjen (mint a tanpályán szlalomoztunk balra tekerem a kormányt és a biciklis mellettem megy el. Az a tanpálya felért egy sétálóutcával.) de ha mondjuk körforgalomból jövünk ki,akkor annyira nem érdekel a jobb tükör bár még is belenézek (talán mert az oktató mondja) talán itt olvastam,hogy azért kell,hogy nehogy elhúzzon ott egy biciklis..de az meg gondolkozzon már nem ott kell vagánykodnia a kocsik sem a kereszteződésben előznek (vagy már aki,mert van aki mindenre képes) szerintem egy csomó mindent figyelmen kivül fogok hagyni majd civil autósként mondjuk a tükröket is leginkább sávváltáskor kerüléskor előzéskor fogom leginkább nézni. Szerintem.. Nem tudom mi lesz addig talán majd már megszokásból nézni fogom sűrűn a tükröket ha meg lesz a jogosítvány.
Én is csak vizsgám néztem a tükröt.Amúgy mióta veeztek elég sűerűn nézem én is talán megszokás vagy jó tudni mi is van mögöttem:)
Most ülne be mellém az oktató biztoa ahaját fogná:))))
Velem is az a helyzet,hogy "darabos" az oktató szerint, igazából csak a rám nehezedő nyomástól,amit az oktatótól kapok meg az elvárásaitól, ezek miatt megy nekem nehezebben,mert azon görcsölök,hogy sikerüljön,csak hogy ne ugasson már és végül elrontom. Ha egyedül gyakorolhatnék valahogy könnyebb lenne,de egyedül nem gyakorolhatok, nem is mernék őszintén szólva egyedül elindulni. Nekem is mindig mondja az oktató,hogy 10 mp-ként nézzem a tükröt..többet kell nézni a tükröt mint az utat, az a helyzet,hogy a tükröt is hol nézem hol nem,inkább az utat nézem meg az előttem lévő dolgokat,aztán néha bele a tükörbe.
Ja már értem,hogy nekem van e már kiszemelt autóm..hát nézegettem már igazából örülnék akár egy 520d BMW-nek amit 2004-től gyártanak vagy egy Audi A6-nak ami szintén 2004-2005-től gyártottak 2-3 millióért már van :D :D igazából egyelőre még csak fejben és tervben van, de biztos vagyok benne,hogy nem mostanság lesz ez meg.De mindenképpen valami ilyesmit szeretnék őszintén szólva, de majd meglátom mit hoz addig még a jövő. Esetleg egy VW passat amit kb 2008-tól gyártanak vagy talán korábban..aztán lehet,hogy valami kisebbel kéne kezdenem csak én úgy akarok most autót venni,hogy nem 1-2 évre hanem hosszabb időre,bár még előtte kell majd némileg gyűjtenem rá,szóval még szerintem messze lesz az,hogy vegyek egyet :/.
Májusban kezdtem a kresz tanfolyamot utána heti 2-3 szor vezettem +elsősegélyt csibáltam mellette és igy lett meg a jogsi Szeptember körül:(
Úgyan ez volt velem is :((((
Nem voltam elég rutinos azt mondta túl körültekintő voltam:(
Lassú is.Jaj az a záróvonalos hülyeség nekem is volt.Megmondom őszintén ahogy meglett a jogsi alig tartottam be valamit abból amit tanítottak:)DE szerintem más is így van vele.
Hibát a legkönnyebb találni főleg kezdőnél.
Velem is volt,hogy ingerültködött az rossz volt.
Meg azt mondta a vizsgáztató nagyon nézi,hogy 2-3 másodpercenként nézem e a vissza pillantó tükröt meg az oldalsókat.Hát az egész vizsga alatt ezt csináltam de tény,hogy a vizsgáztató szeme mindig atükörben volt.
Igen ,van már kiszemelt autò?
Én is így indulok,hogy egyik nap jól megy szinte tökéletes a másik nap meg már nem olyan jól megy, én is nagyon remélem,hogy sikerül Áprilisban végezni ezzel az egésszel.
Én ma meg lettem dicsèrve,mivel ügyi voltam,élvezte az utazást velem.
Én mãjusban minden képpen akarok vizsgâzni.
Az én oktatom jò fej,kedves,aranyos,talân a legjobb.
Sajnos sok pènz ,de jogsi nélkül manapsâg.
Biztos sikerül levizsgâznod âprilisban.
Szia Csöppp! Én személy szerint sajnos nem tudok segíteni, mert nem Pesten lakok és tanulok, de remélem, hogy a többieknek van tapasztalatuk és jó helyet találsz!
Nem tudom..pattog nekem az oktató,hogy itt leszel még nyáron is aztán meg,hogy nagyon jól megy..szóval nem tudom szeretnék áprilisban már vizsgázni,minél hamarabb legyen vége. Remélem pár pót óra után azt mondja,hogy próbáljunk meg egy vizsgát.
Hât majdnem ott tartok én is.
Mit gondolsz mikor tudsz vizsgâzni?
Nem adtam NAGY gázt,normál módon adtam...helyesbítve, kimaradt a nagy.
Nem adtam gázt,normál módon adtam. igazából a nehézség az,hogy az oktató szó szerint a nyakamba liheg mindent túl reagál úgy mond "visszafog" túl szabályoskodunk mindent és ezt csak a tanulókkal csináltatják..multkor ugatott,hogy menjek át a záróvonalon,mert,hogy le van kopva,nem számít..ma át mentem ismét ugyan ott,sikítozott nekem,hogy "Mit csinálsz? Kész megbuktál! Átmentél a záróvonalon" :D :D :D hányan mennek még át rajtam kívül a záróvonalon..tegnap előtt is a busz telibe kapta az egészet nem számított senkinek semmi..mert le van írva a kreszbe..aztán mennyien betartják,mert mindenki 100%-ban szabályosan közlekedik, persze..ez az örökös megfelelés megy már az idegeimre. Igazából a hibák még a parkolás,alig gyakoroljuk..meg a figyelmetlenség.Előfordul,hogy rossz helyre váltok vissza..mondjuk ha 5-böl 4-be kell, hát többször sikerül 2-esbe váltani.Meg hogy nem nézek eléggé körül ( az oktató szerint) attól,hogy nem csavarom ki 360 fokban a nyakam attól még látom,hogy jön autó vagy sem.
Így van,annak korlátozzák a jogosítványát,hogy kizárólag csak automatát vezethet,bár ezen ehet változtatni,ha az ember úgymond "szerényebb" körülmények között levizsgázik,bár az nem is vizsgának mondható már..és ha az a vizsgaféleség meg van,akkor ezt a korlátozást meg szüntetik a jogosítványból. Az oktató mindent túl reagál és én ezt utálom az egészben,ezért lenne jobb a könnyített módszer mint az automataváltós..bár már a végén vagyok,most már mindegy. Holnap lesz a 28 vagy 29. órám..nem is tudom most. Bp-től kb 30-km-re egy kisebb városban,most nem szeretném megnevezni,majd idővel.
Ez igaz :))
Nektek mi a nehézség a vezetésben vagy ami nem megy még?
További ajánlott fórumok: