Tanácstalan vagyok. Mire elvégezte a sulit... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én is így voltam. Eredetileg szakács, felszolgálóként végeztem, de az évek során rájöttem, hogy nem nekem való.
Utána idegenforgalmat tanultam, szívesen dolgoztam volna benne, de sajnos abba hagytam azt a sulit.
Azóta irodai munkákat végzek, ez az én világom.
Én úgy 25 év aktív munka után jöttem rá, hogy már nem érdekel. Mindent elértem a pályán, amit lehetett, aztán elegem lett. Még 3 évig toltam, aztán kiszálltam. Még jó, hogy párhuzamosan tanultam mást is.
Most egy AI médiaügynökség létrehozásán dolgozom, és imádom, minden nap karácsony. 🤗 Gondolta a fene, hogy közel 50 évesen fogok pályát módosítani.
Támogasd abban, hogy mást tanuljon.
Ez általános, sajnos. Ne essen bele az én generációm hibájába. Oké hogy a suli kidobott idő így, de ha erőlteti csak még több kidobott és rosszul töltött ideje lesz a végén. Aztán jönnek az életközepi válságos emberek, meg agg-pályaelhagyók.
Jobb az elején elvágni a rossz vonalat.
Itt sorban azt látom, nem csak az én fiam és évfolyamtársai jártak így. Illetve mire elvégezték az iskolát, pont megszűntek a TÉESZ-ek és nem volt szükség tovább mezőgazdasági gépész technikusokra. Tanult mást. Nem is egyet. Most a kis vállalkozásából vígan él.
A te fiad is biztos van olyan rugalmas, hogy újrakezd. A fiataloknak sokkal egyszerűbb ez mint gondolnánk mi szülők.
Végezzen olyan munkát, amit kedvel is.
Csak úgy tud gyomorgörcs nélkül munkába menni.
Munka mellett is tanulhat, mint teszik sokan mások.
További ajánlott fórumok:
- Lenne kedved beszélgetni, tanácsot adni egy szerelmi kérdésben, teljesen tanácstalan vagyok?
- A párom nem bír a vérével. Tanácstalan vagyok. Mitévő legyek?
- Hason, oldalt, vagy háton altassam a babámat? Tanácstalan vagyok...
- Teljesen tanácstalan vagyok
- Teljesen tanácstalan vagyok! Mit tegyek?
- Ti mit tennétek a helyemben?Annyira tanácstalan vagyok..