Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Tabbouleh recept

Elkészítési idő 15 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tabbouleh hozzávalói:
125 g kuszkusz
150 ml víz
6 db koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
¼ kígyóuborka
2 szál újhagyma (helyettesíthető bébi póréhagymával)
1 citrom héja és leve
1 duci gerezd fokhagyma
3 ek extra szűz olívaolaj



A Tabbouleh elkészítési módja:
1.A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, lefedjük, öt percig állni hagyjuk, míg a kuszkusz magába szívja a vizet. 2.A paradicsomot, az uborkát kis kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz. A citrom lereszelt héját is rászórjuk. 3.A citrom levét, az olívaolajat és az összezúzott fokhagymát alaposan összekeverjük, sóval ízesítjük, majd ráöntjük a kuszkuszra és többször átforgatjuk.

Ez nem az igazi és eredeti Libanoni Tabboulé, de mi Francsiaországban mindig így készítettük el!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tabbouleh elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook